Şimdi Ara

BÜYÜK PATLAMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi arkadaşlar evrenin bir patlama sonucu oluştu düşünülüyor ben bunu bir havai fişege benzetiyorum....şimdi insanlık uzaylı lar diye bir arayış hatta kimi yer ve bölgelerde indigine ziyaret ettiklerine dair emare resim vs vs ler oldunu idda etmekte ve genelde lanse edilen uzaylıların (ki daha varmı yokmu bilinmezken bir adım ileri gidip )biz insanlardan daha akıllı varlıklar oldugu. bende bunu şuna yoruyorum biz insanlar galiba başımızı yukarı kaldırdımızda ALLAHIN CENNETİN oralarda oldunu düşünmemiz , yagmurun karın doga olaylarının....devam ediyorum ve yine biz insanlar başımızı yukarı kaldırdımızda gördüklerimiz gizemli milyonlarca yıldız ve hatta yüksek bir bina bir uçak yada helikopter yani kafamızı kaldırdımızda hayranlıkla baktımız a hangimiz uzun bir gökdelene baktımızda o hayranlık dogmuyor kafamızı kaldırıyoruz dimi ....işte varlıkları belli bile olmayan uzaylı denilen lere bu mantıkla biz insandan daha akıllı zeki düşüncesi oluşması . galiba normal......şimdi bir insan gece gök yüzüne baktında binlerce hatta milyon yada milyarlarca geriye bakar yani bir yıldıza bakıyorsak onun bin yıl önceki halini görürüz.....şimdi bi mantık kurarsak havai fişek yani büyük patlama oldu asıl soru şu hangi yönde sonuçta bizde uzaylıyız dünyada o patlamadan nasibini aldı ve oluşumunu tamamladı ve hatta halen iç kısımı sogumakta yani düşünün o patlamada dünya patlamanın bi yöl olmasada vermek mantıklı dogusundan batısına yönelen elementlerle oluştu mesele diyelimki 2 milyon işık yılı yol kat etti ve gece gördümüz yıldızlarda canlı yaşayamıyacagına göre çevresindeki gezegenlerde yaşamaları gerek bizler gibi söz konusu yaşamı arayacaksak bizim işte 2 milyondan daha kısa patlama merkezine , güneşler çevresine yönelmemiz daha mantıklı olmazmı yani patlama merkezinden 4 milyon ışık yılı yol katetmiş oluşmuş olanda uzaylı aramak saçma olmazmı.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 21 Mart 2007; 18:06:33 >

• Evrenin genişlemesini bir balonun şişmesi gibi düşünelim. Balonun yüzeyinde yaşayan, 2 boyut algısına sahip canlılar için genişlemenin başladığı bir nokta var olabilir miydi?
  • öyle düşünüyorumki evren yani sözünü ettiniz balon işte biz insan oğluna büyük patlamanın merkezi yani ilk hareket noktasını verebilir çünki opatlama sonucu güneşler gezegenle asdiroidler vs vs oluştu ve dediniz gibi bir balon gibide şişmekte genişlemekte.....

şöyle birşey var dünya ve etrafindaki gezegenler birtek galakside olsa belki insan oğlu gezgenler arası yolculugu şimdiye kadar yapmıştı ozaman buna göre her gezegende su hava vs insanın yaşamını normal sürdüre bilecek herşeyin olması lazım dı...
    ama gezegenler birtek galakside değiler bence biz belki ol galaksilerden birindeyiz...
    kara delik denilen boşluk nereye açılıyor acaba bun sorunun cevap ı verilmiş olsaydı şimdi bu tartışmalar olmazı
    bence kara delik farklı bir galaksiye açılıyor orda da yaşam olmaliki uzaylı denilen yaratıklar orda daha gelişmiş bir teknoloji sahibi olabilir o teknolojiyi kullanarak yaptıkları gemilerle bizleri ziyarete geliyorda olabilir

hatırladıgım kadarıyla bir uydu kara deliğe kapılmıştı gitmişti 4 yada yanlış hatılamıyorsam 14 yıl sonra şarşı bitik halde geri gelmişti yörüngeye saten şarjı az oldugundan imha edilecekti amerikaya aiti galiba o uydu acaba o boşlukta neye şahit oldu nasıl geri geldi ?
    belkide uzaylılar aldı benim bildigim oraya giden herşey geri gelememek üzere giderdi
    benim kafama takılan bircok soru var pek acık yazmasamda düşüncelerim böyle

bu yaşam 1 tek boyutta değildir bence sadece uzayda bulunan gezegenler,güneş,uydular ve yıldızlardan hariç şeylerde vardır
    1 den fala boyut var kara delikte geçiş kapısı diye son noktamı koyuyorum

