@diabloxt Forumu kirletmeye hakkınız yok.Fenomehaa kardeşimiz bu forumun sayılı donanım uzmanlarından biri.Hatta Psu uzmanı.Daha önceden de sizin gibi seviyesizlerin yüzünden yapmış olduğu topik silinmişti.Şimdide sizin yüzünnüzden olacak.Ama yaptığınız ayıptır,günahtır.Bu insanı siz ve sizin gibiler yüzünden bu insanı forumdan uzaklaştırıyorsunuz.
Madem ki böle bir durum var bugüne kadar nerdeydin neden bugüne kadar sustun da yazmadın?
Ben senin gibi adamları bu forumda istemiyorum.Her senin gibi seviyesizler yüzünden bu forum maalesef kirleniyor.Biz bu forumda kirletenlere yer vermek istemiyoruz.
@Rockford Fosgate söylediklerine sonuna kadar katılıyorum.
Benim tek 1 tane bile seviyesiz bir mesajımı görürseniz lütfen bana PM ile bildirin,karşılıklı konuşmalarda seviyemin nasıl olacağını yeniden belirleyeyim.Doğruları söylemek ne zamandan beri ayıp oldu günah oldu? Benim yazdığım bütün yazıların delili vardır zaten resimlerini ekledim o yüzden,pek öyle kendi yorumuma bırakmam,kendi yorumum olanlar da bellidir zaten.
Bu topic silinecekse benim yüzümden silinmesin mümkünse,eğer söylediğim şey yalan dolansa,birisi çıksın söylediklerimin yanlış olduğunu açık bir delille ispat etsin,benim mesajlarım silinsin ve bu yüce konunuz aklansın.
Böyle bir durum var daha önce üstü kapalı bir dille fenomen hocamdan rica etmiştim ama gel gör ki hiçbirşey değişmemiş,dün akşam farkettim tekrar bu konuyu gelip yorum yazmak istedim hepsi bu.
Ayrıca,"Seviyesiz" kelimesini kullanmadan önce kendi seviyenizi düşürmediğinizden emin olursanız sevinirim. İnsanlara forum üzerinden hakaret etmek pek de doğru birşey değil,ayıptır,günahtır...
Düzenleme : Lütfen kullandığınız kelimelere dikkat edin,hakaret içeren cümleler yüzünden mesajlarımız silinmesin mümkünse.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiabloXT -- 6 Nisan 2008; 2:13:41 >
Hala aynı şeyi sölüyorsun ben sizin tipik mantığınızdan yürütmedim.Donanım dünyasıyla son 5 senede iç dışlı olan ve yakında takip edenler bundan bir kaç yıl önce sık arızalanan tagan vakalarını bilir.Benim mantığımla alakası yok.
İkincisi ben kimseyi savunmuyorum kendi fikirlerimi belirtiyorum belirtmeyede devam edeceğim
Not: Silverstone Decathlon 750w PSU kullanıyorum.Şimdiye kadar Enermax kullanmadım.Antec-Tagan-Silverstone kullandım.
Su soğutmam: Swiftech Apogee GTX Extreme|2 x Swiftech MCW30 SLI|Thermochill PA120.3 Radiator+Alphacool 240+120mm Rad. |Laing D5 1500lt| Dangerden Maze4 |1/2'' Primoflex Tube|1/2''barbs|XSPC Reservoir|4x120mm FM123 fan
Ben burada herhangibir saygısızlık göremiyorum şahsen, diabloxt arkadaşımız bir takım eklemeler ve açıklamalar yapmış , bunda öyle sinirlenecek birşey yok , herkes fikrini söyleyebilir , artı olarak enermaxa alternatif bir çok psu var piyasada onlarda düşünülebilir
edit: donanımhaberde bunu anladım insanların yaptığı yorumların bir değeri yok
kimse gerçekleri öğrenmesin umrumda değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezer1247 -- 6 Nisan 2008; 2:55:19 >
Önce hiçyoktan çıkıp insanları yanlış bilgilendiriyor ve yanlış yönlendiriyor diyeceksin,sonra şunu bilmediğinizi(anlam olarak) söylersem çok mu acı söylemiş olarum diyeceksin yetmeyecek şunu şöle yap bunu böyle yap diyeceksin üstünede gerçek yüzünüzü böylece görmüş olduk diyerekten Ukalalık,seviyesizlik,art niyetlilik,haddini aşmanın diakalasını yapıp utanmadan güleceksin
1-
quote:
Alıntı yaptığınız kısmı elbette ki okudum,o yazıyı yazmayı madem biliyordunuz da neden koca bi paragraf kimsenin anlamayacağı ve son kullanıcının sadece %0.5'lik diliminin belki de okuyup kafa yoracağı "transistör akım hesaplaması" kısmını yazınıza dahil ettiniz sorabilir miyim?
