Şimdi Ara

Intel 4.8 GHz’e çıkan mobil i9 işlemcisini duyurdu: Core i3 - i5 işlemcilerin fiyatları!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
2.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Yarı iletken üreticisi Intel geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan donanımsal açıkla ve peşinden yayılan skandal niteliğindeki haberlerle boğuşmaya devam ederken diğer taraftan iddialara göre açıklardan haberdar olmasına rağmen duyurduğu yeni nesil işlemci ailesini genişletmeye de devam ediyor. Son gelen haberlerde halihazırdaki Coffee Lake mimarili modellerin mobil üyelerine ve sabırsızlıkla beklenen masaüstü Core i3-i5 işlemcilerinin fiyatlarına yer verildi.

    4.8 GHz'e ulaşabilen mobil işlemci

     
    Öncelikle şaşırtıcı frekans değerleriyle gelecek olan mobil taraftan başlayalım dilerseniz. Core i9 ailesi altında konumlandırılacak olan Core i9-8950HK, 6 çekirdek 12 izlekli bir yapıda 12 MB seviyesinde L3 önbellekle desteklenirken, 4.8 GHz’lik maksimum boost frekansı tek çekirdekle görebiliyor.

    Bununla birlikte tüm çekirdekleri açık bir halde 4.3 GHz’e ulaşabilen yonga sadece 65 watt’lık ısıl tasarım gücünün yanısıra tahminlere göre hız aşırtma desteğine de sahip olacağa benziyor. Ek olarak yonganın temel frekansı ise 2.9 GHz olacak ki yukarıda yer verdiğimiz frekans değerleri göz önünde bulundurulursa mobil çözümün ne denli bir sıçrama yaptığı dikkatlerden kaçmayacaktır.
     
     
    Öte yandan Core i7-8850H ise yine 6 çekirdek 12 izlekle gelirken, modelde doğal olarak amiral gemisi diyebileceğimiz ağabeyine kıyasla bazı kırpmalar mevcut. Yonga 9 MB’lık L3 önbellekle donanım severlerle buluşacakken, tek çekirdekle ulaşılabilecek maksimum hız 4.3 GHz olacak.
     
    Ayrıca tüm çekirdekleriyle 4.0 GHz’e yükselebilen modelin temel frekansı ise 2.6 GHz şeklinde. Core i7-8750H modelinde ise çekirdek sayısı ve önbellek gibi detaylar sabit tutulurken temel frekans 2.20 GHz, tüm çekirdeklerle çıkılan turbo frekans 3.9 GHz ve tek çekirdekle ulaşılan değer ise 4.1 GHz olarak belirlenmiş.
     
    Core i5 ailesine baktığımızda 4 çekirdek 8 izlek ve 8 MB L3 önbellekle gelen Core i5-8400H ve Core i5-8300H karşımıza çıkıyor. Yongaların temel frekansı sırasıyla 2.5/2.3 GHz şeklindeyken tüm çekirdekler açıkken ulaşılan frekans değerleri 4.1/3.9 GHz olarak listelenmiş. Ayrıca tek çekirdekle erişilen maksimum değer ise 4.2/4.0 GHz şeklinde belirlenmiş.

    Mobil cephedeki aktardığımız yongalarda entegre grafik birimi olarak 1.1 GHz’de görev yapan HD 630 grafik birimi yer alacağı da gelen diğer detaylar arasında yer alırken Core i7 ve Core i5 modelleri 45 watt’lık TDP değeriyle kullanıma sunulacak

    Mobil Xeon işlemciler

     
    Coffe Lake mimarisi üzerinde şekillenen Xeon işlemci ailesi altında ise 2 model karşımıza çıkacak. Her ikisi de 6 çekirdek 12 izlekle ve 12 MB büyüklüğünde L3 önbellekle gelecek olan yongalardan Xeon E-2186M tüm çekirdekleriyle 4.3 GHz’lik turbo frekansa ulaşırken tek çekirdekle 4.8 GHz değerini görebilecek. Diğer taraftan Xeon E-2176M çözümünde bu değerler 4.1/4.4 GHz şeklinde olacak.
     
     

    Ayrıca dikkatli okuyucularımızın farkedeceği üzere i9 isimlendirmesi altındaki i9-8950HK ve iş istasyonlarında kendine yer bulacak olan Xeon E-2186M’in tek çekirdekle ulaştığı 4.8’lik tepe frekans şu ana dek kaydedilmiş olan en yüksek mobil çalışma frekansı olacak.
     

