Şimdi Ara

AMD, işlemcilerinin Spectre açıklarına karşı savunmasız olduğunu doğruladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
3.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Şu anda Meltdown ve Spectre işlemci açıklarıyla ilgili tüm baskı Intel'in üzerindeymiş gibi görünüyor. Aynı şey farklı mimarisi nedeniyle işlemcilerinde "sıfıra yakın risk" bulunduğunu vurgulayan AMD için söylenemez. Ancak şirketin işlemcileri hala iki açıktan etkileniyor. İşlemci devi Perşembe günü yayınladığı bildiride, Spectre tasarımının iki açığının da "AMD işlemciler için geçerli" olduğunu belirtti.

     

    Ayrıca Bkz.PC'niz Meltdown ve Spectre'ye karşı savunmasız mı? Kolayca öğrenin
    Açıklar ilk keşfedildiğinde, AMD işlemcileri etkileyip etkilemediği konusunda bir karışıklık oldu. Şirket geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada AMD'nin her üç varyanttan da etkilenmediğini söylemişti ancak yayınlanan yeni bildiride, Spectre olarak adlandırılan tasarım kusurunun iki varyantının AMD işlemciler için geçerli olduğu belirtildi.

     


    AMD: Evet, Spectre işlemcilerimizi etkiliyor


    AMD'nin teknolojiden sorumlu bir numaralı ismi Mark Papermaster tarafından kaleme alınan blog yazısında, şirketin bu duruma yönelik neler yaptığı aktarıldı. Varyant 1 (sınır denetleme atlama) için, AMD şu anda hem eski hem de yeni işlemcileri düzeltmek adına Microsoft ile birlikte çalışıyor. Eski işlemciler için yama dağıtımı bazı sistemlerde sorun çıktıktan sonra durduruldu ancak bu güncellemelerin stabil sürümleri önümüzdeki hafta yayınlanmaya başlayacak.

     

    Ayrıca Bkz.Apple, Meltdown ve Spectre açıklarının tüm Mac ve iOS cihazları etkilediğini doğruladı
    Varyant 2 (dal hedef enjeksiyonu) bu haftadan itibaren Ryzen ve EPYC işlemciler için isteğe bağlı mikrokod güncellemeleri olarak sunulacak. Eski CPU'lar ise önümüzdeki haftalarda bu güncellemeleri alacaklar. AMD yamaların Intel işlemcilerde olduğu gibi sistem performansını etkileyip etkilmediğini açıklamadı. GPU'larıyla ilgili soruları yanıtlayan şirket Radeon mimarisinin spekülatif yürütmeyi kullanmadığını ve bu nedenle tehditlerden etkilenmediğini de söyledi.







  • Ya bu nasıl bi intel fanboyluğu birader senin o kafan cidden basmıyormu yada basmak istemiyor mu ?

    Amd fanboyu falan değilim ben. Böyle güvenliğimizi tehdit edicek bi açık varsa bi sorun varsa bu firmada ne yapayım savunayım mı yani destek mi çıkayım ? İntel veya amd kullanayım hiç fark etmez bi sorun varsa eleştiririm. Bunu eleştirmek beni amd fanboyu yapmaz. Amdde olsaydı amdyide eleştirirdim. Zaten burda kafa olarak ben senden ayrılıyorum merak etme fanboycuk.

    Donanımsal bi açılığı yazılımla nasıl koruyacaksın bana bi söylesene ? yani fiziksel olarak yapılan bi açığı elektronik olarak sanal olarak nasıl engelleyeceksin ?

    Bu kadarda kör ve intelden sanki hisse alıyomuş gibi davranmayın insaf ya.

    Al sana örnek;

    Şimdi senin evinin bahçesi bilgisayarın olsun. Ben bahçe kapından içeri girip senin bahçende cirit atıyorum sende farkında değilsin. Sonra sen bunu öğreniyosun ve bahçe kapına şifreli bi kilit takıyosun (yazılımsal önlem alıyosun). Normalde ben dahil kimse şifreyi bilmiyosa kapıyı açamaz değil mi ? Sen önlemini aldın tamam. Bende diyorumki "şifreyi kırmama ne gerek var bahçe kapısından atlarım içeri girerim"(kapı yazılımsal olarak korunuyor ama kapının yapısı gereği bu açık donanımsal oluyor) diyorum ve bahçe kapını açmaya çalışmak yerine bahçe kapından atlayıp senin bahçende tekrar cirit atmaya başlıyorum talan ediyorum zarar veriyorum. Sen şifreli kapınla korunduğunu sanıyorsun ama hackerlar benim gibi kapının üstünden atlayıp bahçeni talan ediyor

    Şimdi anladın mı nasıl YAMALANDIĞINI "Sözde"
  • Ryzenboylar klavyeleri başında kara kara düşünmeye başladı ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burası karışır vaziyet alın
    acaba bundan sonra üretilecek aynı model işlemcilerin partileri için bir planları var mı intel ve amd'nin bu da başka bi soru



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacobıan -- 12 Ocak 2018; 19:59:12 >
  • Bunu biz ilk dakika söylediğimizde intel fanboy olmuştuk.



