Şimdi Ara

“Google artık yenilik geliştiremiyor”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Teknoloji dünyasına önemli yeniliklerle giriş yapan firmaların büyüdükçe bu kimliklerinden uzaklaştıklarına şahit oluyoruz. Facebook, Twitter, Apple, Microsoft hep bu suçlamayla karşı karşıya kaldılar. Şimdi sıra Google’da.


     


    Önemli iddialar


     


    13 yıl Google’da kaldıktan sonra Singapurlu taksi çağırma hizmeti Grab bünyesine katılan Steve Yegge, gider ayak eski firmasına göndermelerde bulundu. Yegge eski firmasının artık kibirli ve yenilikten uzak bir çizgi izlediğini savunuyor.


     


    Yegge 4 önemli noktada Google’ın değiştiğini belirtiyor. Bunlardan ikisi yenilikten uzaklaşarak risk alamadığı ve daha muhafazakar bir hale geldiği yönünde. Gelirinin hemen tamamı reklamlardan gelen Google haliyle bu alana ağırlık vermek ve daha agresif olmak zorunda. Bu bakımdan risk alma lüksü de kalmıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Qualcomm’a Apple üzerinde tekel kurduğu suçlamasıyla 1 milyar Avroluk tazminat cezası

    Üçüncü nokta Google’ın kibirli bir hale geldiği ve kullanıcısını düşünmek yerine rekabeti düşünen bir kimliğe büründüğü yönünde. Bu yüzden teknolojiler kullanıcılara beğendirilmek yerine çalışanlara beğendirilmeye çalışılıyor.


     


    Son nokta ise devasa hale gelen şirket içerisinde bürokrasinin çok hantal bir yapıyı getirdiği ve kolay kolay yeni bir fikrin kabul görmediği veya kabul görmesinin uzun zaman aldığı yönünde. Bu da hızlı strateji değişimlerini imkansız hale getiriyor.


     


    Bir dönem Google Glass, Project Ara, sürücüsüz araçlar gibi önemli projelere girişen Google’ın bugün yenilikçi kimliğinden çok uzaklaştığını görüyoruz. Firmanın hamlelerinin daha çok geliri arttırmaya yönelik olduğu hissediliyor. Ayrıca Başkanlık seçimleri ile birlikte patlak veren yalan haber eleştirilerinin de firmayı oldukça fazla meşgul ettiği görülüyor. Bu bakımdan Yegge’ye hak vermemek elde değil.


     







  • aynı şeyleri başka renge ve isme sokarak tekrar versinler.adına da akıllı smart yada yapay zeka desinler.

  • Bu sadece Google için değil dev firmaların hepsi bu şekilde. Kimsenin risk alma lüksü yok en ufak başarısızlıkta milyarlarca dolar kaybediyor bu firmalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olum Youtube için saatte binlerce tb lık video yükleniyor 720 480 1080 360 240 144 bir ton varyantıyla beraber ve hiç silmiyor
    Adamlar bir mail hesabı kurduğunda 15 gb hediye ediyor
    Adamlar sunucu işine milyarlarca dolar harcıyor Ve başka böyle bir firma yok
    Google sunucuları olmasa internet bomboş birşey olurdu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android gibi riskli bir oluşumdan galibiyetle ayrıldı, chromebook diye farklı bir segment oluşturdu. Risk daha ne olacak. Yazılım konusunda dünyanın en eskisi olan microsoft'u sayısal ve kullanım açısından geçti. Arkadaş ne geliştirilmesini istiyor.

  • buyuk firma oldugunda her yaptigi yenilik cok iyi isleyen iyi para kazandiran diger is alanlarini etkiliyor. intel ornegin. uzun yillardir mobil cihazlar icin dusuk enerji tuketimli nispeten ucuz islemci ihtiyaci vardi ama boyle bir islemci yuksek fiyatlara satilan ust duzey islemcileirnin pazarini etkileyeceginden senelerce boyle bir cozum uretemedi. cikardigi atom islemcileri bicip budayip, kagit uzerinde kisitlamalarla hep eksik birakti. aynisini islemci ayaginda microsoftda yapti. neticesinde baska firmalar, arm, google apple gelip onlarin doldurmadigi bu boslugu doldurup rakip oldular.

  • Bence beklenti o kadar yükseldi ki artık ufak tefek şeyler yenilik olarak gözükmüyor. Sürekli devrimsel hareketler bekleniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha ne yapsınlar yeterince yenilik yaptılar.
  • Ortamda tekelleşmeye başlayınca sürekli yenilikten ziyade az yenilik ve şirket prensiplerini koruma yönüne gitmek zorunda kalır şirketler. İnovasyona devam edeceklerdir. Eskisi kadar yapmamalarının sebebi artık o kadar agresif olması gerekmemelerinden kaynaklıdır. Onları ciddi anlamda zorlayan bir firma çıktığında neler olacağını göreceğiz.
  • Ekmek yoksa pasta yiyin lan :D

  • Daha ne yapılsın ki? Elinde olan Android sistemi geliştiriyorlar sürekli, yapay zeka konusunda çalışmaları var zaten devrimsel bir yenilik uzun ar-ge döneminden sonra çıkar. 10 yıl sonra belki yapay zeka konusunda Android + Mobil de lider durumuna gelecekler bilemeyiz

  • Devrimsel yenilikler geliştirmesinin zorlaşması tüm büyük firmaların kaderi.. ama büyük yenilikler getirecek girişimlerin farkına varıp küçükken görece küçük rakamlara kapatabiliyorlar. bu da bir girişimi desteklemek gibi gözükmesine rağmen olası rakipleri saf dışı etmek için de kullanılıyor. İlaç sektörü bu noktada somut bir benzerlik taşyor.
  • Daha neler yapsın adamlar neredeyse her yerde 1 numaralar.

  • "13 yıl Google’da kaldıktan sonra Singapurlu taksi çağırma hizmeti Grab bünyesine katılan Steve Yegge"

    Nasıl okuduysam, Steve YENGE diye okumuşum. Yaw bu Steve Amca değil miydi dedim. Yengesi de mi varmış.

    “Google artık yenilik geliştiremiyor”
  • Arama motoru harici hemen hemen hiçbir google ürünü doğrudan google tarafından geliştirilmedi satın alındı. Buna Youtube,Android,Haritalar,Gmail,Çeviri,Ads gibi örnekleri verebiliriz. Google üretmekten çok hali hazırda olan servisleri satın alıp popülerleştirme üzerine kurulu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bgrn7 -- 27 Ocak 2018; 9:10:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.