slm arkadaşlar bişey sormak istiyorum cevaplarsanız çok sevinirim..
n81 resimlerinde mavi versiyonunu da görüyoruz...bu rengi türkiyede özellikle istanbulda var mı varsa nerelerdedir...
n81 in 8 gb ve 2 gb kartlı versiyonları arasında hız olarak fark olur mu yani ikisine de aynı programları yüklesek hızları nasıl olur? başka bi deyişle telefonun 8gb hafızasıyla diğer versiyonun 2 gb hafızası arasında performans farkı var mı çok şey farkeder mi?
son sorum da şu ki telefona pc den convertleyerek atılan bi film ortalama kaç mb yer kaplar??
şimdiden teşekkürler kusura bakmayın çok soru sordum ama en kısa zamanda almayı düşünüorum o kadar parayı bayılacağımız için de aylardır forumu takip ediorum bu ilk msjlarımdan 1i bu başlıktaki yardımcı olursanız çoo...k mutlu olurum=)
Kendime göre yanıtlarsam,
Mavi versiyonu ben de araştırdım ancak Türkiye'de mevcut değil yanıtını aldım hep, ancak spot olarak belki bazı telefoncuları gezersen bulabilirsin, güzel bir görünüme sahip fakat mavi rengindense gri rengini tercih ederim, mavi rengi hoş olmasına rağmen biraz oyuncak gibi duruyor..
8gb dahili yığın hafıza, 2gb versiyon da 2gb'ı hafıza kartı ile sağlıyor, yani dahili değil.. Ben de bazı sitelerin aldatmacasına kanıp 2gb'ı dahili sanmıştım fakat bahsedilen 2gb, paketin içinden çıkan hafıza kartı imiş.. Dolayısı ile 2gb versiyon için bu kullandığınız hafıza kartının veri aktarım hızına göre değişir.. Ne kadar 8gb versiyonda da yığın hafıza çoğu yerde hafıza kartı gibi tanıtılsa da telefona bunun da symbian işletim sistemi üzerinde dahili hafıza konusunda yenileme yapamadıklarından ve 8gb hafızayı da bu yüzden hafıza kartı olarak görmesinden kaynaklı sanıyorum..
Kısacası bana göre 8gb versiyon hafıza kartlı versiyona göre, dahili bir sistem olarak düşünürsek çoğu durumda daha hızlı olabilir.. Ki cihaz zaten her türlü çok hızlı..
Convert edilen filmin boyutu senin dönüştürme ayarlarının çözünürlüğünün kalitesine, ses kalitesine yüksekliğine ve videonun uzunluğuna göre birçok etmene bağlıdır, bunu ancak deneyerek öğrenebilirsin ki önceden çok farklı boyutlar elde ettim optimum ayarlar ile..
Şahsen ben de uzun süre araştırdıktan sonra E90'dan vazgeçip bu cihazı aldım, gerçekten wi-fi, hızlı stabil sistem, ses kalitesi, batarya ömrü gibi birçok konuda çok yüksek performans veriyor, ancak kamera ve malzeme kalitesi konusunda fazla birşey beklemezsen tam olarak aradığın cihaz olabilir..
NOT: Tabii ki kamerası ve malzemesi için berbat diyemeyiz, nokia çizgisinde değil..
