Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: HD-DVD FİLMLERİMİZİ YAZIP DEĞERLENDİRELİM

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> DVD/Divx Oynatıcı >> Cevap: HD-DVD FİLMLERİMİZİ YAZIP DEĞERLENDİRELİM Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Thai-Fun

10 Ağustos 2007; 9:06:47 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Dostum, eğer orijinal blu-ray disklerden sözediyorsan,
ps3 te veya bluray player da veya bulabilirsen blu-ray-rom(biraz zor bulunur yaygınlaşmadı ve neredeysa ps3 kadar fiyatı var) da pc de izlersin,
ama tabii grafik ve işlemci olarak kuvvetli bir pc gerekir.

Yok eğer kopya yani blu ray veya HD-DVD disklerden riplenmiş filmlerden sözediyorsan daha ortalama bir pc de izlemelisin,
eğer tv nin vga veya dvı girişi varsa bu şekilde bağlantı yapmalısın,
vga varsa vga-vga bidiğimiz monitör kablosu ile bağlayabilirsin,
dvd varsa dvı-dvı veya vga-dvı kablo ile bağlayabilirsin,
bu arada tam yeri olmamakla beraber piyasada HDMI çıkışı olan atı 2600 ekran kartları var HD için üretilmiş ve performansı iyi sayılır. fiyatlar da 100 dolar seviyesinde.
quote:

Orjinalden alıntı: denizbülent

slm thai fun bişey sorucam size blu ray cd normal laptop ve ya masa üstü bilgisayarda seyretme imkanımız varmı çünkü daha önce bu forumda bir arkadaş hd cd lerin vga kablo ile görüntüden bişey kaybetmeden LCD tv(toshiba regza 1920/1080 çözününürlük) ye aktarmanın mümkün olacağını yazmıştı ben blu ray için bilgisayar programımı gerekir yoksa illa ps3 mü almak gerekir bunun en kısa yolu nedir yardımcı olursanız sevinirim
blu ray cd tercih etmemin sebebi tv min full hd oluşu 1080 yoksa benmi yanlış biliyorum

TOSHIBA 32WL68P, SAMSUNG BD-P1400 BLU-RAY PLAYER, TECHNICS SA-DX940, PANASONIC DVD-S52HDMI, CREA CR-U1000 HD UYDU ALICI, PANASONIC NV-GS27, PHILIPS DVDR-3300H, PANASONIC PT-AX200U, SONY Play station2, VIEWSONIC VG2230WM, VIEWSONIC VX2835WM, LOGITECH HARMONY 525 UNIVERSAL REMOTE, PACKARD BELL MB65 HDMI NOTEBOOK, TOSHIBA HD-A35 HD-DVD PLAYER

INNOCENCE IS NO EXCUSE...

VAROLAN HERŞEY EVRENİN DENGESİNE HİZMET EDER...
rg206

10 Ağustos 2007; 15:21:29 

Yeni HD DVD'lerim haftasonu geldi (amazon.fr'den alınma)

Eagles, Cream, Toto, Pat Matheney, Batman Begins, Superman Returns, Rambo (First Blood)

Önce müzik(konser) dvd'leri;
Hemen söyleyeyim, tüm müzik dvd kayıtları 1080i. Bunu özellikle belirtiyorum, çünkü yapımcılar hemen hemen tüm müzik ve özellikle konser dvd'lerini 1080i formatında kaydediyorlar. Daha önce başka bir yerde de doğrulandığı gibi, aksiyon içermeyen durağan sanatsal görüntülerde 1080i daha iyi sonuç veriyor. Bunda oynatıcımın(Hd e1) ve ekranımın(philips 42pf 9966/10)1080i olmasının da payı var sanırım. Bunu özellikle ekran olarak plazma kullananlara söylüyorum. Cihazların biribirleriyle uyumu çok önemli. Sinema filmi dvd'lerinin çoğu 1080p kayıtlı olmasına rağmen benim cihazlarda görüntü 1080i kadar doyurucu sonuç vermiyor.(King Kong hariç, bu dvd bambaşka) Şimdi geçelim ayrıntılara:

Tüm müzik dvdleri AVC 1 kodekli
Sesler: 5+1DTS HD Master Audio, PCM 96/24 Hz.Stereo
Hayatımda dinlediğim en iyi ses budur arkadaşlar. Benim receiverın(Harman/Kardon) hdmi girişi olmadığından optik girişten alınan 5+1 sesi DTS olarak tanıyor. Ama benim reciver, receiver olalı böyle bir ses bilgisi işlememiştir herhalde Bir de DTS HD Master Audio olarak dinlediğinde çıldırır insan herhalde. Çalınan her enstrümanı ayrı ayrı net bir şekilde duyabiliyorsunuz. LPCM stereo'da receiver çıldırıyor. Ama ayarları çok iyi yapmak lazım. Özellikle center ve arka hoparlörleri kapatmak gerekiyor.
Tüm Müzik DVD'leri görüntü ve ses olarak 5 yıldızın da üstünde. Ekstraları çok zayıf. sadece TOTO'da biraz daha fazla kamera arkası var. Diğerlerinde sadece grup elemanlarıyla kısa röportajlar yer alıyor.

Tüm Filmler 1080p ve AVC1 codecli
Batman Begins;
Görüntü: filmin karakteri ve yönetmenin tercihi icabı karanlık sahneler yoğun, bu yüzden dört dörtlük diyemeyeceğim. 4 yıldız.Ama DVD'deki ekstralar müthiş. 1 saatten fazla ekstra var, ayrıca film oynarken pencere içinde o sahnenin kamera arkasını seyredebiliyorsunuz.5 yıldız.
Ses; İngilizce Dolby Digital Plus, Fransızca Dolby Digital Tru HD. Ancak bu formatları receiver desteklemediğinden, DTS olarak tanımlıyor. 4,5 yıldız.

Superman Returns;
Görüntü: Daha yeni bir film olduğundan nispeten daha iyi. Bazı hareketli sahnelerde benim playerdan kaynaklandığını düşündüğüm ve ekranın sağında oluşan karelenmeler. Bu sorunun olabileceği Toshiba tarafından açıklanmış ve bunun için 3 defa güncelleme yapmıştı. Ama maalesef benim tüm çabalarıma rağmen güncelleme CD'sini bana göndermediler, internetten de bazı sorunlar olabildiği için güncelleme yapmadım. Netice görüntü 4,5 yıldız. Ekstra Batman'a göre zayıf. 4 yıldız.
Ses; Batman gibi İngilizce D.D.plus, Fransızca D.D.Tru HD. Batman'a göre ses çok çok iyi. Hele filmin başında Superman'ın Kripton gezegeninden dünyaya düştüğü sahnede, yer sarsıntısı efeklerinde evde gerçekten deprem oluyor sandım. Bu sahneyi bir de Tru HD formatında dinlemek her halde insanı korkudan bayıltır. 5 yıldız.

Rambo(First Blood)
Bu filmi eski bir film olduğundan hd transferinin nasıl olduğunu görmek için özellikle tercih ettim.
Görüntü: 1982 yapımı bir film için süper. Sanki filmi yeniden çekmişler gibi. 4,5 yıldız. Ekstra yok 0
Ses: İngilizce DTS HD, Fransızca DTS HD Master Audio. Bu formatları dinlemek mümkün olmadığından, dts olarak aldığım ses bende hayal kırıklığı yarattı. Ama eski bir film olduğundan fazla da bir şey beklememk lazım. 3 yıldız.

Bilgilerinize Arkadaşlar.

