Donaným Haber Forum
Ana Sayfa | Kayýt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hýz Aþýrtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarým | Fotoðraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Þikayet listesi | Uyarý listesi | Nick iþlemleri
Cevap: HD-DVD F�LMLER�M�Z� YAZIP DE�ERLEND�REL�M

Ýlgili konularý bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanýcýlar: hiç
  Basýlabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donaným / Hardware] >> Ev Elektroniði >> DVD/Divx Oynatýcý >> Cevap: HD-DVD F�LMLER�M�Z� YAZIP DE�ERLEND�REL�M Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriþ
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Thai-Fun

13 Kasým 2007; 13:49:30 
Bu mesajla ilgili þikayetinizi bu icon a týklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaþlar HD-DVD Cephesinden bir iyi haber de benden,

5 dk oldu olmadý Unkapaný OZAN VÝDEO ile konuþtum,
Tesadüf TÝGLON firmasýnýn görevlileri de oradaymýþ benimle konuþan bayanýn söylediðine göre,

9 Aralýkta TRANSFORMERS çýkacakmýþ, ve ýsrarla sordum TÜRKÇE ALTYAZI OLACAKMIÞ, Tigloncu arkadaþlar burada olduðu için bu kadar kesin konuþabiliyorum dedi,
benimle konuþan hanýmefendi. Sonra 2008 ile beraber katalog ile HD-DVD filmler çýkmaya baþlayacakmýþþþþ

TOSHIBA 32WL68P, SAMSUNG BD-P1400 BLU-RAY PLAYER, TECHNICS SA-DX940, PANASONIC DVD-S52HDMI, CREA CR-U1000 HD UYDU ALICI, PANASONIC NV-GS27, PHILIPS DVDR-3300H, PANASONIC PT-AX200U, SONY Play station2, VIEWSONIC VG2230WM, VIEWSONIC VX2835WM, LOGITECH HARMONY 525 UNIVERSAL REMOTE, PACKARD BELL MB65 HDMI NOTEBOOK, TOSHIBA HD-A35 HD-DVD PLAYER

INNOCENCE IS NO EXCUSE...

VAROLAN HERÞEY EVRENÝN DENGESÝNE HÝZMET EDER...
rg206

13 Kasým 2007; 14:22:30 

TRANSFORMERS hem de Türkçe alt yazýlý!!!! süper haber, Tiglon'dakilerin baþýna bir þey mi düþtü ne

Zaten HD DVD için her þey bu TRANSFORMERS'dan (tabii PARAMOUNT'un tercihinden) sonra deðiþti, Blu Ray'den bir adým öne geçti, Yüksek çözünürlüklü film satýþlarý bunu gösteriyor...

Harman/Kardon AVR 5550 - Fr:Jamo Clasic 8, C:Jamo 150,SR:JBL TLX130,SB:Jamo s150 SW: WHARFEDALE 10A - PHILIPS 42PF9966/10 - SONY SACD XB770 QS - TEAC DV 3800 - SONY PS-LX22 Turntable - TOSHÝBA HD E1
Baðlantýlar: Fronts:RS Profesionel Bi-Wiring/Hama banana - C,SR,SB:Hama 1,50mm. - SW: Acoustic Resarch - Coaksiel/Optic Digital: Acoustic Resarch - 5.1 SACD: Stinger - S-Video:Thomson - SCART/RGB:Thomson
dmrbrn

13 Kasým 2007; 16:30:37 

Constantine.........
CONSTANTINE (Constantine) Ýçin Baþkalarý Ne Demiþ ?
Ünlü 'Þeytan'dan (The Exorcist) 'Stigmata'ya kadar bildik ritüeller, filmde yeniden üretiliyor.
Uður Vardan, Radikal

Kurtarýcý rolündeki Reeves, performansý ile dikkat çekiyor.
Fatih Selvi, Zaman

Filmin temel kusuru çizgi roman iki boyutluluðunu aynen yansýtýp sinemaya özgü bir anlatým zenginliðini katamamasý. Çizgilerin cazibesi de olmayýnca kaðýttan alýnan tat perdede bulunamýyor.
Alin Taþçýyan, Milliyet

film zýrva bir hikaye anlatýyor. Kendi adýma, sýrtýný çocuksu çizgi-romanlara dayamýþ, uyduruk bir mistisizmden ve sözüm ona felsefe kýrýntýlarýndan beslenen bu tür filmlerden biraz sýkýldým Klip" yönetmenliðinden gelme Francis Lawrence, bu ilk sinema filminde bu estetiðe hiç yüz vermiyor, tersine en zor sahnelerde bile, oldukça uzun planlarla sinema tadý yaratmayý baþarýyor.
Atilla Dorsay, Sabah

