Şimdi Ara

iOS 11.3 ile gelen yenilikler neler? Ne gibi özellikler sunacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    iOS 11.2.5 güncellemesinin yayınlanmasının ardından iOS 11'in üçüncü büyük güncellemesi olacak iOS 11.3'ün ayak sesleri de duyulmaya başlandı. Birçok yenilik ve performans iyileştirmesini beraberinde getirecek olan güncelleme ile birlikte kullanıcılar, iPhone'ların işlemcisini yavaşlatan güç yönetim sistemini istekleri doğrultusunda devre dışı bırakabilecek. 
     
     
    Hatırlayacağınız üzere bir hafta önce, ABD'nin önde gelen radyo ve televizyon kuruluşu ABC News'e konuşan Apple CEO'su Tim Cook, ilerleyen zamanlarda yeni bir iOS güncellemesi yayınlanacağını ve bu güncellemeyle birlikte kullanıcıların iPhone'larının pil sağlığı hakkında daha fazla bilgi edinebileceğini ve cihazlarının yavaşlamasına sebebiyet veren güç yönetim seçeneğini devre dışı bırakabileceğini açıklamıştı. Bu açıklamalar Apple tarafından doğrulandı ve yeniliklerin iOS 11.3 güncellemesiyle birlikte kullanıcıların deneyimine sunulacağı ortaya çıktı. Gelin hep beraber Mart ayında çıkması beklenen iOS 11.3 sürümüne damga vurması beklenen yeniliklere yakından bakalım.
     

    Pil Sağlığı ve Güç Yönetimi Özelliği

     
     
     
    iOS 11.3 güncellemesiyle birlikte Ayarlar menüsünde bulunan Pil sekmesine batarya ile ilgili daha ayrıntılı bilgiler eklenecek. Bu özellik yalnızca iPhone 6 ve sonrası için kullanıma sunulacak. Ayarlar > Pil bölümüne, pilin sağlık durumu ve iPhone'ların yavaşlamasına sebebiyet veren güç yönetimi seçeneği eklenecek.
     

    ARKit 1.5

     
     
     
    İlk defa iOS 11 ile Apple ekosistemine giren ARKit (arttırılmış gerçeklik platformu) iOS 11.3 güncellemesiyle birlikte daha gelişmiş bir yapıya bürünecek. Geliştirilmiş aygıtlar, uygulamanın duvar ve kapı gibi düşey yüzeyleri tanımasını ve yerleştirmesini sağlıyor. Güncelleme aynı zamanda yuvarlak masa gibi düzensiz şekilli nesnelerin haritalanmasını da geliştiriyor.
     

    Dört Yeni Animoji

     
     
    iOS 11 ve iPhone X ile hayatımıza giren Animojilerin sayısı artıyor. iOS 11.3 sürümüyle birlikte toplam Animoji sayısı 12'den 16'ya yükselecek. 4 yeni Animojonin ekleneceği güncellemeyle birlikte ejderha, ayı, kafatası ve aslan Animojileri de iPhone X'daki yerini alacak.
     

    Sağlık Kayıtları

     
     
     
    iOS 11.3 ile birlikte gelecek olan bir diğer önemli yenilik ise Apple'ın sağlık uygulaması, hastanelerin ve kliniklerin hasta verilerini daha kolay paylaşmasını sağlayan yeni bir sağlık kayıtları özelliğine sahip olması olacak. Bu, kullanıcıların mevcut sağlık verilerini birden çok sağlayıcıdan görmelerini imkan tanıyacak. 
     
    Güncellemeyle birlikte laboratuvar sonuçları, ilaçlar ve daha fazlası kullanıcılara düzenli aralıklarla bildirim olarak gönderilecek. Kişisel sağlık verilerinin bulunduğu bu sistem, şifreyle de korunacak. 
     

    Apple Müzik Videoları 

     
     
     
    iOS 11.3 ile birlikte Apple müzik uygulamasına müzik videoları eklenecek. Apple müzik aboneleri, herhangi bir reklam kesintisi olmadan müzik kliplerini izleyebilecek. 
     
