Şimdi Ara

Rusya kripto paraları düzenlemek için ilk adımı attı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Geçtiğimiz yılın başından beri kripto paralarla ciddi bir şekilde ilgilenen Rusya'da yetkililer kripto paraların kullanılması hakkında fikir birliğine varamamıştı. Maliye Bakanlığı'ndan gelen açıklamalar, Bitcoin ve diğer kripto paraları yasaklamak yerine kripto paralarla ilgili yasal düzenlemeler oluşturmak yönünde olurken Rusya Merkez Bankası, kripto para birimlerini şüpheli olarak değerlendirmiş ve kripto para ticaretinin yasaklanmasını talep etmişti. Bu fikir ayrılığı henüz giderilmiştir değil ancak Rusya Maliye Bakanlığı(Minfin) kripto paraların düzenlenmesi için ilk adımı attı.


     

    Kanun taslağı hazırlandı  

    Rusya Maliye Bakanlığı(Minfin); kripto para madenciliğini, ticaretini ve kripto paralar ile girişimlere yatırım yapma olanağı sunan ICO'ları da kapsayan bir kanun taslağı hazırladı. Kanun taslağının gerekçesini dolandırıcılık riskini azaltmak, bireysel yatırımcıları korumak ve devletin vergi gelirine katkı sağlayacak operasyonlar için şeffaf bir vergi rejimi oluşturmak şeklinde üç başlıkta toplayan Minfin, taslakta kripto paraları ''finansal bir değer temsil eden dijital mal'' olarak tanımladı.


     
    Minfin her ne kadar kripto paraların finansal bir değeri temsil ettiğini vurgulasa da kripto para birimlerinin günlük hayatta ödeme aracı olarak kullanılmasına sıcak bakmıyor. Taslağa göre kripto para birimleri ülkede yasal bir ödeme aracı olarak kullanılamayacak ve ruble tek yasal ödeme birimi olarak kalmaya devam edecek. Minfin ayrıca sahip oldukları kripto para birimlerini; başka bir kripto para birimine, rubleye veya yabancı paraya dönüştürmek isteyen kişilerin Minfin tarafından denetlenecek borsalarda bu işi yapabileceklerini belirterek niteliksiz yatırımcıların haklarının korunacağını vurguladı.


     

    ICO şartları sıkılaştırılıyor 

    Kripto paralarla ilgili olarak son dönemde popülerlik kazanan ICO'lara yönelik düzenlemelerin de bulunduğu taslağa göre ICO aracılığıyla sadece tüzel kişiler ve tüzel kişiliği bulunmayan şahıs işletmeleri finansman toplayabilecek. Ayrıca ICO başlatan kişilerin önceden Minfin'e bildirimde bulunması ve tüzel kişinin/işletmenin yeri, web sitesi, ICO ile dağıtılacak jetonun birim fiyatı gibi akıllı sözleşmenin ayrıntılarını Minfin'le paylaşması gerekecek. Bütün bu önlemlere rağmen ICO'lar aracılığıyla dolandırıcılık faaliyetlerinin yürütüldüğünü geçtiğimiz dönemlerde vurgulayan Minfin, profesyonel olmayan yatırımcılar için 50.000 rublelik (yaklaşık 900 dolar) bir katılım limiti belirlemiş durumda.


     

    Yürürlüğe girmesi için meclisin onayına sunulacak olan taslakta vergilendirmeye ilişkin hangi işlemlerin vergilendirileceği veya ne oranda vergi alınacağı gibi sorulara yanıt verilmiş değil. Bu durum kafaları karıştırıyor olsa da Rus medyasına göre çeşitli değişimlere uğraması muhtemel olan taslak 1 Temmuz 2018 tarihine kadar yasalaşacak. 








  • Umarım iyice kısıtlarla bütün dünyada bu madenciler yüzünden millet ekran kartı bulamaz oldu

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bilgilenenüye34

    Umarım iyice kısıtlarla bütün dünyada bu madenciler yüzünden millet ekran kartı bulamaz oldu

    Sakin ol, kenk

    Güzel profil resmi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.