Bunun cevabı kabaca sanane?olurdu ancak anlayabilsen zaten sormazdın (built qualitynin bir parçasıdır).
2-
quote:
Fairchild yarı iletken konusunda oldukça iyidir,ben buna kötü demedim ki siz neden hemen mesajlarımı başka taraflara çekiyorsunuz!?Savunma mekanizmasını bu kadar fazla kullanmayın zarar verir..
Fiarchildların 4 sınıf psularda da olduğunu söyleme nedeniniz farichildların kaliteli mi kalitesiz olduğunmu gösteren bir söylemdir.Fiarchildlara kötü demek zaten sizin haddiniz değildir.Savunma mekanizması hea nasılda çıktı hemen karşımıza.
3-
quote:
Bir elektronik cihazın bozulması kadar normal birşey olamaz,Tagan bozuluyor da Galaxy bozulmuyor mu yani bunu mu ima ediyorsunuz?
Bunu ima ettiğimi kim söyledi.Ne iması gerçekler. Bozuk tagan yardım isteklerini ve arızaya yollanan ürünleri keşke tek tek fotoğraflasaydım.Şahsıma ulaşmış 10larca tagan arıza hadisesi vardır.Ama Galaxyde hiç enermaxta ise sadece sadece 1 hadise vardır acaba neden?Aşırı kaliteden dolayı arıza yapıor sanırım hani sendede aşırı kalitesinden dolayı bulunan 3 adet arızalı tagan gibi?Yoksa arızalı enermax bulamadın mı?Trde en fazla arıza yapmış psu markasıdır tagan bilip bilmeden orya buraya yazmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenomenhaa -- 6 Nisan 2008; 2:23:38 >
{GİGABYTE X38 DQ6}{q6600@4200MHZ cooling by swiftec}{2*1024 GSKİLL 6400HZ@1200MHZ 4-4-3-4}{Sapphire 2900pro@1009/1250 COOLİNG BY Mcw60 }{4*250GB SEAGATE 7200.11 SATA2 RAİD 0+1tb depo}{COOLERMASTER STACKER @GATEWATCH@COOLWATCH@MUSKEETER@SİLVERSTONE}{WATER CHİLLER}{ENERMAX GALAXY 1000W}{LOGİTECH Z-680}{LOGİTECH mx1000&G7 with RAPTOR P2}}
Gel gelelim bizim Donanımhaberin 1 numaralı psiko elektronik sorununa...Kapasitörler! 105 derece veya 85 derece,japon malı veya tayvan malı,xx üretimi veya yy üretimi...
Psuda zaten armut ve elmalardan oluşur o yüzden japon elması veya çin armutu olmuş bir farkı yoktur.
5-
quote:
Tagan'ların trafolarındaki T etiketine bakıp Topower diye başınızdan atıyorsunuz,ama Galaxy ile FSP trafolarının çok da farklı olmadığı gerçeğini görmezden geliyorsunuz.
İşte anlayıp bilmeden yapılmış bir yorum daha.T ibareleri sadece tarafoları değil ürünün topower üretimi olduğunu gösteriyor.topower üretimi olmasıda kalitesini..