• Evreni balona benzetirken, iki boyutlu bir evrende yaşadığımızı var saydım ve doğal olarak evrenin dördüncü* boyutta genişlemesinin de tarafımızdan tam olarak anlaşılamayacağını söyledim. Bizim evrenimizde algılayabildiğimiz 3 boyut olduğuna göre, evrenimizin genişlemesinin başladığı nokta olan büyük patlama noktası da bu evrende yoktur. Bu noktayı görebilmemiz için 4 boyutlu mekan algısına sahip olmamız gerekir.

Yapılan gözlemlerde de galaksiler bir birinden ne kadar uzak olursa, galaksilerin bir birinden o kadar hızlı uzaklaştığı görüldü. Tıpkı balon örneğinde olduğu gibi. Buna bakarak da evrendeki her noktanın, bir birinden uzaklaşmakta olduğunu söyleyebiliriz. Ama evrenimizde ne kadar dolaşırsak dolaşalım, genişlemenin başladığı noktayı bulmamız mümkün değildir. Umarım ifade edebilmişimdir...

(Eğer bu noktadan bize her hangi bir radyasyon geliyorsa, bu radyasyonun yukarıda açıkladığım sebeplerden dolayı evrenin her yerinde detektörleri nereye çevirirsek çevirelim aynı şiddette olması gerekir. Tabii burada evrenin her noktasının patlama noktasına eşit uzaklıkta olduğunu kabul ediyorum. Böyle olmayabilir de. Bu da "büyük patlama radyasyonu" denilen kavramı biraz olsun açıklıyor sanırım.)

*üçüncü demişim düzelttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 27 Mart 2007; 21:53:18 >

• Ben evrenin dördüncü boyut içerisinde genişlediği fikrine katılmıyorum. Dördüncü boyutun deneysel kanıtı yoktur ve teorik bir kavramdır. Tıpkı iki boyut olmadığı gibi. Big bang-den sonra hubble hacmi mekan içerisinde genişlemeye başladı. Oysa mekanın sonu yoktur. Mekan içerisinde konum belirtebilmek için referans almak zorundayız. Eğer hubble hacmi dışında bir referans alınabilse idi hangi noktada genişlediğini söyleyebilirdik.
  • Bizim üçüncü boyutta var olabilmemiz için, evrende üçten fazla boyut olmalıdır. Çünkü eğer dördüncü boyut olmasaydı, zaman diye bir kavram da söz konusu olmazdı. Daha da detayına inmek gerekirse; zaman algısının oluşması için mekan olarak algılanamayan bir üst boyutun bulunması lazımdır. İki olay oluyor ve biz bu olayların arasında belli bir zaman olduğunu düşünüyoruz. Çünkü o olayların arasındaki bir üst boyutta var olan, aslında mekansal aralığı algılayamıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 28 Mart 2007; 18:19:27 >
  • zaman, bir mekan boyutu değildir. Biz cisimleri ve mekanı üç boyuta indirgeyerek ifade edebiliriz. Ancak dördüncü bir mekan boyutu tamamen teoriktir. Mesela ben bu konuda hep "hiperküp" denilen teorik bir nesneyi örnek veririm.

BÜYÜK PATLAMA

Bu resim dört boyutlu bir hiperküpün, üç boyuttaki görüntüsüdür (resim haline dönüştüğü zaman üçüncü boyutunu da kaybediyor). Gerçekte bir hiperkübün bütün kenarları eşit ve bütün açılarının 90 derece olduğunu düşünün. Ama bir hiperküpün gibi herhangi bir dört boyutlu nesnenin varlığına dair deneysel kanıtlar yoktur.

• Bendeniz Hiperküpü deneysel kanıt şurda dursun fikren bile tasarlayamıyorum ya?

