Şimdi Ara

Xiaomi Redmi 5 küresel pazara geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Xiaomi'nin Redmi 5'i küresel pazarda satışa sunmaya hazırlandığı bildiriliyor. Son sızıntılara göre şirket akıllı telefonu Şubat ayının ikinci yarısına kadar dünya genelindeki diğer ülkelerde piyasaya sürecek.

     

    Twitter üzerinden bilgi paylaşımlarıyla ünlü isimlerden biri olan Roland Quandt'a göre Xiaomi telefona Avrupa pazarındaki bazı telekom operatörleri üzerinde tam kapasite çalışmasını sağlayacak LTE Band 20 desteği eklemeyi planlıyor. Bununla birlikte şirketin Redmi 5 Plus'ı da küresel pazara getirip getirmeyeceği henüz belli değil.

     

    Ayrıca Bkz.CERN bilim insanlarının ücretsiz VPN hizmeti Android'e geldi
    Hatırlatacak olursak Xiaomi, Redmi 5 ve Redmi 5 Plus'ı geçen yılın Aralık ayında Çin'de piyasaya sürmüştü. Redmi 5, 720 x 1440 piksel çözünürlük ve 18:9 görüntü oranını destekleyen 5.7 inç ekranla geliyor. Sekiz çekirdekli Snapdragon 450 yonga setiyle güçlendirilmiş akıllı telefonun iki varyantı mevcut. 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanına sahip model 124 dolar, 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanı sunan diğer varyantı ise 140 dolar fiyat etiketi taşıyor.

     


    Akıllı telefonun hafızasını microSD kart ile 128GB'a kadar genişletmek mümkün. MIUI 9 arayüzü giydirilmiş Android 7.1.2 Nougat işletim sistemiyle çalışan cihazda 3.300 mAh kapasiteli bir pil var. Ayrıca LED flaşlı 12 megapiksel arka kamera ve 1080p video kayıt desteğine sahip 5 megapiksel ön kamerayla donatıldığını belirtelim.

     

    Redmi 5'in arka panelinde bir parmak izi tarayıcısı var. Ayrıca akıllı telefon Çift SIM, 4G LTE, WiFi (802.11 b/g/n), Bluetooth 4.2, GPS ve mikro USB bağlantı noktası sunuyor. 151.8 × 72.8 × 7.7 mm ebatlarındaki telefonun ağırlığı ise 157 gram.







  • Allah rızası için şu telefonu 1000 lira altına biri getirip piyasaya soksun. Sonra Nazif Zorlu nasıl meydanlarda ağlıyor oturun izleyin :D

  • Redmi 5 Plus'ı getirse daha mantıklıydı. 4000 Mah Batarya, SD 625 ile daha iyi bir varyant sunuyor, yine uygun fiyatla. Bence bu serinin en büyük handikapı; USB Type-C portu yerine Micro USB Portuna sahip olması.

    Redmi Note 5 serisinin tanıtılmasını bekliyoruz...

  • mi7 yi bekliyoruz..

  • Red mi 5 plus iş yapar diğerleri iş yapmaz onu getirin.

  • Adamlar güzel cihazlar üretiyorlar. Birşey dikkatimi çekti, piyasada 5 inç olupta ekran kasa oranı yüzde 80 i gören bir tane cihaz yok. Vestelin 5580 modeli o bile 5.5 inçte başarılı kasa oranı var. Ama 5 inçte neden yok acaba?

  • 5 Plus modeli de gelmeli. Ülkemiz pazarı için söylüyorum, iki cihaz arasında 200-250 lira fark olursa ikisininde ayrı ayrı alıcıları olacaktır.
  • 140 dolarlık telefonu "KAÇAK" yolla getirip 1100 liraya falan satan adamlar var. Forumda bile. Hani diyoruz ya devlet çok fazla vergi alıyor. Devleti yönetenlerde bu toprakların insanı. Eline fırsat geçiren "geçiriyor" resmen. Olan biz normal vatandaşa oluyor. Şu batının ahlakını alamadık ona yanıyorum.

  • Ben şahsen S9 veya S9+ alacağım ama Redmi 5 Plus gelmeli. Zira fiyatına göre çok iyi bir cihaz.

  • xiaomi her zaman alıcısı olur.
  • Telefonda fm radyo ve kızılötesi kumanda özelliği de mevcut. Redmi Note 4X kullanıyorum. Diğer telefonlara uçuk kaçık fiyatlar ödemeyin.

  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gcb1903

    140 dolarlık telefonu "KAÇAK" yolla getirip 1100 liraya falan satan adamlar var. Forumda bile. Hani diyoruz ya devlet çok fazla vergi alıyor. Devleti yönetenlerde bu toprakların insanı. Eline fırsat geçiren "geçiriyor" resmen. Olan biz normal vatandaşa oluyor. Şu batının ahlakını alamadık ona yanıyorum.


    valla ben yorumuna katı-lamıyorum, ha bu arada özellikle belirteyim ne bugüne kadar çinden birşey aldım ne de sattım,

    butik işler dünyanın heryerinde, her işinde böyledir arkadaş, ama devleti yönetene kulp taksan haklısın,

    çünkü bu adamlar milyonlarca cihaz getirip kol gibi geçirilmiş vergiden memleketin parasını kaldırıyorlar,

    ama bireysel de adam belki burda bulunmayan ürünü getiriyor, getirirken risk alıyor, burda bir emek katıyor, ondan sonrada 3/5 cihaz satıp harçlık çıkarıyor,

    elmayla armudu kıyaslarken bile adaletli olmak lazım




  • Öncelikle demek istediğimi anlamamışsınız hocam. Forumda 200 300 tane telefon satan adam var. 120 dolarlık ürünü 900 1000 liradan satıyor. Bak öyle ki resmi yollarla vergisini verip ithal edilen, resmi kayıt yapılan 2 yıl garantili telefonlar forumdaki fiyattan 50 lira falan pahalıya satılıyor, FATURALI olarak.
    Devlet % 50 küsür vergi koyuyor ve 1000 lira oluyor telefon. Burada satıcı değişik bir kâr koyuyor 950 liraya satıyor.

    Ben de diyorum ki devleti yönetenlerde bu insanlar işte. O makama erişememiş olsa bakkal olup pirince taş katacak, manav olup öne güzelleri arkaya çürükleri koyacak, forumda telefon satıcısı olup 130 dolarlık telefonu 1000 liradan satacak. Savunmaya geçecek bir durum yok.

    Batıda ki adam ahlaklı. Adam ahlaklı olduğu için devleti de yönetse, bir kuruma müdür de olsa, esnaf da olsa, böyle forumda mal da satsa ahlaklı oluyor.
  • Redmi 5 plus alınır.3/32 lik cihaz alınmaz bu saatten sonra

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • redmi 5 plus u bekliyoruz redmi 5 benim için iş görmez

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Batının ahlakını falan almaya gerek yok. Azcık din iman sahibi olmak yeterli.

  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Batı ahlakına gerek yok,hakiki Müslüman olsak yeterli

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küresel pazara getirmedikçe Avrupa da telefon satamıyor bunu anlamadı hala, 5 plusa da b20 getirmesin hüsrandır sonu..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redmi5 / 16GB fiyat 799yuan=124$=472,85TL*(1,10*1,25*1,18 vergi)*(1,10 Kar) =850TL eder.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.