Şimdi Ara

Intel’in 64-katmanlı yeni 3D NAND SSD modelleri ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Yeni nesil Optane SSD modellerini son kullanıcı tarafında yaygınlaştırmaya çalışan Intel, bir taraftan da NAND SSD modellerini geliştirmeye devam ediyor. Üç yeni model ile ilgili bilgiler ortaya çıktı.


     


    İddialı modeller


     


    SSD sektöründe giderek yaygınlaşan 64-katmanlı NAND bellekleri tercih ettiği görülen Intel, iki modelinde M.2 formatını, bir modelinde de entegre yonga formatını kullanıyor.


     


    Intel SSD 660p modeli M.2 yapısında. 512GB/1TB/2TB kapasite seçenekleri sunan modelde QLC bellek kullanılmış. Bir çeşit MLC yonga olan QLC(Quadruple level cell), TLC tipi belleklere nazaran 2 kat yoğunluğa sahip. Bununla birlikte daha keskin bir üretim teknolojisine ihtiyaç duyuyor. Bu bakımdan maliyetleri de biraz yüksekti. Üreticiler yavaş yavaş maliyetleri düşürmeye başladı.


     


    Model sürekli yazma hızında 1100MB/s, okuma hızında 1800MB/s seviyelerine ulaşabiliyor. Rastgele erişim performansı ise her ikisi için de 150 000 IOPS.


     


    Ayrıca Bkz.Razer oyuncular için yeni Nommo ses sistemlerini duyurdu

    Intel SSD 700p modeli ise yongaya entegre geliyor. Ultra ince dizüstü veya tabletler için geliştirilen bu model 128GB-512GB arasında kapasitelere sahip. Sonraki dönemde Intel’in 1TB kapasiteyi de piyasaya süreceği tahmin ediliyor.


     


    Intel SSD 760p modeli ise M.2 formatında ve 2TB kapasiteye kadar gidiyor. Sürekli okuma hızı 3200MB/s iken sürekli yazma hızı 1600MB/s seviyelerinde. Rastgele olarak yazma performansı 280 000 IOPS, okuma performansı ise 350 000 IOPS seviyesine kadar çıkıyor. Kontrolcü tarafında ise Silicon Motion SM2262 mevcut.


     


    Şu anda 760p modeli satışta görünüyor. 128GB kapasiteli versiyon 96$ iken 2TB kapasiteli versiyon ise 892$ seviyesine kadar çıkıyor. Diğerleri hakkında bir bilgi yok.


     

     







  • Intel'e soralım bu hız testlerini meltdown güvenlik açığı kapatılmadan önce mi sonra mı yapmış? :D

  • Intel 5 senedir "1000 kat daha hızlı 1000 kat daha dayanıklı(!)" SSD piyasaya sürecek haberleri tükendi mi :)

  • Yongaya entegre ne demek? Hangi yongaya entegre? Demek istediğiniz yonga olarak mı üretilmiş?

  • Fiyatları da bizi 7 :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.