Şimdi Ara

Tesla Semi ilk kez halka açık yollarda görüntülendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Tesla nakliye sektörüne 2019 ylında üretime geçmesi planlanan tam elektrikli tırıyla damga vurmak istiyor. Prototip aşamasındaki aracı en son geçtiğimiz yılın sonlarında gerçekleştirilen lansman etkinliğinde görmüştük ancak yayınlanan yeni bir video Tesla Semi'yi ilk kez dışarıda test edilirken görmemizi sağladı.

     

    Ayrıca Bkz.Tesla Model 3'ün çift motor tasarımı sızdırıldı
    YouTube'da yayınlanan kısa video ABD'deki bir UPS deposunun yakınlarında çekilmiş. Aniden kadraja Tesla Semi giriyor ve oldukça süratli bir şekilde geçip gittiğini görüyoruz. Elektrikli tır sadece 5 saniyede 0'dan 100 kilometre hıza ulaşabiliyor. Ayrıca aynı hıza 36.2 ton yükle 20 saniye gibi bir sürede çıkabildiğini belirtelim.

     


    Tesla Semi siparişleri yağmur gibi


    Tesla Semi şu an yoğun bir ilgi var. Elektrikli tırın 480 km menzil sunan versiyonu 150.000 dolar, 800 km yol yapabilen modeli ise 180.000 dolar gibi bir fiyat etiketi taşıyor. Dünyanın en büyük lojistik ve kargo şirketlerinden biri olan UPS daha önce 125 adet Tesla Semi siparişi verdiğini duyurmuştu.

     

    UPS tarafından verilen Tesla Semi siparişi şimdiye kadar verilen tüm siparişleri sollarken hemen arkasında Tesla'dan 100 elektrikli tır talebinde bulunan PepsiCo yer alıyor. Öte yandan Alman lojistik şirketi DHL de 10 Semi siparişi vermiş durumda. JB Hunt ve perakende devi Walmart'ın da filolarına Tesla'nın elektrikli tırını dahil edeceğini belirtelim.

     








  • ATS'ye gelse de yollarda şov yapsam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tır çok satacak bence. Zira verim, ekonomi ne istersen var.

  • Arabadan daha çok satacak



    Elektrikli motorlara geçiş aynı kara trenden hızlı trene geçiş gibi oldu eskiden 6-7 saniye 0-100 iyi kabul edilirken şimdi 3-4 saniyeler standartlaşacak



    Vw Bmw merco da tam elektrikliye geçince motorlara bb

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşünsene kırmızı ışıkta yanına tır geliyor, yeşil yanınca uzayıp gidiyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olm gerçeği çok çirkinmiş lan. Vazgeçtim almaktan

  • İlk ve güzel bir ürün ortaya koyduğunda voleyi vuruyorsun,tesla'da bunun örneği.Belki mercedes yada diğer markalar daha iyisini yapacak ama ilk yapan daha çok kazanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu araç neden bu kadar çirkin?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne guzeldir dimi insanlik rahat etsin diye cigir acan icatlar bulmak cevre dostu cihazlar sunmak bizdede dedikodu yalan dolan insanliga dusman milyonlarca insan

  • Çirkin olsa nolcak. Tırda tasarıma kim bakar ?

    Yalnız harbiden çok çirkin .
  • Bu tır biraz balon.youtubeda acıklayan video vardi bir tirdan beklenen onemli şeyleri karsilayamiyor cok guclu rakipleri var fiyatıda pahali

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim en çok merak ettiğim kullanacağı şanzıman sistemi olacak zira elektrikli araçlar en çok bu tür ticari araçlar ile yaygınlaşır, şanzıman hem enerji verimliliği açısından hem kullanım ömrü dayanıklılık açısından çok önemli.

  • İyide neden tasarımları değişik şekilde oluyor anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dobrasam

    Benim en çok merak ettiğim kullanacağı şanzıman sistemi olacak zira elektrikli araçlar en çok bu tür ticari araçlar ile yaygınlaşır, şanzıman hem enerji verimliliği açısından hem kullanım ömrü dayanıklılık açısından çok önemli.

    Hangi şanzıman?
  • Ac1DBuRN kullanıcısına yanıt
    elektrikli araçlarda şanzıman kullanıyor, uzun uzadıya ders verecek değilim ama yabancı forumlarda incelersen detaylı olarak çalışma prensibi anlatılıyor, tesla nın ilk modelleri şanzıman sorunları çıkarmıştı. biras araştırmak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dobrasam kullanıcısına yanıt
    Ne güzel hatırladın. Tesla ilk çıkardığı araçlarında şanzımanı kullandı ve eletrik motorunun torkuyla kırıldığını görünce şanzımanı kullanmaktan vazgeçtiğinide okuyup, izleyip öğrenebilirsin. Elektrikli araçların şanzımana ihtiyacı yoktur. İleri geri gitmek için bobinleri ters yönde döndürmesi yeterlidir. Biraz araştırmak lazım. (pardon "biras")
  • Nesi çirkin ki bu tırın? İlla önü düz ve yanarlı dönerli ışıkları mı olması lazım, şunun gibi...
    Tesla Semi ilk kez halka açık yollarda görüntülendi
  • Ac1DBuRN kullanıcısına yanıt
    cehalet böyle bir şey demekki, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak diye tanımlayabiliriz senin durumunu, öncelikle o araç veya hiç bir araç şanzıman olmadan kullanılmaz ama uzun uzadıya ders verecek değilim zamanım yok, araştır geliştir kendini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye’ye 0-100 ü 5 sn olan bir kamyon , TIR vs gelmemeli. Gelirse çıkmam ben dışarı .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dobrasam kullanıcısına yanıt
    Şanzıman derken dişliyi kastediyorsanız doğrudur; tek bi dişli gereklidir tabii ki. Ama içten yanmalı motorlardaki gibi bi şanzımana ihtiyaç yok çünkü elektrik motorunun verimliliği hayli yüksek ve gücünü de geniş bi devir aralığında veriyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.