    Giriş seviye yongasetleri ne zaman gelecek?

     
    Masaüstü cephesinde ise bildiğiniz üzere 300 serisi yongasetlerinde Intel uzun bir süredir piyasaya sadece Z370 çözümünü sunuyor. Bütçe dostu veya orta segmentte sistem toplayacak kullanıcıların merakla beklediği H370/B360 ve H130 çipsetlerinin önümüzdeki ay Core i3-i5 işlemcileriyle birlikte duyurulması bekleniyor.
     
     

    Fiyatlandırma

     
    Gelen bilgilerdeki fiyat bilgisini de sizlerle paylaştıktan sonra yazımızı noktalayalım. Her ikisi de 6 çekirdekle ve 9 MB kapasitesindeki L3 önbellekle gelecek olan çarpan kilitli Core i5-8600 ve Core i5-8500’den 3.1 GHz’de görev yapacak olan Core i5-8600 213$’dan alıcılarıyla buluşacakken Core i5-8500 192$’lık fiyat etiketine sahip olacak. 3.7 GHz’lik frekansta çalışacak olan 4 çekirdekle ve 6 MB L3 önbellekle donatılan Core i3-8300 ise 138$’lık etiketiyle bütçe dostu sistemlere göz kırpıyor. Bu detaylara ek olarak Core i5 ve Core i3 modellerinin 65 watt’lık ısıl tasarım gücüne sahip olacağını da belirtelim.
     
     
    Pentium Gold ailesinde ise çift çekirdek 4 izlekli ve 4 MB L3 önbellekli modeller karşımıza çıkarken yongaların çalışma frekansları 3.7-3.9 GHz aralığında değişecek. Fiyatlandırma ise 64-86$ aralığında seyredecek. Son olarak Celeron işlemci ailesi çift çekirdekle yoluna devam ederken 2 MB L3 önbelleğe sahip olacak.
     
    3.1 GHz’de görev yapacak yonga 42$’dan raflardaki yerini alacakken 3.2 GHz’lik çözüm 52$’dan kullanıcılarıyla buluşacak. Son olarak Pentium Gold ve Celeron ailelerinin 51 watt’lık ısıl tasarım gücüne sahip olacağını da ekleyelim.







  • Açıkcası hocam, akıl onu gerektiriyor ama örnekleriyle hayatın o kadar da mantıkla hareket etmediğini görüyoruz.

    Misal, anakart üreticilerin Vram ısınmasına sebep olacak, yetersiz yüzey alanı. Neymiş efendim, daha estetik görünmeleri esas alınmıştı (Skylake-X işlemcileri).

    Başka bir örnek, bir kaç nesildir, intel işlemcilerde kullanılan TİM ve o yüzden uç bir uğraş olan delid olayın daha olağan kullanıcıların bile aklına gelmesi. Der8uer gibi Delid makinası yapanlar bile çıktı.

    En baba örnek ise, 1.Dünya savaşı sonrası, Fransa'nın Almanya sınırı boyunca, büyük maliyet ve zahmetlere girerek savunma hattı kurması ama Belçika (galiba Belçika'ydı ) ile tarafsızlık anlaşmaları yüzünden o alanı boş bırakmaları. Alman ordusu da güle oynaya o boşluktan Fransa içlerine ordularını bir güzel sürmüştür.

    Hayat öyle garip işte.
  • Gelişmeler güzel. Bir de şu alt tabaka anakartlar gelirse son kullanıcının leyhine güzel sistemler toplanır.
  • AMD, Intel'i bayağı bir masrafa soktu nihayet. Bu iyiye işarettir.

  • tüm bu yeni ürün açıklamaları işlemci açıklarındaki sorunların akabinde gelmesi düşündürücü değilmidir. Pazarlama taktiklerini sevsinler.

  • 65w fazla değil mi mobil işlemci için nasıl soğutulup batarya yetirilecek?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • x264/x265 testi gelmeden güzel demem

  • 4.8ghz de kaç saniye kalıyor acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15w tdp si olan hemde 1050 ayarında grafik gücünü barındıran mobil ryzen karşısında pil ömrü olarak epey geride kalacak gibi. şaka gibi ya amd notebook kategorisinde az ısınıp uzun pil ömrü sağlayacak.
  • istersen 8ghz yap intel artık devir GPU devri.