6-
quote:
Sizce Tagan veya FSP gibi bir firma 2 ay sonra armut gibi şişen kapasitör kullanır mı cihazında?
Peki okadar ucuz ve masrafsız kompenet bunlar(bir önceki paragraf)Neden tagan(fspnin üst sınıfıvardır) 1 sınıf japon malı dünyada ün salmış olanlardan kullanmıyor.Sorduğunuz sorunu cevabı spesifik olsada evet askere giden bir arkadaşım 4-5 ay içinde 3 adet tagan arızası yaşadı ve tamamıda %99 kapasitör arızası.Kimse ürünü 2 ay kullanamak için almamakta sen alıyorsan o senin sorunun.
7-
quote:
Elinizde kondansatörü şişmiş bi Tagan olduğunu söylediniz,bana Galaxy'nin kondansatörlerinin şişmeyeceği garantisini verebilir misiniz?
öncelikle 1 değil bir çk tagan vardıama hiç enermax yoktu.Hiç bir şeyin garantisi yoktur ancak geçmiş geleceğin teminatıdır.1 tane bile galaxy arızası bana ulaşmadı ama 10larca tagan.Ve yine belirteyim kalite spesfik bir ürünün arıza yapması değildir yüzdesel olarak arıza oranı önemlidir tagankesinlikle bu konuda sınıfta kalır Fireballa görüşmemde enermaxın bu oranı yanlış hatırlamıorsam %1000 8 di..
{GİGABYTE X38 DQ6}{q6600@4200MHZ cooling by swiftec}{2*1024 GSKİLL 6400HZ@1200MHZ 4-4-3-4}{Sapphire 2900pro@1009/1250 COOLİNG BY Mcw60 }{4*250GB SEAGATE 7200.11 SATA2 RAİD 0+1tb depo}{COOLERMASTER STACKER @GATEWATCH@COOLWATCH@MUSKEETER@SİLVERSTONE}{WATER CHİLLER}{ENERMAX GALAXY 1000W}{LOGİTECH Z-680}{LOGİTECH mx1000&G7 with RAPTOR P2}}
Peki üst konu olarak ilan edilmiş bir konuda,bir firmanın üstüne 4.sınıf etiketi vurmak demek ne demektir? Bilgisayar sektörünün çok da içinde olmayan bir insan,FSP nedir Tagan nedir Enermax nedir bilmeyen bir insan,4. sınıf mal alır mı eğer parası varsa?
Parası olan adam zaten en iysini alır aynen üreticinin en iyi ve pahalı bileşenleri kullanması gibi.Gyaet basit bi mantık anlayabilene?
9-
quote:
Ürünün madem o kadar testini yaptınız,hayrınıza ekler misiniz 12V hattının 25A-50A-75A akımlarındaki voltaj grafiklerini,ve de mümkünse test düzeneğinin resimlerini?
Boş gezenin boş kalfası olduğumuz için vaktimiz bol.Sizin gibi saygılı,beyefendi mülayim insanlar için istediklerinizi vermemek ne büyük terbiyesizlik??Ben Dh maaşlı çlaışnı olmadığım gibi hiç bir bilgi ve veya grafik sizin paşa gönlünüz istedi die vermek zorunda değilim.
10-
quote:
Sizin açtığınız konuya,veya yaptığınız bir incelemeye yorum yapma hakkı bende vardır,bende olduğu gibi bütün forum üyelerinde vardır.Eleştirilmek zorunuza gitmesin lütfen,burası bir "forum"dur,eğer bu konunun altında mesaj yazmak için bir alan varsa,isteyen istediğini yazar kurallar dahilinde.Yok eğer bu size uygun değilse,forumda ne işiniz var gidin kitap yazın...
