Şimdi Ara

Samsung da çentik tasarımına sıcak bakıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Son dönemde ince ekran çerçeveli telefonlara ilginin artması, üreticileri gerekli bileşenler için farklı çözümler bulmaya itiyor. Bunların en popüleri elbette çentik tasarımı. Samsung da çentik tasarımına sıcak bakan firmalardan.


     


    Çentikler dönemi


     


    Firmanın patentini aldığı bazı tasarım örnekleri gelecek yıllardaki Samsung telefonlarında çentik tasarımının kullanılabileceğini gösteriyor. Çentik tasarımının yanında güç tuşu yerleşimi, ahize, parmak izi sensörü, bildirim ekranı farklı yapılarda kullanılmış.


     


    Samsung uzun bir tasarım yerine Essential Phone modelinde gördüğümüz yuvarlak bir çentik tasarımı benimsiyor. Bu çentik bazı çizimlerde ortada yer alırken bazı çizimlerde ise daha küçük bir şekilde kenar köşede yer alıyor.


     


    Yine Samsung’un ahizeyi üst kenara taşıdığı çizimler mevcut. Ayrıca ekrana entegre bir parmak izi okuyucu da bulunuyor. Böylece alt ve üst kenarlar çok daha ince bir yapıya kavuşuyor.


     


    Ayrıca Bkz.AMD Radeon RX Vega mobile gelebilir

    Diğer taraftan güç tuşu üst kısma alınmış. Ayrıca bu tuşa çoklu uygulama yönetimi ile ilgili bir fonksiyon atandığı da görülüyor. Alıştığımız bildirim ekranı ise üst kısımdan alt kısma kaydırılmış.


     


    Samsung’un bu tasarım çizgilerine uyumlu olarak arayüz elemanlarını da elden geçirdiği görülüyor. Kısa yollar ve ikonlar bu yeni yerleşime göre büyüyor veya küçülüyor.


     


    Patentler açık bir şekilde Samsung’un şimdikinden çok daha farklı tasarım projeleri üzerinde çalıştığını gösteriyor. Şimdilik hangi telefonlarda bu tasarım çizgilerini görebiliriz bilinmiyor ancak muhtemelen firma bununla ilgili üretim verimliliğini sağladığı zaman yeni ürünlerinde yer vermeye başlayacak. 

     







  • Çentik tam bir mühendislik harikası hem pil simgesi ıvır zıvır için ayrı alan kaybı olmuyor hem uçtan uca ekran yapma şansı oluyor. Ama buradaki mühendislikten bir haber liseliler sırf Apple yaptı diye b*k atıyorlar eninde sonunda hepsi buna geçince artık tuşlu telefon kullanırlar Apple'ın tek hatası inatla o alanı siyah bant haline getirmemesi oldu o bölgenin simsiyah sadece bildirim çubuğu yerine geçen bir alan olarak gözükmesi gerekiyor onun dışında çok mantıklı bir olay olduğunu diğer firmaların mühendisleri de anlamış ama bizim ergen mühendislerimiz olmaz diyorsa olmaz
  • Kendi tasarımları daha iyi bence. Çentikli telefon yapıp Apple ın taklitçisi demelerini istiyorlarsa kendileri bilir. (İlk çentikli teli Apple yapmadı ancak yine de Apple taklitçisi olmakla suçlanacaklar )

  • Ekrem71 lütfen Note 7 faciası içermeyen Samsung haberi yapmayalım çok alıştık eksik hissediyoruz

    Bu arada çentiğin canı cehenneme çok gereksiz birşey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T Square -- 17 Ocak 2018; 13:39:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi halta benzemiyor appleın ayak izinden gitme samsung.

  • Çentik tam bir mühendislik harikası hem pil simgesi ıvır zıvır için ayrı alan kaybı olmuyor hem uçtan uca ekran yapma şansı oluyor. Ama buradaki mühendislikten bir haber liseliler sırf Apple yaptı diye b*k atıyorlar eninde sonunda hepsi buna geçince artık tuşlu telefon kullanırlar Apple'ın tek hatası inatla o alanı siyah bant haline getirmemesi oldu o bölgenin simsiyah sadece bildirim çubuğu yerine geçen bir alan olarak gözükmesi gerekiyor onun dışında çok mantıklı bir olay olduğunu diğer firmaların mühendisleri de anlamış ama bizim ergen mühendislerimiz olmaz diyorsa olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmedaltair -- 17 Ocak 2018; 13:44:04 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer çentikli yaparsa iPhone X için dediklerimin aynısı Samsung içinde geçerli olacak.