Gamalý haç ve þeytan ilintisindeki rüküþlüðe dikkat lütfen!
Nihal Bengisu Karaca, Zaman

C O N S T A N T I N E
Disk Seçenekleri:HDDVD-1disk
Format:HDDVD
Ses:Orjinal Ýngilizce dolby true HD-Dolby digital plus
Video:16/9 Geniþ Ekran HD(1.2.40)
Yapým:Üretici Warner Bros
Süre:121 Dk.

Constantýne VIDEO-görüntü...........
Constantýne filminin dvdsi warner bros tarafýndan yayýnlanmýþ en iyi dvdlerden biriydi..HDDVDside hdnin getirdiði kocaman veri alanýndan maksimum derecede yayarlanmýþ bir disk,resmen demo disk....
Filmin hddvdsini yarý karanlýk odada 42inç(107cm)hd plazma monitörde 720p-1080i çözünürlüðünde hem HDMI hem component baðlantý ile test ettim..dvdde anamorfik olan kayýt burada gerçek geniþ ekran...
disk baþtan sona bomba!!! gibi,hiç bir yerde falso vermiyor,dvddeki enerjik doygun transfer burayada aynen hatta fazlasýyla taþýnmýþ..
görüntü transferi 1.sýnýf,siyahlar o kadar tok sýcak ve etkileyiciki bu kadar karanlýk sahnede hiç bir ayrýntý kaybolmamýþ,bazý sahnelerde 3boyut etkisi o kadar iyiki küçük dilinizi yutabilirsiniz..benim en sevdiðim geniþ ekran ölçeklerinden 2.40 kullanýmý muhteþem,görüntü yönetimi hayranlýk uyandýrýcý....
renklerin doygunluðuna canlýlýðýna sötliyecek söz yok,capcanlý-zengin ýþýl ýþýl,renk skalasý gayet zengin,yönetmenin filmde kullandýðý tonlar hakikaten filmle mükemmel uyumlu,kumlanma çok çok az o da transferden deðil yönetmen tercihinden,pelikül etkisi çok iyi..sepýa tonlardan-kýrmýzýya..maviden soluk renklere yeþilden kahveye herþey usta iþi..Kontrast seviyesi inanýlmaz iyi,renk geçiþleri düzenli,bulanýklýk 0...dijital kalýntý-bloklaþma hasar 0...
Filmdeki art alanlar jilet keskinliðinde-pýrýl pýrýl..hareketli sahnelerde oluþabilecek tarazlanma hiç yok,ister prograsýve izleyin ister interlace iki þekildede titreþimden eser yok...kullanýlan görüntü efektleri çok çok saðlam filmdeki doðallýðý aynen korumuþ,hiçbir efekt sýrýtmýyor..yaðmurlu-sisli sahnelerde oluþabilecek detay kayýplarýna hiç rastlanmýyor,bazý sahnelerde olay ekrandan fýrlayýp odanýn içine girecek kadar etkileyici..
Filmdeki siyah-gri-beyaz ton dengesi çok çok saðlam,siyahlar tam siyah beyazlar tam beyaz..cilt tonlarý doðal,keskinlik had safhada,filmi hdmý ve component arasýnda deðiþtirerek izledim derinlik iki baðlantý þeklindede baþarýlý idi,
filmde ayrýntýlar-gölgeleme çok iyi...
constantýne hddvdsi dvdsinden biraz daha enerjik,biraz daha net biraz daha ayrýntýlý,ama bunu tekrar tekrar söylüyorum küçük ekranlarda anlamaya imkan yok,zaten hd görüntüyü alabilmek için baðlantý þeklinizin component(yuv-ypbpr-ycbcr),dvý-hdmý olmasý gerekli.(scart(rgb-svideo-compozit)-svideo(süper-seperated video)-cvbs(kompozit) baðlantý ile hd çözünürlük alýnamaz)...
hd bence bi devrim olmamakla birlikte ev sinemasý için nimet...107ve daha yukarýsý ekranlara yetersiz gelen dvd(720*576 pal) çözünürlüðü hd kaynaklarla hddvd-bluray(1280*720-1920*1080) ile çok çok iyi...aradaki farký daha somut anlatmak gerekirse dvd ile 82(16/9)ekranda aldýðýnýz görüntüyü HýghDefinatýon ile 107ekranda alýyorsunuz-kabaca aradaki karþýlaþtýrma bu þekilde...
constantýne görüntüsü 1.sýnýf bir disk,referans seviyede...10/10

