Şimdi Ara

Nokia Asha serisi geri dönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Nokia’nın gelişmekte olan ülke pazarlarında önemli bir başarı elde eden Asha serisi, Microsoft çatısı altındayken rafa kalkmıştı. HMD Global şimdi bu efsane markayı da yeniden pazara sürmeyi planlıyor.


     


    Altyapı tamam


     


    Bilindiği üzere 2011 yılında ilk kez telefon pazarına çıkan Asha markası, temelinde S40 olan bir arayüz barındırıyordu. Nokia’nın temel seviye akıllı telefon olarak tanımladığı Asha serisinde dönemin popüler uygulamaları da eklenmişti. Bugün halen daha Asha telefonları ikinci elde bulmak mümkün.


     


    Ayrıca Bkz.ABD ve Kanada’da Samsung telefonlarının FM yongası aktif hale gelecek

    Sızdırılan bilgilere göre HMD Global ortaklığı 2011 yılından bu yana tescilli olan Asha isim hakkını Microsoft’tan devraldı. Ortaklığın yine bir pazarlık sonucunda devir işlemini yaptırdığı tahmin ediliyor.


     


    Henüz resmi bir açıklama olmadığı için Asha serisi ne zaman pazara dönecek bilinmiyor ancak özellikle Asya tarafında beğenilen markanın yine eskisi gibi ilgi göreceği tahmin ediliyor. 


     







  • 5800 falan dense anlarım da asha serisi ne zaman efsane oldu.

  • Asha serisini de Android Go ile sunabilirler. Güzel olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cangunner -- 14 Ocak 2018; 21:24:22 >
  • Nokia Asha serisi Symbian S40 çalıştırmıyor.Kendine ait Asha Platform adında Linux tabanlı bir İS çalıştırıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3310 meselesinde yaptıkları gibi alakasız bir şey gelecekse hiç gelmesin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Symbian S40 diye bir şey yok. S40 ve S60 olarak ikiye ayrılıyordu ve bunlar da birbiriyle hiç alakası olmayan arayüzlerdir yani işletim sistemi değillerdir. Nokia'nın Java temelli telefonlarında kullandığı arayüz Series 40(S40), Symbian işletim sistemli telefonlarında kullandığı arayüz ise Series 60(S60)'tır. Yani "S" ibaresi Symbian değil Series kelimesinin kısaltılmış halidir. Burada yanlış bilgilendirme yapılmış. Tıpkı Samsung'un Android üzerine eklediği TouchWiz gibi düşünün. TouchWiz işletim sistemi değildir ama Android işletim sistemidir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asha geri dönmesi gereken bir seri.

  • Nokia'nın her anlamda düşük seviyeli telefon serisidir. Çıkmasa da olur.

  • piyasa bos olsa is yapabilirdi ama su an cinli ureticilerin cok uygun fiyatlara son derece fonksiyonel, is goren modelleri mevcut. samsung gibi tum urun gamini oturtmus markalar bile tehdit altindayken asha nin yer edinmesi cok zor. sapkadan tavsan cikarmasi gerekir.

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Bir de s30 vardı. 1110 da 1600 da falan kulanılan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • amasseia kullanıcısına yanıt
    Hindistan gibi pazarlarda alıcısı olan bir seri. Bizde maktu vergi olayından dolayı en basit telefonlar bile saçma sapan fiyatlardan çıktığı için, 3 5 fazla verip akıllı telefon almak daha cazip oluyor. Sonuçta bizde de bunları alacak kitle var ama, kimse böyle telefonlara saçma sapan paralar verecek kadar da zengin değil. Sebep bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 15 Ocak 2018; 11:45:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokyanın geriye doğru gidişi ne zaman son bulacak.

  • Güzel bir telefon hatta ikonik bile diyebiliriz. 2. telefon yada yedek telefon olarak kullanılabilir.

  • Muhtemelen Android Go ile çıkacaktır. Zaten TR'ye gelmesi pek mümkün değil. Daha çok Çin ve Hindistan pazarını hedefler.
  • Ne Asha'sı yahu??? Çıkar N Series'i, yap şöyle modaya uygun bir ekranı, koy güzel kamera sensörlerini ve mercekleri, yapıştır Stereo hoparlörleri. Daha ne olsun?
  • bence efsaneden kasit S40 serisi ve Asha serisinin bu arayuzu kullaniyor olmasi zira Nokia'nin soyledigine gore 1 bucuk milyar S40 cihaz satilmis bu gune kadar ve uygun fiyat etiketleriyle ve tekrardan gelistirilmis S40 arayuzlu sade bir isletim sistemi ya da Android One ile bu cihazlari satisa cikarirlarsa iyi bir satis rakami yakalayabilirler Asya pazarinda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 15 Ocak 2018; 18:19:42 >
  • Nokia en son asha serisi telefonlarda AshaOS adında bir işletim sistemi kullanmaya başlamıştı. Asha telefonlarda s40 lardan birkaç tık ileri özellikler vardı. Yani ne bir 6300 gibi standart javalı S40 basitliği vardı nede symbianlı s60 5800 smartphone seviyesindeydi. Ben bu AshaOS sistemini beğenmiştim. Telefonu fonksiyonel yaptığı gibi akıllı telefonlardaki bilgisayar karmaşıklığından, kullanmak istemeyeceği birçok özellikten kullanıcıyı koruyordu. Bu sayede hem daha düşük donanımla, daha uzun pil ömrüne sahip sadece kolay kullanılabilen, standart özellikleri-fonksiyonları olan bir telefon üretilebildi. Umarım androide falan bulaşmadan devam ettirirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 16 Ocak 2018; 1:8:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • NOKİA PİYASAYA YENİ ÇIKTI. ESKİ ŞAŞALI GÜNLERİNE ZOR DÖNER.
  • Nokia zamanında iphone gibiydi ilerde iphone da nokia gibi olucak başka marka başa gecicek hayat böyle inişli çıkışlı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha geçen seneye kadar Asha 503 kullanıyordum. 3G, web, whatsapp, basit java oyunlar, yüksek pil ömrü vs. telefon bağımlısı olmayanların işini görecek bir cihaz. İşletim sistemi ve arayüz çok kullanışlı. Giriş seviye androidlerin 1/3 fiyatında falandı tabii. Yine böyle bir fiyat avantajı sağlayamayacaksa anlamsız olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.