Her forumun bir kuralı vardır ve kurallar saygı çerçevesindedir. (kurallarda eksiklik var).Sizin kurallarınızda saygısızlık varsa buyrun dewam edin istediğinizi yazmaya
Primarydeki moslar toplam 54A teorik güç üretebilmekte buda her bir trafo için olduğuna varsayarsak 2 bağımsız trafo için efektif olarak 108A gibi aşmış bir değere tekabül eder.Ancak unutmamız gereken önemli nokta her bir kompenentin max gücü üretmesi tek başına yeterli değildir.Buna mükabil o kompenenti destekleyen parçalarında bu ölçüde gücü desteklemesi gerekir.Yani kısacası kullanılan mosfet 100A desteklesede trafo ve/veya pcb gibi diğer kompnentleri bu gücü uygun değilse sadece teoride kalır.Enermax cömert davranıp haddinden fazla güce sahip kompenentlerle galaxyi desteklemiş..
öncelikle bu değerlerin ne olduğunu bir öğrenin isterseniz bırakın 5 amperi 10 amperi 108 amper diyorsunuz
o ana trafonun primer sargılarında 300v u aşkın voltaj oluşmakta bunun 180 amperlik değerini tahmin edebiliyormusunuz nerdeyse oraya iki parmağımın kalınlığı kadar kablo gerekmekte
böyle abartmayalım lütfen bilmeyen insanlar çabuk kanar ama senin benim gibi insanlar ....
bir psu dah tam verimde 1kw almak için anahtarlama mosfeti üzerinden 5 amper çekmek yeterlidir bırakın 108 amper sadece 5 amper.
eee tabi bunuda herkes yapamaz
Bu söylem zaten bütün niyeti anlatmakta.Bu açıdan cevap verme gereğinde dahi bulunamk istemiyorum.ama şuda bilinsin ki Evet Enermax ürünleri satıyorum aynen Fsp,Tagan,OCZ vs.. sattığım gibi.Firmamı karalayıcı her söylem için hukuki işlem başlatılacaktır bilginize..(yeni kanunu okumanızı tavsiye eder,m)
Önce hiçyoktan çıkıp insanları yanlış bilgilendiriyor ve yanlış yönlendiriyor diyeceksin,sonra şunu bilmediğinizi(anlam olarak) söylersem çok mu acı söylemiş olarum diyeceksin yetmeyecek şunu şöle yap bunu böyle yap diyeceksin üstünede gerçek yüzünüzü böylece görmüş olduk diyerekten Ukalalık,seviyesizlik,art niyetlilik,haddini aşmanın diakalasını yapıp utanmadan güleceksin
1-
quote:
Alıntı yaptığınız kısmı elbette ki okudum,o yazıyı yazmayı madem biliyordunuz da neden koca bi paragraf kimsenin anlamayacağı ve son kullanıcının sadece %0.5'lik diliminin belki de okuyup kafa yoracağı "transistör akım hesaplaması" kısmını yazınıza dahil ettiniz sorabilir miyim?
Bunun cevabı kabaca sanane?olurdu ancak anlayabilsen zaten sormazdın (built qualitynin bir parçasıdır).
2-
quote:
Fairchild yarı iletken konusunda oldukça iyidir,ben buna kötü demedim ki siz neden hemen mesajlarımı başka taraflara çekiyorsunuz!?Savunma mekanizmasını bu kadar fazla kullanmayın zarar verir..
Fiarchildların 4 sınıf psularda da olduğunu söyleme nedeniniz farichildların kaliteli mi kalitesiz olduğunmu gösteren bir söylemdir.Fiarchildlara kötü demek zaten sizin haddiniz değildir.Savunma mekanizması hea nasılda çıktı hemen karşımıza.
3-
quote:
Bir elektronik cihazın bozulması kadar normal birşey olamaz,Tagan bozuluyor da Galaxy bozulmuyor mu yani bunu mu ima ediyorsunuz?