arkadaslar bu konuda burada cok bilgisi olan yok sanrıım zaten dimsagla paslasıyoruz biz:) baskada kimse katılmıyor. her neyse once kendi sorunumdan bahsedeyim ben bu alete baglantı olmadan kullanabilecegim bir nav haritası yuklemek istiyorum ama bi turlu olmadı forumda arastırma yaptım smart2g ve tomtomun boyle haritası oldugu soyleniyor fakat okadar cok link verilmiş ki hiç bişey yapamadım. ustelik bi yerde ayrınıtlı acıklanamsına ragmen maploader programını bulamadım budugum program calsımıyor eger aranızda bu işi bilen varsa rica edicem nasıl yapıldıgını bir anlatırsa sevinirim. b arada ben vatanda 730 ytl ye 5 taksitle aldım ama son zamanlarda vatan okadar cok fiyat değiştirp kapanya yaptıki takip edemdeik en son ideae yuzde 30 indirim yapmıstı 8 gb olanı 730 a geliodu ozaman canım sıkılmıstı. 8 gb lık ile 2 gb lık arasında hafıza dısında fark olmadıgı soyleniyro prformans olarak ise bişe farkedecegini zannetmiyorum ama icini ne kadar doldurursan okadar yvaslıyacaktır
Benim batarya şu an günde yaklaşık 2-3 saat radyo/mp3 dinlersem ve 10-15 dk konuşma ile 3 gün gidiyor yalnız 3. günü zor çıkarıyor Ama bu kadar müzik ve radyoya iyi bence. Zaten mp3 player olarak kullanıyorum telefondan çok Telefonun en beğenmediğim özelliği tuşları. Çağrı cevaplama tuşları ve numerik tuşlara zor basılıyor birde ahize ses seviyesi biraz daha yüksek olsa iyi olurdu ya da ben kulaklıkla dinlemekten sağır oldum Onun dışında aradığım her özellik var gps hariç
evet arkadaslar bu işi cozdum haritayı yukkledim sonunda nısl yaıldıgını anatayımda yana done aramayın. arkadaslar oncelikle pc suite programını kuryosunuz aldıgınız telefonun cd sinde var .. sonra nokiamaploade programı vr onuda yukluyosunuz. arkadaslar programlar yuklendikten sonra restart yapın. sonra bilgisayara usb kablosunu takın tabi bi ucunuda telefona takın:). telefondan veri aktarım modunu secin sonra maploaderi acın maploader den indireceginiz dosyayı secin turkiye haritası sonra ses dosyasını secin ve ekleyin islem bu kadar basit.. anlaıldımı bimiyorum ama eger anlasılmadıysa bu konuda uzman olan reisi eagles in anlatımı var onutavsiye ederim link vermiyim sonra caldın cırptın olur reis bunlaara cok kızıyor.. :) dimsag sende yukle artık nete baglanamadan oluyor denedim antaya ankara konya iğstanbul giriyor baglantı olmadan
Pentax K100D D-SLR / Tamron AF SP 28-75mm f/2.8 XR Di LD Aspherical IF Macro / 67 mm B+W UV NC filtre / Pentax SMC DA 18-55 mm f/3.5-5.6 AL / 52 mm Hama UV filtre / Pentax AF-360FGZ TTL Flaş / 2 GB SanDisk Extreme III SD kart / Lowepro Nova II AW / Samsung Digimax S500
evet arkadaslar bu işi cozdum haritayı yukkledim sonunda nısl yaıldıgını anatayımda yana done aramayın. arkadaslar oncelikle pc suite programını kuryosunuz aldıgınız telefonun cd sinde var .. sonra nokiamaploade programı vr onuda yukluyosunuz. arkadaslar programlar yuklendikten sonra restart yapın. sonra bilgisayara usb kablosunu takın tabi bi ucunuda telefona takın:). telefondan veri aktarım modunu secin sonra maploaderi acın maploader den indireceginiz dosyayı secin turkiye haritası sonra ses dosyasını secin ve ekleyin islem bu kadar basit.. anlaıldımı bimiyorum ama eger anlasılmadıysa bu konuda uzman olan reisi eagles in anlatımı var onutavsiye ederim link vermiyim sonra caldın cırptın olur reis bunlaara cok kızıyor.. :) dimsag sende yukle artık nete baglanamadan oluyor denedim antaya ankara konya iğstanbul giriyor baglantı olmadan
@pdr42 yükledim saol ilk kez haritayıda kullanmış oldum tarifi yapamasada en azından adres bulmada işe yarar