    Apple müzik, yeni ve klasik müzik videoları topluluğu olarak da faaliyet gösterecek ve kullanıcıların yeni materyalleri keşfedip favorilerini tekrar ziyaret etmelerini sağlayacak. Ayrıca sanatçılar, müzik video oynatma listelerine de sahip olabilecek.
     

    News, HomeKit ve Acil Servisler için Güncellemeler

     
     
     
    Apple, iOS 11.3 sürümüyle birlikte haberler uygulamasının "sizin için" bölümüne yeni bir video grubu ekleneceğini de söyledi.  
     
    iOS 11.3 mevcut aksesuarlara HomeKit desteği ekleme olanağı tanıyan HomeKit yazılım kimlik doğrulamasını da içeriyor. Son olarak, güncelleme, kullanıcının acil servisleri çağırırken otomatik olarak bir mevcut konumunu gönderen "Gelişmiş Mobil Konum" desteğini ekleyecek.

    iOS 11.3 Hangi Cihazlara Yüklenebilecek?

    iPhone: iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s

    iPad: 12.9 inç iPad Pro (birinci ve ikinci nesil), 9.7inç iPad Pro, iPad (beşinci nesil), iPad Air 2, iPad Air, iPad Mini 4, iPad Mini 3, iPad Mini 2
     
    iPodTouch (altıncı nesil)
     
    Güncellemenin Mart ayında yayınlanması bekleniyor. 
     



  • Fiyaskodan bile çıkar sağlayabiliyor apple. Bu özelliği ve pil değişimdeki indirimleri neden sadece 6 ve üstü cihazlarla sınırlandırdılar?

  • There goes your life kullanıcısına yanıt
    Çünkü iOS 10’dan sonra güç yönetimi programı başlatılmış.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silent Guardian

    Çünkü iOS 10’dan sonra güç yönetimi programı başlatılmış.

    5s ve 5'de ios 10 güncellemesini aldı.
  • Messages in iCloud ne zaman gelecek acaba?
  • There goes your life kullanıcısına yanıt
    https://www.phonearena.com/news/Apple-previews-iOS-11.3-update-will-let-you-turn-off-iPhone-throttling_id101913



    Bunların yazdığına göre throttling olayı 6 ve sonrası modellerde yapılmış o yüzden yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanriseven

    Messages in iCloud ne zaman gelecek acaba?

    Kendime cevap vereyim :-)

    https://www.macrumors.com/2018/01/24/icloud-messages-available-in-ios-11-3/
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    o zaman tam sana göre!

  • betasını yükledim. 6 s efsane olmuş. CPU kilidi kalkmış max. hızda çalışıyor. yalnız acı olan başka bir durum var: güç tasarruf moduna alınca doğal olarak cpu hızı düşüyor bu normal. ancak hala hızlı çalışmaya devam ediyor! yani yavaş ve rezalet çalışmasının tek sebebi cpu değilmiş! bir dipnot daha; 2 yıllık 6s im yüzde 20 de kapanmadı. hatta batarya daha iyi gidiyor! bundan çıkacak sonuç: SAHTEKARLIĞIN ALASINI YAPTIN APPLE!! BİR DAHA SENDEN TELEFON ALMAM!

  • arizaeren A kullanıcısına yanıt
    cpu kilit ekranının kapandığı ekranı paylaşır mısınız?
  • 2 tane gif'i de yenilik diye söylemeyin, editör nezdinde şirketleri eleştiriyorum, kullanıcıları aptal yerine koyduğunuz yeter artık. animojiler 12'den 16'ya çıkmış.. yav gidin işinize...

  • Donnie.Brasco kullanıcısına yanıt


    benim telefon 2 yıllık normalde bu seviyelerde cpu 1200 mhz ye düşüyordu. şimdi hiç kayıp olmuyor kullanınca. ayrıca güç tasarrufta 900 mhz ye inse bile çok seri

  • quote:

    Orijinalden alıntı: arizaeren

    o zaman tam sana göre!

    aman tanrım mahvettin beni..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.