Nuh Baba

-------------------
    Zaman hep aynıdır, Geçen Biziz...
  • Duyduğuma göre matematikçiler kafalarında onlarca boyut tasarlayabiliyorlarmış.

40.000.000 bilinmeyenli denklemi düşünebildiklerine göre,

Matematikçilerin neredeyse "eflasyon"ist düzeyde boyut kabiliyetine sahiplikleri kabul edilmelidir.

Nuh Baba

-------------------
    Zaman hep aynıdır, Geçen Biziz...
  • Matematikçilerin 40.000.000 bilinmeyenli denklemi düşünüp düşünmedikleri muallak.

Hiç yoktan herşeyi bildikleri iddiasında değilller.Matematikçiler "enflasyonist" düzeyde boyut kabileyetine sahipler mi?muaama!Tüm evrnei kavradıklarına muktedir olduklarına inananlar , bilmedikleri bi çok şey olduğunu zamanla anlayabilmektedir.Veya anlayabilmemektedir!!??.Bildiklerini bizimle paylaşmayanlar , menfaatçidir.Ki öyle olduğunu sanmıyorum.Öyle olsa uzaya çıkarlardı...???!!!

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steinberger_2 -- 29 Mart 2007; 2:14:00 >

Uyanık ve hilekar olduğum için "Akıllı" demesinler de!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Ben evrenin dördüncü boyut içerisinde genişlediği fikrine katılmıyorum. Dördüncü boyutun deneysel kanıtı yoktur ve teorik bir kavramdır. Tıpkı iki boyut olmadığı gibi. Big bang-den sonra hubble hacmi mekan içerisinde genişlemeye başladı. Oysa mekanın sonu yoktur. Mekan içerisinde konum belirtebilmek için referans almak zorundayız. Eğer hubble hacmi dışında bir referans alınabilse idi hangi noktada genişlediğini söyleyebilirdik.

Mekanın sonu olmadığını söylüyorsun dayanağın nedir oysa insan dibindeki gezegenleri bile oldukça zor keşfetti. Acaba insan aklının ermediği şeyleri sonsuz olarakmı nitelendirmek zorunda, birtakım bilim adamları ve bizlere ilk öğretimde okutulan ders kitaplarında uzayın sonsuz olduğu anlatılmakta bunu neye dayanarak söylüyoruz ve

Başka gezegelerde hayat olduğunu düşünelim. İnsanlar bu konuda neden somut delillere ulaşamamakta bunuda ben merak ediyorum(bu soru herkese)

• quote:

Orjinalden alıntı: was

Bendeniz Hiperküpü deneysel kanıt şurda dursun fikren bile tasarlayamıyorum ya?

bende aynı şekilde düşünmekteyim

Orjinalden alıntı: Steinberger_2

Matematikçilerin 40.000.000 bilinmeyenli denklemi düşünüp düşünmedikleri muallak.

Hiç yoktan herşeyi bildikleri iddiasında değilller.Matematikçiler "enflasyonist" düzeyde boyut kabileyetine sahipler mi?muaama!Tüm evrnei kavradıklarına muktedir olduklarına inananlar , bilmedikleri bi çok şey olduğunu zamanla anlayabilmektedir.Veya anlayabilmemektedir!!??.Bildiklerini bizimle paylaşmayanlar , menfaatçidir.Ki öyle olduğunu sanmıyorum.Öyle olsa uzaya çıkarlardı...???!!!

Saygılarımla,

Çok güzel bir cevap farklı bakmamı sağladın
  • quote:

Orjinalden alıntı: GODIVA

herşey varsayım kimse gerçeği bilmiyor ...

Kimse gerçeği bilmiyordan kast ettiğin nedir

Orjinalden alıntı: abdullahors84

quote:

abuk subuk soru sorma . ne demeye çalışıyosun sen?

quote:

quote:

Kims gerçeği bilmiyor demişsin bu konu geniş hepside hayal olamaz. Senin gerçek değil dediğin kısım hangisi
    ona göre konuşalım

quote:

quote:

quote:

Kims gerçeği bilmiyor demişsin bu konu geniş hepside hayal olamaz. Senin gerçek değil dediğin kısım hangisi
    ona göre konuşalım

gerçeği ne ben ne sen ne de bir başkası bilemez anca akıl yürütürüz.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.