    Neyse ya ne yaparsanız yapın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakinda "meltdown dan da etkilenebilir" diye açıklama yapabilirler. Neyse önlerden :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu biz dediğimizde
    "Sen Intel fanboyusun sus lan"

    AMD diyince
    "Reis öyle diyorsa öyledir"
  • AMD, işlemcilerinin Spectre açıklarına karşı savunmasız olduğunu doğruladı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123

    Bunu biz ilk dakika söylediğimizde intel fanboy olmuştuk.



    Neyse ya ne yaparsanız yapın.

    @nightsniffer bide o kadar diretti. AMD Spectre 1 tarafından etkilenmiyor diye şimdi AMD'ye bile inanmıcak
  • "AMD'de hiçbişey yok" diyenleri piste alalım :/

  • Bu haber intel hakkında atıp tutan fanboylara gelsin.

    Not: İki markanında fanı değilim ve hal hazırda AMD kullanıyorum.
    AMD, işlemcilerinin Spectre açıklarına karşı savunmasız olduğunu doğruladı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 12 Ocak 2018; 20:31:49 >




  • Burada "biz zaten biliyorduk, bunu söyledik" fln fişman diyen arkadaşlar hiç bir dayanağı yoktu. Intel genel olarak, kendilerini etkileyen açığın (veya açıkların, işte muamma, kesin bir şekilde dile getirilmemişti) diğer firmalarda da oldupunu iddia etmişti. Ama bunun lehine ya da alehine teknik bir açıklama yoktu. Aksini söyleyen açıklamalar AMD tarafından yapıldı. Nitekim hiçbirimiz de bu konulara o kadar vakıf değiliz. Şüpheyle bakılmalı illa ama kesin hüküm vermek cehalet olur.

    Şimdi tekrar ediyorum, zaten biliyorduk ayağına yatan arkadaşlar, atıp tutmaktan (çamur da attılar diyebiliriz) başka bir şey yapmadılar. Belki haklı çıktılar belki de değil. Artık bu konuda ne Microsoft ne Intel ne de AMD (ve Apple) firmaların açıklamaları çok şey ifade etmiyor. Sonuç görmek lazım.

    Ha yanlış anlaşılmasın, akıl yürütülerek yapılan iddialar değildi bunlar. Misal donanım seviyesinde bir açığın, yazılım ile çözülemeyeceğini iddia eden çok sayıda görüş var. İşin teknik kısımlarıyla bunu iddia edilmesi işte dikkate alınabilecek şeyler. Ama ortada bir bilgi, kuvvetli ve olasılıklara/açıklamalara dayanmayan bir iddiayı (AMD'de de bu açıklar var) dikkate almamak gerekiyordu. Şimdi doğru çıktıysa eğer, böyle arsızca bundan pay çıkarmak nahoş bir davranıştır,

    Saygılar




  • CPU' da sorun olursa tüketici hakem heyetine gitmeyi düşünüyorum.
    Ama yerine hangi CPU' yu alacağım ki? Hepsi sorunlu.
    En azından arıza oranında indirim gibisinden bir şey talep edilebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Catology

    Ryzenboylar klavyeleri başında kara kara düşünmeye başladı ;)

    Saçmalamışsın.

    En başından beri Spectre'nin bütün işlemcilerde (AMD , Intel , ARM) , Meltdown'ın ise sadece Intel ve bir kaç ARM işlemciye özgü olduğu yazıldı.

    Tabi Meltdown ekstrası olunca Intel'in birde , o konuşuldu haliyle.
  • PC taraftarları üzgün. Ümitler konsolda.

  • Diğer konuda da yazmıştım buraya da ekleyeyim zira başlık son derece yanıltıcı olmuş ve birçok kişi konunun detayını bile okumadan bu başlıktaki yanlış anlamaya düşmüş durumda.

    AMD'den konuyla ilgili bir açıklama gelmiş. HardOCP yöneticilerinden Kyle Bennett paylaşmış:

    quote:

    We have seen some initial stories with a couple of inaccuracies so want to make sure we are being perfectly clear.

    * There is no change to AMD’s position on our susceptibility to GPZ Variant 1 or GPZ Variant 2 (collectively called Spectre in many news reports).
    * The update in relation to Variant 2 is that even though Variant 2 has not been demonstrated to work on AMD products due to differences in our micro architecture, out of an abundance of caution we are making optional micro code updates available to further contain the threat.

    Again, to make it perfectly clear we have not changed our statement related to our susceptibility to Variant 2. Let me know if you have questions or need additional details.



    https://hardforum.com/threads/amd-doubles-down-on-previous-spectre-and-meltdown-statments.1952307/

    Kısaca çevirmem gerekirse:
    quote:


    Bir takım doğru olmayan hikayelere denk geldik, bu nedenle tamamen anlaşılacağımızdan emin olmak istiyoruz.