Constantýne AUDIO-ses..............
filmde orjinal dil olan ingilizce için hem dolby digital plus hemde dolby trueHD ses kuþaðý var..tabii tercih sýkýþtýrmasýz stüdyo kaydý olan true HD...
DVDdeki yer yer agresifleþen ses kuþaðý hdde resmen uçmuþ,true hd muhteþem,sistem duymek istemeyeceðiniz kadar ayrýntýyý odamýza taþýyor..her þey o kadar net ve ayrýntýlýki insan bundan iyisi yoktur demekten kendini alamýyor..true hd resmen mideye yumruk misali ciðerlerimize baský yapýyor...
Diyaloglar her zaman olduðu gibi center(merkez)kanaldan yayýlýyor,olay birkaç metre önümüzde cereyan ediyor...diyaloglar içimize iþliyor,harektli sahnelerde hiç bir diyalog kaybý ve ses elementi kaybý yok,centerin hem ön sað-solla hemde arka sað solla uyumu muhteþem,sesler krýstal berraklýðýnda,tabii bunu sýkýþtýrma olmamasý vee yüksek bit akýþý saðlýyor..filmdeki ses kaydý efekt açýsýndanda çok iyi..
ön sahne kanallarý L-C-R devamlý geçiþ sergiliyor ve filmin tamamýnda dopdolu,müzik kullanýmý çok iyi,enstrumanlarý tek tek duyabilirsiniz..
Arka(surround)kanallarýn kullanýmý yine muhteþem olmuþ,gayet akýllý..öyle laf olsun diye arkalara yüklenilmemiþ,etkileþim inanýlmaz dikkatli,beynimizi o sahnede olduðumuza çok iyi ikna ediyor,arka saðýn ön saðla-arka solun ön solla paslaþmasý çok çok iyi,sesler yað gibi önden arkaya arkadan öne kayýp gidiyor,doluluk%90üzerinde..filmdeki basss-mýd-týz dengesi inanýlmaz...gerek þehir atmosferi,gerek cehennem !!!!aynen odamýzda..
Subwooofer kaydý dvdde zaten çok iyiydi,burada daha iyi,yumuþak-derin sarsýcý ve tok...ne bir ses boðulmasý ne çatlamasý odamýzda yoðun bir ses duygusu yaþýyoruz,ses kuþaðý 20hzlere inmekten dolayýsýyle subwooferý coþturmaktan hiç geri kalmýyor,sub diðer frekanslarla çok uyumlu,diðer üst frekanslarýn içinde eriyip gidiyor..
Eðer hoparlörlerinizin ve sisteminizin üst frekanslarýna güveniyorsanýz dikkat edin,kulaklarýnýzý delecek kadar ayrýntý mevcut,hoparlörler adeta dans ediyor....gümbürrr gümbürr...10/10
trueHD ve plus arasýndaki farký dvddeki dolby ile dts arasýndaki fark gibi düþünebilirsiniz...
burada þunu belirtmeden geçmek istemiyorum,hd formatlar hassas sistemler gözler ve kulaklar için,eðer sisteminiz belli bi kalitenin altýndaysa bu formatlarý edinmeye gerek yok,hem pahalý hamde aradaki farký anlamak zaten mümkün deðil...ben vcd dývx izliyorum bundanda memnunum diyorsanýz bunlarý almamýn maddi manevi gereðiyok,ama dvd daha iyi nasýl olabilir beni sinemadaki ses görüntüye en çok ne yaklaþtýrýr diyorsanýz cevap HD....inþallah fiyatlar hýzla düþer ve bizlerde bunlara daha kolay bi þekilde ulaþýrýz...
yukarýdaký filmin hddvdsi için yaptýðým açýklamalar,ses görüntü aynen dvd aktarýmý içinde geçerli..bu arada dvdsi(1.2.40 anamorphýc geniþ ekran-dolby digital 5.1 ses kaydý içermekte..ülkemizde tek ve çift disk olarak 2 sekilde yayýnlandý)

not:hddvdler henüz ülkemize gelmiyor,ve ben hiçbir hddvdde þu an türkçe altyazý yok diye biliyorum,benim bu izlediðimde yurt dýþýnda 2006yýlýnda yayýnlanmýþ hddvd..türkçe altyazý mevcut deðil...

