Şimdi Ara

Sizi de elektrik carpıyor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
1
Favori
38.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nedeni çok basit arkadaşlar doktor olarak acizane kanaatim giydiğiniz ayakkabılardandır. ayakkabıların taban malzemelerinin kauçık oranları ve kauçuk kalitesi elektriklenmeyi etkiler. bir arkadaşın dediği gibi hakiki kösele ayakkabıda elektriklenme olmaz mesela.
  • Özellikle 2 haftadır elimi nereye atsam çarpılıyorum, en sık laptopa çarpılıyorum bunu musluk, kalorifer, ve diğer insanlar takip ediyor :)
  • ooooo denzel sorma bu konu bendede mevcut ..

    arabada değil ama .. Metal kapı kollarında geçtiğimiz senelerde bir yurtdışı seyahatımde bir otelde odamın kapısında aşırı elektrik yukluydü uçakta kanadın üstünde oturdugumdanda bendede epey elektrik yukluydu ve o aralar cok stresım vardı dolayısıyla elektrık deposu gıbıydım dogal olarak tüm seyahat boyunca nereye dokunsam çat çut çarpıyor ve canımı acıtıyordu. Oldukça sinir gıcık ve bi okadarda rahatsız edici bir durum .. O gunden beri artık bende paranoya basladı hastane kapılarında asansorlerde bılımum metal ve benzerı maddede yerlerı tutarken montumun ıcınde denyıroum dirseğimle vuruyorum kafa atıyorum yumruk atıyorum acımasın diye.. Hatta yurtdışında direk tokatlıyodum kapıyı acımasın elim diye paranoyanda haklısın istanbula geldiğim gibi bahçeye mayomla çıkıp toprakta yuvarlandım leş gibi oldum ama elektrik gitmedi..

    Çok ilginç ve kötü bir durum. Strestendir . Çok kafana takmamaya bak etrafında gelişen olayları . ay Haydar dümen gibi oldum. Neyse Kendine iyi bak ..

    Saglıcakla,
    Saygılar,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf -- 21 Mart 2007; 17:43:28 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: aadnan

    nedeni çok basit arkadaşlar doktor olarak acizane kanaatim giydiğiniz ayakkabılardandır. ayakkabıların taban malzemelerinin kauçık oranları ve kauçuk kalitesi elektriklenmeyi etkiler. bir arkadaşın dediği gibi hakiki kösele ayakkabıda elektriklenme olmaz mesela.


    dediklerinize aynen katılıyorum.daha bugün öğrendim ayakkabıdan dolayı olduğunu.bende de sıklıkla olur.
  • Ya beyler paranoya oldu paratoner gibi adamım ya beni araba feci çarpıyor arabaya binmekten soğudum binesim gelmiyor, yürüyen merdivenler çarpıyor
  • Yoksa bende de mi bi sorun var anlamadım. Benimde başıma geliyo. Hemde her yerde. Evde arabada parkda bahçede banyoda helada orda burda şurda. Noluyo bea.
  • Hissettiğiniz "çarpılma" vücudunuzdan en az 10.000 voltun boşalmasıdır. Bu doğru.
    Ancak, bu yüksek gerilim, miliamper seviyesindedir, o yüzden canınızı sıkmaktan başka bir zarar vermez. Hiç bir şey kömür olmaz.

    Araçta "elektrik kaçağı" olması tezi de hurafedir.

    (Saçınızı plastik bir tarak ile çok sıkı tarayın, sonra da tarağı ufak ufak kesilmiş kağıt parçalarına yaklaştırın, göreceksiniz. Bunun adı "statik elektrik".)
    Anfi şasesi masesi yok yani.

    Paspas sentetik, koltuk döşemesi de sentetik olunca, inip binerken oluşan sürtünme ile yükleniyorsunuz, o kadar.

    Haa, bu "yüklenme" öyle bir kaç gün sürmez. İlk temas ettiğiniz topraklanabilecek yüzeye iletilir, ve geçer. Bir şey kalmaz.

    Giysilerinize dikkat edin, sentetik ve yün karıştırmayın.


    Bu arada, üzerlerinden elektriğin gitmediğini iddia edenler, toprakta yuvarlanmak yerine duş alabilirler.
    Ne bileyim, daha temiz bir çözüm.




