Şimdi Ara

Meltdown ve Spectre yamaları bilgisayarlarda istemsiz yeniden başlatmaya sebep oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Özellikle Meltdown açığı ile sarsılan Intel’de sular durulmuyor. Yama yapılan işlemcilerde performans düşüşlerinden sonra şimdi de bilgisayarlarda istemsiz yeniden başlatma sorunu ortaya çıkıyor.


     


    Problem üstüne problem


     


    Meltdown ve Spectre açıkları için yama güncellemesi dağıtıma başladıktan sonra önceki nesil işlemcilere sahip bilgisayarlarda yeniden başlatma sorunu ortaya çıkmaya başlamıştı. Intel yaptığı açıklamada sadece eski işlemcilerin değil yeni işlemcilerin de yeniden başlatma sorununa yol açtığını duyurdu.


     


    Ayrıca Bkz.Ekran kartı fiyatları yükselişe geçti

    Performans düşüşü ile morali bir hayli bozulan Intel kullanıcılarına bir darbe de yeniden başlatma sorunu ile geldi. Üstelik Kaby Lake serisine kadar en yeni işlemcilerin etkileniyor oluşu rahatsızlığı arttırıyor.


     


    Meltdown ve Spectre açıklarının yamanması için tasarım seviyesinde bir takım optimizasyonlar yapılması temel dengeyi bozdu. Bu yüzden de iş yüküne bağlı olarak işlemcilerde yüzde 5-20 arasında performans düşüşü yaşanmaya başladı.


     


    Görünen o ki Intel ilk etapta tamponlama yaparak açıktan faydalanmak isteyenlerin önüne geçmeye çalıştı. Performans iyileştirmeleri veya sistem sorunlarına değinilmedi. Bundan sonra performansı arttırmak ve dengesizliklerin önüne geçmek için yamalar yayınlanacaktır. Intel de zaten yapılacak çok işlerinin olduğunu belirtiyor. 


     







  • Windows güncelleştirmelerini duraklattim ben korktum açıkçası. Windows 10 kullananlar ayarlardan güncelleştirme, güncelleştirme secenekleri gibi biryer var orda en altta güncelleştirmeleri belli bir süre duraklatma var onu açın derim. Sandy bridge mimarili islemcime Windows güncellemesini kurdum sıkıntı çıkmadı ama haswell olani yemiyor açıkçası.

  • Hayır olamaz !!1!1! İntel işlemcilerde performans artışı var
  • Bir ben etkilenemedim şu sorunlardan performans kayıplarından.

    Ne torpilim varsa özel işlemci geldi bana herhalde.
  • Bunların yaptığı ayıplı malı satarak para kazanmak. Bir nevi dolandırıcılık. İddiaya girerim keşfedilmez gözüyle bakıldı yada yeni seri işlemci satabilmek için planlanmış bir tezgah. Hiç olmadı bilerek açık bırakılan arka kapı. Dünya devi firmalar bu işlemcileri kullanırken ben denk gelmedim daha bu intele yada amdye ses çıkaran bir firmaya. Ha varsa bir link koyunda bilgileniyim. Burda mağdur olan firmalar değil bireyler. Emisyon olayı gibi bu olayda skandal. Üreticiler performansı etkilemeyen bir çözüm bulmak zorunda! Çünkü bizler performanslarına bakarak aldık bu işlemcileri. Daha konuşacak o kadar çok şey varda şimdilik daha fazla sıkmıyım canınızı.

  • Blackbird v6 adlı programla windows 10 güncellemelerini kökünden kapadım bakalım.
  • Bu Microsoftun şirkette kullandığı sürüm ile piyasadaki sürüm arasında fark mı var acaba böyle sorunlar ortaya çıkıyor niye sorunlu güncellemeleri yayınlıyorlar. Nasıl bir test sürecinden geçiyor bu güncellemeler çok merak ediyorum.

  • herhalde bios güncellemelerinden kaynaklı. windows güncellemesi yapılı bende ve sorun yaşamadım hiç. güncellemeyi catalog'tan yaptım bu arada, auto-update olarak gelmemişti, askıya almışlar çünkü amd cpu'lar için.

    bugün yeni update çıkartmışlar sanırım amd sorunlarını çözmek için.

  • Bunların olacağını tahmin ettiğim için OOSU10 ile güncellemeleri kapatmıştım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustafa.D.K.

    Bunların yaptığı ayıplı malı satarak para kazanmak. Bir nevi dolandırıcılık. İddiaya girerim keşfedilmez gözüyle bakıldı yada yeni seri işlemci satabilmek için planlanmış bir tezgah. Hiç olmadı bilerek açık bırakılan arka kapı. Dünya devi firmalar bu işlemcileri kullanırken ben denk gelmedim daha bu intele yada amdye ses çıkaran bir firmaya. Ha varsa bir link koyunda bilgileniyim. Burda mağdur olan firmalar değil bireyler. Emisyon olayı gibi bu olayda skandal. Üreticiler performansı etkilemeyen bir çözüm bulmak zorunda! Çünkü bizler performanslarına bakarak aldık bu işlemcileri. Daha konuşacak o kadar çok şey varda şimdilik daha fazla sıkmıyım canınızı.

    Buyur.



    Red Hat başlarım yapacağınız güncellemeye , siz adam edene kadar geri çekeceğim. Stabilitenin içine etmeden düzeltin diyor.



    https://ma.ttias.be/red-hat-reverts-microcode-update-mitigate-spectre-refers-hardware-vendors-fix

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fx 6300 işlemci 4.70 den 4.22 puana düşmüş bundan mı acaba?
    pc sürekli donuyor acaba bundan mıdır??

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Enes P.

    Fx 6300 işlemci 4.70 den 4.22 puana düşmüş bundan mı acaba?
    pc sürekli donuyor acaba bundan mıdır??

    Hayır, yama sorunlu, kodları sıkıntılı/hatalı ve Windows'u etkiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hadi intel ve amd bi halt etmiş bir yerlerde açık bırakmış bu açığı bulan kimse sus lan işte sus hacker lerin aklına karpuz kabuğu sokuyon git inteli tehdit et amd yi tehdit et al parayı otur yerine

  • siz bence intelin resmi sitesinde yayındaığı aracı indirin ve bilgisayarı taratın eğer açığınız var ise program tespit edecektir

  • denizbay1 D kullanıcısına yanıt
    düzgün bi yama gelene kadar pc böyle donup duracak yani. öyle böyle değil reset atmak zorunda kalıyorum sonunda makineme benim elimle resette attırdılar helal olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.