Demir BURAN dmrbrn@mynet.com

semsal01

13 Kasým 2007; 17:16:03 

Arkadaþlar,
Transformers mý dediniz:)) blu ray cephesinden hd dvd cephesine atlamamak için kendimi zor tutuyorum ona göre.

rg206

13 Kasým 2007; 17:47:29 

Sayýn Demir Buran,
Ýncelemeniz örnek nitelikte, tebrikler ve elinize saðlýk,
Ayný HD DVD bende de var, öðrenmek istediðim bir þey var, HD DVD'leri hangi player ve hangi av receiver ile
test ediyorsunuz ?

Harman/Kardon AVR 5550 - Fr:Jamo Clasic 8, C:Jamo 150,SR:JBL TLX130,SB:Jamo s150 SW: WHARFEDALE 10A - PHILIPS 42PF9966/10 - SONY SACD XB770 QS - TEAC DV 3800 - SONY PS-LX22 Turntable - TOSHÝBA HD E1
Baðlantýlar: Fronts:RS Profesionel Bi-Wiring/Hama banana - C,SR,SB:Hama 1,50mm. - SW: Acoustic Resarch - Coaksiel/Optic Digital: Acoustic Resarch - 5.1 SACD: Stinger - S-Video:Thomson - SCART/RGB:Thomson
dmrbrn

13 Kasým 2007; 18:40:04 

teþekkür ederim,güzel sözleriniz için..
player..toshýba xe1
receýver...yamaha rxv 1800

rg206

13 Kasým 2007; 18:54:12 

Öyleyse, DD Tru HD formatýný hem analog 5.1 hem de hdmi üzerinden dinlemiþsinizdir, sizce aralarýnda belirgin bir fark var mý?

Bir de Hd-ex1'in hangi versiyonu var bilmiyorum ama ekim 2007'de çýkan firmware update 2.5 versiyonunu yüklemediyseniz aþaðýdaki toshiba.uk.nin resmi linkinden yüklemenizi salýk veririm, çünkü sizin player için çok önemli bir update olan 1080p/24fps özelliði eklenmiþ
saygýlar..

link:
http://tesc.toshiba.co.uk/Web/ModelLis.nsf/DynamicStatic/HD%20DVD%20Firmware?OpenDocument

dmrbrn

13 Kasým 2007; 19:54:09 

...teþekkürler...dvdden 5.1 analog çýkýþ almakla,optik- koaksiyel dijital ile sinyali receýverde çözmek nasýl bir fark yaratýyorsa,oynatýcýdan true hdyi çözüp almakla,hdmý ile receýverde çözmek arasýnda onun gibi bir fark var...yani receýver çok daha iyi...tabi bu benim fikrim:)
bahsettiðiniz update2,5 cihazda yüklü... cihazý arkadaþtan ödünç aldým,bende bluray var...e1 almayý düþünüyorum,þöyle 350-400gibi ikinci el bulsam fena olmaz...gerçi yeniside825lira...720p1080i benim için yeterli...plazmam 1024*1080...yani 720p1080i...ve 1080p alabilmek için lcd teknolojisine geçmeyi asla düþünmüyorum..1080p plazma olurdu ama pahalý ve bence720p ile 1080p arasýnda aslaaaaa 1-2milyarlýk fark yok...

Thai-Fun

14 Kasým 2007; 9:34:47 

sen tut daha kendini acele etme daha gençsin önünde uzun bir hayat var..
quote:

Orjinalden alýntý: semsal01

Arkadaþlar,
Transformers mý dediniz:)) blu ray cephesinden hd dvd cephesine atlamamak için kendimi zor tutuyorum ona göre.

TOSHIBA 32WL68P, SAMSUNG BD-P1400 BLU-RAY PLAYER, TECHNICS SA-DX940, PANASONIC DVD-S52HDMI, CREA CR-U1000 HD UYDU ALICI, PANASONIC NV-GS27, PHILIPS DVDR-3300H, PANASONIC PT-AX200U, SONY Play station2, VIEWSONIC VG2230WM, VIEWSONIC VX2835WM, LOGITECH HARMONY 525 UNIVERSAL REMOTE, PACKARD BELL MB65 HDMI NOTEBOOK, TOSHIBA HD-A35 HD-DVD PLAYER

INNOCENCE IS NO EXCUSE...