Harman/Kardon AVR 5550 - Fr:Jamo Clasic 8, C:Jamo 150,SR:JBL TLX130,SB:Jamo s150 SW: WHARFEDALE 10A - PHILIPS 42PF9966/10 - SONY SACD XB770 QS - TEAC DV 3800 - SONY PS-LX22 Turntable - TOSHİBA HD E1
Bağlantılar: Fronts:RS Profesionel Bi-Wiring/Hama banana - C,SR,SB:Hama 1,50mm. - SW: Acoustic Resarch - Coaksiel/Optic Digital: Acoustic Resarch - 5.1 SACD: Stinger - S-Video:Thomson - SCART/RGB:Thomson
mavi3

14 Ağustos 2007; 21:35:05 

slm thai - fun bu cumartesi sony 55a2000 bravia aldım full hd ev sinema sistemim sony dav dz-810 full hd değil 720p yi destekliyor. şimdi ps3 alıp ses için optik kablo ile ev sinma sistemine bağlayacağım. ps3 te kopya dvd film izlemek mümkün mü değilse bir çözümü var mı 120 arşivlik kopya dvd film var yoksa yeni çıkan sony nin 1080p uyumlu hd dvd si çıktı onu almak zorunda kalacağım. bilgi verirsen sevinirim.

caligula

14 Ağustos 2007; 21:58:04 

hd dvd ler nerde satılıyo istanbulda kopyası var mı?
HD_maniac

15 Ağustos 2007; 23:59:24 

Blurayin kopyası çıktımı bilmiyorum gerçi de Kopya olsa makine oynatır mı bir de o var.

Arkadaşlar 350ye yakın HD filmim var.
hddvd ve bluray rip takası yapmak isteyen var mı?

1080p movie, klip takası yapan arkadaşlar pm atabilir.
Thai-Fun

19 Ağustos 2007; 15:14:22 

Selam dostum,
kopya dvd diyorsan bilmiyorum ama ps3 forumunu bi rurla mutlaka cevap bulursun,

kopya HD-DVD kastettiysen eğer daha yok piyasada ööle bişey(bunu kastettmediğine eminim)
quote:

Orjinalden alıntı: mavi3

slm thai - fun bu cumartesi sony 55a2000 bravia aldım full hd ev sinema sistemim sony dav dz-810 full hd değil 720p yi destekliyor. şimdi ps3 alıp ses için optik kablo ile ev sinma sistemine bağlayacağım. ps3 te kopya dvd film izlemek mümkün mü değilse bir çözümü var mı 120 arşivlik kopya dvd film var yoksa yeni çıkan sony nin 1080p uyumlu hd dvd si çıktı onu almak zorunda kalacağım. bilgi verirsen sevinirim.

TOSHIBA 32WL68P, SAMSUNG BD-P1400 BLU-RAY PLAYER, TECHNICS SA-DX940, PANASONIC DVD-S52HDMI, CREA CR-U1000 HD UYDU ALICI, PANASONIC NV-GS27, PHILIPS DVDR-3300H, PANASONIC PT-AX200U, SONY Play station2, VIEWSONIC VG2230WM, VIEWSONIC VX2835WM, LOGITECH HARMONY 525 UNIVERSAL REMOTE, PACKARD BELL MB65 HDMI NOTEBOOK, TOSHIBA HD-A35 HD-DVD PLAYER

Thai-Fun

19 Ağustos 2007; 15:16:30 

Bİ DE ARKADAŞLARDAN RİCA EDİYORUM BURASINI AÇARKEN HD-DVD RİP DEMEK İSTEMEMİŞTİM.
ORİJİNAL HD-DVD LERİ KASTETMİŞTİM, EĞER RİPLERİN BAŞLIĞA ÇOK İHTİYACI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORSANIZ SİZ DE Bİ BAŞLIK AÇINIZ

Thai-Fun

23 Ağustos 2007; 12:32:08 

Yeni HD-DVD lerim geldi,

300 SPARTANS,
BLUE PLANET (IMAX),
SKY CAPTAİN AND THE WORLD OF TOMORROW,

Vakit bulursam resimde koyacağım inşallah.