  • Dengelerin değişmediğini görmek içler acısı.
    Meltdown krizi bile yaramamış adamlara piyasadan uzak duramıyorlar.
    Yine önceden kullanıcı habersizdi de satıyordular bu işlemcileri.
    Biraz dursalar da sindirsek başımıza gelen şu durumları. Hala açıklı işlemcileri üretiyorlar mimariden ses soluk yok şaka gibi. AMD 12 nm, Samsung TSMC seneye için 7 nm çalışmalarına başladı. Intel istediği kadar 14 nm de birinciyiz muhabbetini yapabilir.
    Ayrıca MINIX olayının üstü de çok iyi kapandı. Intel bu piyasanın ölümsüz tekeli. Kimsenin gücünün Intel'i devirmeye yetecek dereceye ulaşacağını sanmıyorum.
    Yaşadığı şu krize rağmen hala keyfinden bir şey kaçmamış koskoca şirketin. Bir de şirketlere gelen güncellemeyi yüklemeyin mesajı verirken kullanıcılarına sakın yüklemeden geçmeyin mavi ekran verirse sağlık olsun diyebiliyor.
    Gerçi özellikle burada yama performansı bile arttırdı mesajı da gördük forumda.
    Normal değil, normalde Samsung konusu açılsa patlamasa bari mesajları ile doluyor konu. Intel botlarının gücü adına diyorum başka bir şey diyemiyorum. Bu kabus Samsung ile Apple'ın bilgisayarda ARM özelleştirmelerine geçmesine kadar, diğer üreticilerin de Qualcomm ile AMD'yi Intel'e tercih etmesine kadar bitmeyecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 22 Ocak 2018; 14:28:24 >




  • intel insanlarla alay etmeye de başlamış, 65w ve mobil kelimelerini aynı cümle içinde kullanabiliyor,

    amd iyi üzmüş olmalı ki 10/15 sene önce yaptığı gibi frekansa oynuyor, fırın mode on
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT


    intel insanlarla alay etmeye de başlamış, 65w ve mobil kelimelerini aynı cümle içinde kullanabiliyor,

    amd iyi üzmüş olmalı ki 10/15 sene önce yaptığı gibi frekansa oynuyor, fırın mode on

    millete notebook görünümlü helikopter satacaklar
  • Ben bu değerlere açıkçası inanmadım :)
  • vamp kullanıcısına yanıt
    varsın olsun isterse 10 ghz olsun, 65w ne yahu, notebook u helikopter pervanesiylemi soğutmayımı düşünüyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT


    intel insanlarla alay etmeye de başlamış, 65w ve mobil kelimelerini aynı cümle içinde kullanabiliyor,

    amd iyi üzmüş olmalı ki 10/15 sene önce yaptığı gibi frekansa oynuyor, fırın mode on

    abartmayin bence oyuncu laptoplari icin yapilmistir o .zaten i7-7700HQ un tdp si 45w
  • Giriş seviyesi apu ile üst seviye işlemciyi karşılaştırmak ta güzel kafaymış
  • Bu işlemci 20000-30000 tl lik laptoplarda kullanılacak dahi çocuk

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Naytsniffır N kullanıcısına yanıt
    einstein in türk versiyonu, i7 versiyonda 65w harcıyor, bizim muhatabımız olan o işlemci. i9 olanı kim alıyorsa alsın ona lafımız yok. ryzen r7 2700u işlemcisini de giriş seviyesine indirdin ya helal olsun sana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: partyboy

    istersen 8ghz yap intel artık devir GPU devri.

    İleride belki ama hala temelde işlemciye bağlıyız. İşletim sistemlerimiz de bağlı oyunların çok büyük bir kitlesi de bağlı ve Nvidia PhysX'i falan ortak hale getirmezse oyunlardaki fizik hesaplamaları zaten işlemci üzerinde koşmaya devam edecektir. Yani son kullanıcı için şu an işlemci yine önemli. Hesaplama işleri yapan kuruluşlar için haklı olabilirsin ve iyi bir pazar ama sunucu temelinde bile işlemcilerin önemi yadsınamaz.

    4.8 tek çekirdek abartı bir durum değil ama 4.3 güzel bir değer. Sadece 65 watt işi civcivlendiriyor ama onun için de zaten standart laptoplar düşünülmez, en üst seviye isteyene hitap ettiği için yine ideal kaçıyor. Taşınabilirliği pas geçmek lazım biraz.

    Asıl sıkıntı mimari değişiklik ne zaman uygulanacak ve biz o işlemcileri göreceğiz acaba. Açıklara dair bu açıkları taşıyan işlemcileri hala satabilmek en büyük sıkıntı. Kimse de üretim bantlarını durdur ve bu açıkları kapat demiyor anlaşılan :(




  • Tamam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.