Bunu ima ettiğimi kim söyledi.Ne iması gerçekler. Bozuk tagan yardım isteklerini ve arızaya yollanan ürünleri keşke tek tek fotoğraflasaydım.Şahsıma ulaşmış 10larca tagan arıza hadisesi vardır.Ama Galaxyde hiç enermaxta ise sadece sadece 1 hadise vardır acaba neden?Aşırı kaliteden dolayı arıza yapıor sanırım hani sendede aşırı kalitesinden dolayı bulunan 3 adet arızalı tagan gibi?Yoksa arızalı enermax bulamadın mı?Trde en fazla arıza yapmış psu markasıdır tagan bilip bilmeden orya buraya yazmayın.
1-Burda amaç DonanımHaber üyelerini psu konusunda aydınlatmak ise,ve sizin açtığınız konuyu birşeyler öğrenmek için okuyan bir insan varsa o zaten PSU konusunda teknik detayı fazla bilmiyordur,bilse zaten sizin konunuza bakmaz bile gider kendisi alır değil mi? Eee sorun da bu zaten,sizin konunuz "psu konusunda amatör" kesime hitap ederken,siz neden bile bile transistörün mosfetin akımını topluyorsunuz?Kaldı ki başlıca hatayı orda yapıyorsunuz zaten o akımlar toplanmaz be hocam toplanmaz...Transistörün mosfetin gücü öyle ölçülmez.Siz bu konuda hâlâ doğru olduğunuz konusunda ısrar ediyorsunuz ben bunu anlamıyorum...
2-Fairchild transistörleri sizin tabirinizle 4.sınıf psuda,yani FSP psularda yakaladığımı belirttim.Daha yazdığım yazıyı bile düzgün okumamaktasınız yapmayın hocam.Ben zaten size Fairchild'ın da kaliteli olduğunu ve FSP psularda kullanıldığını belirtim,yani FSP'nin de üst sınıf biraz cihaz olduğunun destekleyicisi olarak Fairchild transistör kullanmasını gösterdim...
3-Evet Galaxy'de arıza hadisesinin az olması normaldir,çünkü kaç tane adam alabilmektedir 750 liralık bu psuyu?Türkiyede FSP kadar veya Tagan Black Edition serisi kadar satmış mıdır?Siz doğrudan sayıya bakarak mı kalitesini ölçüyorsunuz cihazların.
İncelemenizin başından beri hep psunun parçalarına takılmışsınız,psuyu teknik açıdan değerlendirmişsiniz,Tagan'ı ise teknik açıdan kötüleyemiyorsunuz.Acı gerçek de bu.Teknik olarak kötüleyemiyorsunuz ama başka yönlerinden kulp takmaya çalışıyorsunuz.
Bırakın da kaliteli cihaz olarak geçsin adı,3.sınıf olarak değil.
Sizden asıl beklediğim cevap,Tagan'ı Galaxy'den ayıran bileşenler konusunda kalite farkıydı,bunu da sadece kapasitörlere bağladınız,5i 10 liralık kapasitörlere...Helal olsun Fenomenhaa hocam...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezer1247 -- 6 Nisan 2008; 2:56:15 >
dikkatinizi çekerim ben firmanız hakkında bir kelime bile söylemedim kaldıki firmanızın adını bile bilmiyorum umrumdada değil ben hala dandik psu lar kullanıyorum.şimdiye kadarda tek psu um bile arızalanmadı.bakımı yapıldııktan sonra her cihazın 7 ile 10 yıl arasında ömrü vardır
quote:
Orjinalden alıntı: fenomenhaa
quote:
bu arada birşey daha öğrendim sanırım siz bu psu nun bayisi imişsiniz buda herşeyi açıklıyor zaten.kimse kendi malını karalamaz kötü olsa daha en iyi yorumu yapar dimi.kar çıkar ilişkisi
Bu söylem zaten bütün niyeti anlatmakta.Bu açıdan cevap verme gereğinde dahi bulunamk istemiyorum.ama şuda bilinsin ki Evet Enermax ürünleri satıyorum aynen Fsp,Tagan,OCZ vs.. sattığım gibi.Firmamı karalayıcı her söylem için hukuki işlem başlatılacaktır bilginize..(yeni kanunu okumanızı tavsiye eder,m)