    * (Bazı yerlerde Spectre olarak da geçen) GPZ Tip 1 ve GPZ Tip 2'ye olan maruz kalma durumu konusunda AMD'nin pozisyonunda herhangi bir değişiklik yoktur.
    * Tip 2 ile ilgili olan yeni durum; her ne kadar Tip 2'nin mimari farklılıklarımız sayesinde AMD ürünlerinde çalıştığı ortaya konmamış olsa da, sadece tedbir amacıyla tehdidi daha da fazla kontrol altında tutacak opsiyonel microcode güncellemeleri hazırlıyoruz.

    Bir daha tekrarlamamız gerekirse GPZ Tip 2'ye olan maruz kalma durumu konusunda ilk açıklamamızı değiştirmiş değiliz.




  • Bende bu intel aşıklarına sormak istiyorum. Meltdown mı daha tehlikeli yoksa Spectremi hadi bakalım ?



    Spectreyi amdyi geçin kullandığımız ios cihazlardan taa güvenlik kameralarına kadar olabilcek bişey. Ama meltdown ? Kim 2-0 geride ? İntel. Mesele kapanmıştır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama intel gibi uzaktan etkileyemiyormuş. kişilerin fiziksel olarak kasayla etkileşime geçmesi gerekiyormuş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeviGerman

    Burada "biz zaten biliyorduk, bunu söyledik" fln fişman diyen arkadaşlar hiç bir dayanağı yoktu. Intel genel olarak, kendilerini etkileyen açığın (veya açıkların, işte muamma, kesin bir şekilde dile getirilmemişti) diğer firmalarda da oldupunu iddia etmişti. Ama bunun lehine ya da alehine teknik bir açıklama yoktu. Aksini söyleyen açıklamalar AMD tarafından yapıldı. Nitekim hiçbirimiz de bu konulara o kadar vakıf değiliz. Şüpheyle bakılmalı illa ama kesin hüküm vermek cehalet olur.

    Şimdi tekrar ediyorum, zaten biliyorduk ayağına yatan arkadaşlar, atıp tutmaktan (çamur da attılar diyebiliriz) başka bir şey yapmadılar. Belki haklı çıktılar belki de değil. Artık bu konuda ne Microsoft ne Intel ne de AMD (ve Apple) firmaların açıklamaları çok şey ifade etmiyor. Sonuç görmek lazım.

    Ha yanlış anlaşılmasın, akıl yürütülerek yapılan iddialar değildi bunlar. Misal donanım seviyesinde bir açığın, yazılım ile çözülemeyeceğini iddia eden çok sayıda görüş var. İşin teknik kısımlarıyla bunu iddia edilmesi işte dikkate alınabilecek şeyler. Ama ortada bir bilgi, kuvvetli ve olasılıklara/açıklamalara dayanmayan bir iddiayı (AMD'de de bu açıklar var) dikkate almamak gerekiyordu. Şimdi doğru çıktıysa eğer, böyle arsızca bundan pay çıkarmak nahoş bir davranıştır,

    Saygılar



    Açığı tamamen kapatamazsın yazılımla ama viruslerin çalışmasını engelleyebilirsin.

    Donanımsal olarak atılır atılmaz ama bundan sonra spectre açığından kimse virus yapamıcak en azından Intel İşlemciler için.

    Powershell testlerinde hep AMD işlemcilerde açık görünüyordu ve bios update yoktu. Intelde ise güvenli gözüküyordu.

    Sallamadık yani biliyorduk konuştuk ama dinlemediniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ***Leopard***


    quote:

    Orijinalden alıntı: Catology

    Ryzenboylar klavyeleri başında kara kara düşünmeye başladı ;)

    Saçmalamışsın.

    En başından beri Spectre'nin bütün işlemcilerde (AMD , Intel , ARM) , Meltdown'ın ise sadece Intel ve bir kaç ARM işlemciye özgü olduğu yazıldı.

    Tabi Meltdown ekstrası olunca Intel'in birde , o konuşuldu haliyle.



    @nightsniffer adlı fanboy Spectre 1 açığından zaten AMD etkilenmediğini ve

    spectre açığının düzeltildiğini söyledi.

    Biz test yap dediğimizde testleri yapmadı yalanladı bize salladı.

    Meltdown ve Spectre açıkları zaten Intel işlemcilerde yamalandı.

    Burda asıl konuşulması gereken AMD ama kimsenin umrunda değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeGaDave06

    Bende bu intel aşıklarına sormak istiyorum. Meltdown mı daha tehlikeli yoksa Spectremi hadi bakalım ?



    Spectreyi amdyi geçin kullandığımız ios cihazlardan taa güvenlik kameralarına kadar olabilcek bişey. Ama meltdown ? Kim 2-0 geride ? İntel. Mesele kapanmıştır

    Senin anlamadığın şey Meltdown zaten yamalandı ayrıca AMD tarafında aynı açık olabilceğinden söz ediliyor.

    Bize Intel aşığı diyorsan bu durumda sen AMD aşığı oluyorsun çünkü eksik bilgiyle fanboyluk derdindesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 12 Ocak 2018; 21:27:44 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.