Şimdi Ara

Quika gelişmekte olan ülkelere ücretsiz uydu internet sağlayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Halen internete erişimi olmayan dünya üzerinde milyarlarca insan var ve dev şirketler bu kitleyi siber dünyaya kazandırmak için çeşitli çözümler geliştiriyor. Google, Facebook gibi devlerin ardından Quika da gelişmekte olan ülkelere internet sağlayacak.


     


    Farklı bir gelir yöntemi


     


    Quika aslında uydu hizmetleri sağlayıcısı Talia’nın patronuna ait bir girişim. Uydu interneti üzerine faaliyet gösteren Quika, gelişmekte olan ülkelere uydu üzerinden ücretsiz olarak internet sağlamayı planlıyor.


     


    Yaz aylarına doğru başlayacak olan ücretsiz internet projesi firmanın Ka-Band adındaki yüksek hızlı uydu internetini temel alacak. İlk etapta Afganistan, Irak ve Afrika’nın büyük bir bölümüne ulaşılması düşünülüyor.


     


    Ayrıca Bkz.PC satışları yıllar sonra ilk kez yükseldi

    Uydu internet altyapıları oldukça maliyetli. Peki Quika ücretsiz interneti nasıl sağlayacak? Firmanın niyeti internet sağlayıcılara ve kurumlara ücretli olarak uydu interneti sağlamak ve buradan elde edeceği kazançla da ücretsiz internet hizmetinin maliyetlerini karşılamak. Yani kurumsal tarafta ne kadar çok abonesi olursa o kadar çok ücretsiz abone yapılacak.


     


    Quika’nın projesi vaatlerini ne kadar yerine getirecek şimdilik söylemek zor. İlk olarak kurumsal tarafta ilgi nasıl olacak? Aşırı yoğunlukta uydular yeterli gelecek mi? Gelemediği durumlarda yeni uydular devreye girecek mi? Bunlar elbette uydu internet dendiğinde akla gelen sorular. Eğer Quika bu konuda başarılı olursa adil bir internet erişimi sağlamak adına önemli bir hamle olarak kabul edilecek. 


     







  • Olursa iyi olur.Herkesin bilgiye erişme hakkı var.

  • bizde olsa devlet o sinyalide çalar bize parayla satar. bizim gibi gelismekte olan ulkelere (3. dunya ulkeleri) cozum degil malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-60C9D430E -- 16 Ocak 2018; 23:29:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Irak'ta yaşayan biri vardı forumda. Konusunda internetini paylaşmıştı Türkiye'nin çoğu bölgesinden daha iyiydi.
  • Biri "Twitter denen fitne kapanacak" der ertesi gün savcılar koşar kapar, bi yerde bomba patlasa Facebook Youtube gider, bişi araştırayım desen Wiki'yi banlı. Gelişmemekte direnen ülkelere de internet verirler mi acep?

  • Vergi geliiiiir. Gelmez diyebilen var mı? ÖTV diyorum bak! Özel Tüketim Vergisi diyorum. Bak, bir daha düşün...

  • Yabancı kaynakları takip ettiyseniz, bu projenin geçmişi 3 - 4 yıl öncesine dayanmaktadır.

    Quika'nın uydu üzerinden bireysel kullanıcılara vereceği bedava internet hizmeti, rastgele kişilere verilmeyecek. Yani seçilmiş kişilere verilecek.

    Seçilmiş kişiler ise, patronlarına hizmet edenler olacak haliyle... Yani, bu proje, değişik ülkelerde sosyal iç karışıklık yaratmak için oluşturulmuş bir projenin altyapısıdır.

    Çünkü uydu üzerinden internete erişildiğinde, ülke yönetimlerinin kontrolü dışında bir erişim sağlanıyor.

    Hasılı; ayakta uyuyorsunuz.




  • Ne kadar da duyarlılar bunlar? Afrika'daki açlıktan kırılanları bozuk paralarıyla bile doyurabilecekken bedavaya internet verirler. Daha önemli tabi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    Yabancı kaynakları takip ettiyseniz, bu projenin geçmişi 3 - 4 yıl öncesine dayanmaktadır.

    Quika'nın uydu üzerinden bireysel kullanıcılara vereceği bedava internet hizmeti, rastgele kişilere verilmeyecek. Yani seçilmiş kişilere verilecek.

    Seçilmiş kişiler ise, patronlarına hizmet edenler olacak haliyle... Yani, bu proje, değişik ülkelerde sosyal iç karışıklık yaratmak için oluşturulmuş bir projenin altyapısıdır.

    Çünkü uydu üzerinden internete erişildiğinde, ülke yönetimlerinin kontrolü dışında bir erişim sağlanıyor.

    Hasılı; ayakta uyuyorsunuz.

    Bu detayı anlayanları görmek sevindirici.

    Ayrıca bedava işinde her zaman bir tuzak vardır. Mutlaka sizden bir şey almaları gerek.




  • Dahası da var.

    Bu projenin ilk denemeleri; 3 - 4 yıldan beri Inmarsat uyduları üzerinden yürütülmektedir.

    Ülkeleri karıştırmakta amacıyla, Inmarsat erişimli internet iletişimi, en son İran'da denenmiş ve sosyal gurupları yönetmekte kısmi başarılar elde edilmiştir.

    Inmarsat sisteminde, kullanıcılara çanta tipi internet erişim cihazı verilmektedir. Cihaz mini anteni ile coğrafi konumunda kendisine en yakın Inmarsat uydusuna otomatik olarak odaklanmakta, iletişime geçmektedir.

    Ancak Inmarsat uydusunu kullanmak ve Inmarsat ekipmanlarını edinmek pahalıdır. Yani bu projeyi yürütenlerin, sosyal guruplara dağıtılması vs maliyeti çok yüksektir.

    Sabit yörüngeli ticari uydularda KA bandının yaygınlaşması ve sabit yörüngeli uydularda bu projenin daha uygun maliyetlerle yapabilme imkanının ortaya çıkması nedeniyle, bedava internet uygulamasının sabit yörüngeli KA band'lı uydular üzerinden verilmeye başlanılarak, bu sosyal karışıklık projesi devam ettirilmeye çalışılacaktır.

    Band'lar hakkında daha detaylı bilgiler de sorulursa, bilgilendirebilirim. Band'larla ilgili şimdilik şu resmi de ekliyorum ;
    Quika gelişmekte olan ülkelere ücretsiz uydu internet sağlayacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 17 Ocak 2018; 12:11:52 >




  • arkadaşlar...quika geri kalmış ülkelerede bedava uydu interneti verirmi vermezmi?...dünya üzerinde 200 sayısından hayli daha fazla ülke varmış yani gezegenimizin tamamının internete erişimi hayalmi?...
  • Uydu iletişimi yerde dağıtıcı olmadan çok evrimli olacağını sanmam ama hala kb başına ücret isteyen sağlayıcılar varken özgür internet kulağa çölde vaha gibi geliyor..

  • Bütün bedava verilenlerin arkasında mutlaka emperyalistlerin gizli niyetleri vardır. Örneğin Microsoft w10 u bedavaya verdi. Neden? NSA bizi gözetlesin diye. NSA da ödemeyi Microsoft'a yaptı. Düşünün kapitalist biri size yüz milyarlarca dolarlık ürünü bedavaya veriyor. Siz verir misiniz? Bu işte de mutlak bir bit yeniği vardır. Sonra bu ülkelerin önceliği internet değil; açlık, savaş, yoksulluk, hırsızlık. Afrikalı kadın tv de diyor ki " bizim için en büyük mutluluk bugün karnımızı doyurmaktır"

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.