mikelanj

28 Ağustos 2007; 23:57:56 

amazon.com'da listelenmiş 55 hd filmde, 3 hd-dvd al 2 öde kampanyası var, çok avantajlı;
http://www.amazon.com/gp/feature.html/103-2566813-1740640?ie=UTF8&docId=1000124611&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=right-1&pf_rd_r=0W1B4DTGH84GE2F6YJTJ&pf_rd_t=101&pf_rd_p=306045401&pf_rd_i=507846
aldığınız 3 film içinde en ucuz fiyatlı olanı bedavaya veriyor. ben iki paket yaptım o yüzden, 27.95 dolarlık 3 film (biri bedavaya geldi) ve 19.95 dolarlık 3 filmden (biri bedavaya geldi) oluşan iki sipariş verdim böylece baya kara geçtim. duyurulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikelanj -- 28 Ağustos 2007; 23:59:48 >

Thai-Fun

31 Ağustos 2007; 14:09:02 

bu kampanya bitti mi acaba ben ulaşamadım geçen gün açılıyordu link

mav13
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

2 Eylül 2007; 0:11:20 

sallayın HD-DVD'leri Blu-ray'ler hem ses hem çözünürlükte fark yaratmış durumda.Eğer benim gibi cinema delisi iseniz düşünmeden Sony BDP-S300 1080p Blu-ray Disc Player'a 482$'a kıyıverirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav13 -- 2 Eylül 2007; 0:16:23 >
Thai-Fun

3 Eylül 2007; 11:23:16 

Sanırım " SENİN GİBİ " " CİNEMA DELİSİ " Değiliz, kusura bakma, kişisel bişey değil, sadece tercih.....

garfitr

3 Eylül 2007; 13:51:12 

@Thai-Fun

hd-dvd filmlerde bölge kodu var mı ?

yani amazon.com dan veya amazon.co.uk/amazon.de/amazon.fr den alacağım dvdler bölge kodu farkı var mı?
pc de kullanmak için xbox 360 hd-dvd drive sipariş ettim (başka bi değişle toshiba hd-dvd rom )
hd-dvd filmlerde bölge kodu problemi yaşarmıyım acaba ?

not: senin izlediğin sistem pc den değil ev sinema sistemindenmiş şimdi farkettim, olsun yazmış bulundum en azından elindeki hd-dvd lerin üzerlerinde bi yerde bir şeyler yazıyordur bu konuyla ilgili.
ikinci not: elindeki filmleri satıyomusun yada bunu düşünüyomusun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garfitr -- 3 Eylül 2007; 13:55:14 >

roland3tr

3 Eylül 2007; 14:31:45 

quote:

Orjinalden alıntı: Thai-Fun

Sanırım " SENİN GİBİ " " CİNEMA DELİSİ " Değiliz, kusura bakma, kişisel bişey değil, sadece tercih.....

gamertag:sylar3tr
Thai-Fun

3 Eylül 2007; 14:37:03 

Dostum,
HD-DVD lerde bölge kodu yok dünyanın herhangi biryerinen aldığın filmi, yine herhangi bir playerda çalıştırabilirsin..

Filmleri henüz satmaya kıyamıyorum, belki ileride takas veya satış olabilir.

garfitr

3 Eylül 2007; 17:17:04 

quote:

Orjinalden alıntı: Thai-Fun

Dostum,
HD-DVD lerde bölge kodu yok dünyanın herhangi biryerinen aldığın filmi, yine herhangi bir playerda çalıştırabilirsin..

Filmleri henüz satmaya kıyamıyorum, belki ileride takas veya satış olabilir.

hd-dvd leri nerden alıyorsun ?

amazon.com a baktım örneğin 300 filminin hd-dvd si 19$ iken amazon.de fiyatı 28 euro
bunu yanı sıra amazon.com matrix trilogy hd-dvd fiyatı 63$ amazon.de 67euro amazon.co.uk 52 pound

mikelanj

4 Eylül 2007; 0:59:22