VAROLAN HERÞEY EVRENÝN DENGESÝNE HÝZMET EDER...
semsal01

14 Kasým 2007; 10:00:35 

quote:

Orjinalden alýntý: Thai-Fun

sen tut daha kendini acele etme daha gençsin önünde uzun bir hayat var..
quote:

Orjinalden alýntý: semsal01

Arkadaþlar,

Þöyle ucuz bir hd dvd bulsam harekatý yapacaðým ama dur bakalým.

ferdaguler

14 Kasým 2007; 10:02:56 

quote:

Orjinalden alýntý: rg206

Öyleyse, DD Tru HD formatýný hem analog 5.1 hem de hdmi üzerinden dinlemiþsinizdir, sizce aralarýnda belirgin bir fark var mý?

Bir de Hd-ex1'in hangi versiyonu var bilmiyorum ama ekim 2007'de çýkan firmware update 2.5 versiyonunu yüklemediyseniz aþaðýdaki toshiba.uk.nin resmi linkinden yüklemenizi salýk veririm, çünkü sizin player için çok önemli bir update olan 1080p/24fps özelliði eklenmiþ
saygýlar..

link:
http://tesc.toshiba.co.uk/Web/ModelLis.nsf/DynamicStatic/HD%20DVD%20Firmware?OpenDocument

yanlýþ anlamýyorsam bu güncelleme sadece 1080p tv'ler için geçerli bir özellik galiba.çünkü benim tv 720p-1080i özellikli.yani 1080p/24 görüntü almam zaten mümkün olmayacak.(mý?)
selamlar.

satýlýk harman kardon avr 630
Akseaus

14 Kasým 2007; 10:27:24 

quote:

Orjinalden alýntý: ferdaguler

quote:

saygýlar..

link:

yanlýþ anlamýyorsam bu güncelleme sadece 1080p tv'ler için geçerli bir özellik galiba.çünkü benim tv 720p-1080i özellikli.yani 1080p/24 görüntü almam zaten mümkün olmayacak.(mý?)
selamlar.

Merhaba ferda,

Sen 436 XDE sahibisin. O modelde 1024p/24 desteði var diye biliyordum. Bunu bir araþtýr istersen. Ya da eminsen ben bilgimi düzelteyim. Eðer bu özellik varsa XE1'deki yeni güncelleme senin için gerçekten önemli.

Selamlar.

Önemli Baþlýklarým:
- Pioneer Plazma Ansiklopedisi ®
- 1080i sinyale en uygun olan Full HD LCD mi, Full HD plazma mý?
- Video Ýþlemci, De-Interlace, Scaling, bunlar ne demek?

Akseaus

14 Kasým 2007; 10:29:23 

quote:

Orjinalden alýntý: Thai-Fun

Arkadaþlar HD-DVD Cephesinden bir iyi haber de benden,

5 dk oldu olmadý Unkapaný OZAN VÝDEO ile konuþtum,
Tesadüf TÝGLON firmasýnýn görevlileri de oradaymýþ benimle konuþan bayanýn söylediðine göre,

9 Aralýkta TRANSFORMERS çýkacakmýþ, ve ýsrarla sordum TÜRKÇE ALTYAZI OLACAKMIÞ, Tigloncu arkadaþlar burada olduðu için bu kadar kesin konuþabiliyorum dedi,
benimle konuþan hanýmefendi. Sonra 2008 ile beraber katalog ile HD-DVD filmler çýkmaya baþlayacakmýþþþþ

Süper haber. Umarým fiyatlar da makul olur.

Önemli Baþlýklarým:

Akseaus

14 Kasým 2007; 10:35:32 

quote:

Orjinalden alýntý: Akseaus

quote:

Orjinalden alýntý: ferdaguler

quote:

saygýlar..

link:

selamlar.

Merhaba ferda,

Sen 436 XDE sahibisin. O modelde 1024p/24 desteði var diye biliyordum. Bunu bir araþtýr istersen. Ya da eminsen ben bilgimi düzelteyim. Eðer bu özellik varsa XE1'deki yeni güncelleme senin için gerçekten önemli.

Selamlar.

Bilgimi teyit ettim. Pio plazmalarda 6. jenerasyondan itibaren (6 dahil) 1080p/24 desteði var.

Önemli Baþlýklarým:

ferdaguler

15 Kasým 2007; 0:09:27