  • ne elektirikli adamlarsınız yaa.

    lise çaglarında giydigim kumaş pantolonda çok yapışırdı üzerime elektiriklenmeden çok gıcık olurdum. o haldeyken bir yere de çarparsam yanlışlıkla offf ayaklarım yerden kesilirdi..

    dikkat edin elektirikliyken bilgisayarla ugraşıyorsanız (büyük bir ihtimal biliyorsunuzdur) ram,ekran kartı gibi parçaları ellemeyin parçanın üzerine soguk bir su içme durumunda kalabilirsiniz..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aadnan

    nedeni çok basit arkadaşlar doktor olarak acizane kanaatim giydiğiniz ayakkabılardandır. ayakkabıların taban malzemelerinin kauçık oranları ve kauçuk kalitesi elektriklenmeyi etkiler. bir arkadaşın dediği gibi hakiki kösele ayakkabıda elektriklenme olmaz mesela.


    ya bu kesin dogru son zamanlarda banada çok oluyor arabadan inip dirsegimle kapıyı kapatmaya çalışırken çevremdekiler tuhaf tuhaf bana bakıyorlar kullandıgım 3 şeşit ayakkabı var sadece kösele olanlarda çarpılmıyorum ama kaguçuk altlı olanlarda çarpılıyorum bende ayakkabılardan olabilecegini düşünüp denedim kesin ayakkabılardan bide yaptıgımız işlede alakalı sanırım ben fabrikada elektrik bakımcıyım ve yüksek manyetik alanda çalışıyorum bununlada alakalı sanırım
  • denzel hocam arabadan inince böyle paçanı düzeltirmiş gibi yap eğilince elini bi yere sürttürürsün komik görünmez
    oldu mu
  • DENZEL kardeş bir şekilde vücudundaki statik elektrik toprağa boşalmalıdır. elektrik herzaman toprağa ulaşırken en kısa yolu tercih eder. buda dolayısı ile ayaklardan boşalır.ayakkabılarının altı kauçuk ise (kauçuk elektriği iletmez) üzerindeki elektrik kendini toprağa atamaz.dolayısı ile elin ile ilk dokunduğun yerde bir elektrik çarpması olur üzerindeki elektrik arabanın kaportasına boşalır.üzerinde yünlü vb. giysiler olduğu zaman bu çarpma daha şiddetli olur.(korkma öldürmez)yani o an elinle değilde burnunla kapıyı kapatsan burnundan çarpılırsın
    yada yanına ince bir kablo al bunu araba kullanırken bileğine tak (heeh) kablonun bi ucunuda araba içinde
    metal bir yere tutdur(heheh) bak kesin çözüm




  • aynısı banada oluyor, kesinlikle giydiğin ayakkabıyla ilgili bi konu.

    bende bot veya tabanı kalın, kauçuk ayakkabı giyince oluyor.

    yaz gelince ince spor ayakkabı giyince vucuttaki statik elektrik azar azarda olsa boşalıyor ve çarpılmıyorum.

    olur böle şeyler,

    elektriği değerlendirmek lazım. sök aküyü gitsin yaf

    sendeki elektrik sanada yeter marş motorunada
  • Araçtan inerken ilk önce bir ayağınız yere basacak sonra o ayak yerde iken elinizle kapıyı tuttuktan sonra inerseniz. Çarpılmassınız.
  • bütün maddeler elektron proton ve nötrondan oluşur.

    elinizi biryere sürtüyor olmanız lazım. mesela arabayı kullanansanız sık sık direksiyona vitese sürtüyorsunuz. bu durumda elinizdeki elektronlar yük kaybederler.

    siz elektron kaybettikten sonra farklı bir nesneye örneğin duvara yada bi metale dokundugunuzda elinizi elektrik çarpar.

    bu çarpma işleminde kaybettiğiniz elektronları dokundugunuz nesneden çalmış olursunuz.

    bu tepkime size elektrik çarpması olarak yansır.
  • Arabadan inince kapıya dokundugum anda elektrik carpmasından bıktım.Paranoya başladı yau

    Kapıyı kapatırken elimi montumun icine sokup oyle kapatıyorum.

    Garajın kapısını acarken de once elime garajın anahtarını alıyorum ve anahtarı kilide değgirdigim an elektirkler cıkıyor

    Sizde de oluyor mu bu olay yoksa benim araba mı arızalı ?

    Daha once 1-2 kez ic okuma lambası 2kezde sis farında temassızlık oldu.Tekme yada yumruk atınca duzeliyor Aceba bunun da etkisi olabilir mi ?








  • Arabaya çamur atma, sorunu kendinde ara


    Bu aralar bende de bol bol çarpma oluyor, havalardan mıdır nedir.

    Böyle bir konu açılmıştı bir aralar, bir sürü öneri vardı orada, elini toprağa sürenler, eğilenler kalkanlar vs. En güzeli mont evet, ya da kapıyı camdan iterek kapat
  • @ ..dEnZeL.., çıplak ayakla toprakta yürümeyi deneyebilir misin?

    Vallahi dediğin gibi olsa şase yapar gibime geliyor.
    Bence senden kaynaklanan bir durum.
  • walla arada bir de olsa olmuyor değil ama seninki kadar sıkı bir şekilde değil elbette aslında şu toprakta yürüme tavsiyesine ben de katılıyorum sanki
  • Elektriği bi şekilde topraklama yapmak lazım hava ile ilişkili bir durum .
  • hakiki kösele ayakkabı giyebilirsin.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.