  • mehmedaltair kullanıcısına yanıt
    Saçmalık!

  • bunu bari taklit etmeyin.

  • bu telefon sektörüde otomobile döndü hepsi birbirne yakın tasarımlar yapmaya başladılar

  • essential ilk çentikli, apple onu taklit etti, şimdide samsung essential'ı taklit edecek denmeli bence, direkt kalkıpta samsung apple taklit etti denilmemeli.

  • samsung esinlenme yaptığı için donanımhaberde anasayfa haberlerinde bölümü bile yok,cep telefonları konusuna atılmış bi ayfon gibi özgün konusu yok.

  • Önce çerçeveler büyük full ekran telefon yapacağız diyorlar sonra bütün bileşenleri çentiğe taşıyıp ekrandan yiyen saçma sapan şeyler üretiyorlar . Full ekran diye bi zırvalık çıktı telefonlar kumanda gibi oldu işlevsellik gitti.

  • Çentiğe mühendislik harikası diyenler olmuş. Kardeşim beğenmek yada beğenmemek görecelidir ama bence harika birşey yok ortada. Ekranın bütünlüğünü bozuyor bana göre. X incelemelerinde özellikle ekrani yatay çevirince saçma bir hal alıyor internete girmek. Videolarda belki gizlenebiliyor ama ekrani kısıyor o zaman da. Tamamen klasik Apple yaklaşımı bu çentik. Farklılaşmak adına yapılan ama bana göre gereksiz bir adım. Farklılaşmak demek LG nin yaptığı tuşları arka kasaya almaktır mesela.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmedaltair

    Çentik tam bir mühendislik harikası hem pil simgesi ıvır zıvır için ayrı alan kaybı olmuyor hem uçtan uca ekran yapma şansı oluyor. Ama buradaki mühendislikten bir haber liseliler sırf Apple yaptı diye b*k atıyorlar eninde sonunda hepsi buna geçince artık tuşlu telefon kullanırlar Apple'ın tek hatası inatla o alanı siyah bant haline getirmemesi oldu o bölgenin simsiyah sadece bildirim çubuğu yerine geçen bir alan olarak gözükmesi gerekiyor onun dışında çok mantıklı bir olay olduğunu diğer firmaların mühendisleri de anlamış ama bizim ergen mühendislerimiz olmaz diyorsa olmaz

    Mühendislik harikası kolaya kaçıp sensörleri bir alana toplamak ve etrafını çentikli ekran yapmak değil, Synaptics firmasının parmak izi sensörünü ekranın altına yerleştirmesi gibi bu sensörleri ekranın altına yerleştirmeye çalışmaktır. Eğer Apple iPhone X modelinde ekranın altında parmak izi sensörüne yer vermiş olsaydı, işte o zaman ortada bir mühendislik harikası var diyebilirdik. Tabi ellerinde böyle bir teknoloji olmasına rağmen satış stratejisi olarak önümüzdeki yıllarda karşımıza çıkarma ihtimali de oldukça mümkün.
    https://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Ekrandan-parmakizi-okuyan-ilk-telefonu-kullandik.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAlperenK -- 17 Ocak 2018; 18:32:4 >




  • Bırakın iphone'a özel kalsın o iğrenç çentikli tasarım, fanboyları o da iğrenç çentikli tasarıma 7000 tl bayılmaya devam etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekri sen Samsung'u sevmezdin aga...

  • 4-5 sene bu çentik saçmalığı devam eder sonra yeni bişey bulurlar, son çentiksiz telefonu alıp nadasa yatmak lazım.
  • Nasıl ki ekran altına parmak izi geldiyse bir günde ekran altı kamera gelecektir..ve bu çentik saçmalığı silinip gidecektir.

  • Boş konu, Samsung Apple'in yaptığı her şeye sıcak bakar zaten biliyoruz



    Gerçi bu sefer eleştirdiği şeye sıcak bakıyor



    Bir firma nasıl "taklitçi, özgün olmaktan uzak, tükürdüğünü yalayan" olur, bize samsung öğretti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CBE59604 -- 17 Ocak 2018; 20:55:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.