Şimdi Ara

Vega mimarisi 7nm sürecine geçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • AMD’nin grafik tarafındaki en büyük silahı Vega mimarisinin de bu yıl 12nm sürecine geçmesi beklenirken şaşırtan bir sürpriz yaşandı ve firma 7nm sürecini tercih ettiğini açıkladı. İlk örnek bu yıl piyasaya çıkacak.


     


    Daha güçlü Vega


     


    CES 2018 fuarında sahne alan Lisa Su, grafik mimarisi tarafındaki yol haritasını tanıtırken önemli açıklamalarda da bulundu. İlk olarak Vega mimarisinin 7nm sürecine geçeceği bilgisi verildi. İşlemci tarafında 12nm sürecini kullanacak firma grafik tarafında ise 10nm teknolojisini bile beklemeden 7nm sürecine geçecek. Aslında oldukça büyük bir ilerleme ve diğer taraftan büyük bir risk olarak değerlendirebiliriz.


     


    Ayrıca Bkz.AMD yongalı Intel işlemciler resmiyet kazandı

    Lisa Su yine çok fazla detay vermedi ancak Vega mimarisinin ilk kez görücüye çıktığı Radeon Instinct hızlandırıcılar bu yıl da aynı görevi üstlenecek. 7nm sürecinde üretilen ilk Vega çekirdeği Radeon Instinct üzerinde yapay zekâ teknolojilerine sunulacak. Yıl sonunda detaylanacak hızlandırıcının 2019 başlarında ise satışa çıkması bekleniyor.


     


    Diğer taraftan tamamen yeni bir mimari olarak gösterilen Navi ise ikinci nesil yani daha verimli 7nm süreciyle üretilecek. AMD gelecek yılı işaret etse de uzmanlar en erken 2019 sonbahar döneminde bir duyurunun gelebileceğini ve muhtemelen yine Radeon Instinct üzerinde olacağını düşünüyor. Son kullanıcı tarafında ise 2020 yılı en muhtemel tarih.


     


    Yapılan açıklamalar aslında kendi içerisinde bazı ipuçları da barındırıyor. Örneğin bu yıl yeni bir Vega oyuncu ekran kartı piyasaya çıkmayacak. Yani Vega 2 iddiaları de çöpe gitmiş oldu. Hem bağımsız hem de entegre tarafta Radeon RX Vega 56 ve 64 ekran kartları, Intel ve AMD yongalarında Radeon Vega Mobile birimleri yıl sonuna kadar kendisine pazar payı arayacak. En erken gelecek yıl yaz aylarına doğru 7nm Vega tabanlı ekran kartlarını görebileceğiz.


     


    Henüz spekülasyon kıvamında olsa da AMD’nin mevcut Vega ekran kartlarının Nvidia karşısında çok da başarılı olmadığının farkında olduğu ve bu bakımdan doğrudan 7nm ile önemli bir hamle yapmak istediği belirtiliyor zira bu yıl Volta tabanlı ekran kartlarında 12nm süreci kullanılacak. Nvidia’nın 7nm tarafına geçmesi ile ilgili şimdilik bir açıklama mevcut değil.


     







  • Rakiplerini geçer geçmez o ayrı bir konu ama, AMD çok pis geliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vega adını bir daha kullanmamalılar.

  • buda gol degil be bu da gol degil

  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    Vega adını bir daha kullanmamalılar.

    Aklıma hep Street Fighter'daki Vega geliyor.
  • fotoda yuhh amd cpudan daha çok lisa su nun memeleri ön planda
  • CPU da ne kadar güzel işler yaptın, GPU da çuvalladın AMD!
    (Aylarca 580 bekleyip 1070'a kalan bir vatandaş)

  • Her zamanki AMD. Lisa Su pompaladı yok şu kadar verimli şu kadar güçlü. Kaç ay geçti piyasada değil Özelleştirilmişi, standart kartlarda yok. Hepsi miningcilerde. Oda belli bazı coinlerde başarılı. Bari Donanimhaberin haber adedi nispetinde VEGA kartlar güçlü olsaydı da alsaydık. Meydan yine Nvidiaya kaldı onlarda fiyat indirmeye niyetli değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanerşen

    fotoda yuhh amd cpudan daha çok lisa su nun memeleri ön planda

    Baktı intel belaltı çalışıyor Lisa Su da bel üstüne çalışıyor
  • Yanlış bilmiyorsam bir yıldan uzunca bir süredir Vega 10 ve 11 GPU'larının 14/16nm ile geleceği, daha sonra ise 7nm'ye geçilerek Vega 20'nın sunulacağı biliniyor. Ayrıca Vega 10'da bulunmayan yüksek DP gücü (ve muhtemelen HP/FP16 geliştirmeleri) Vega 20'de olacak. Ancak 7nm üretimine geçilmesi, bu banttan 300mm^2 üzeri GPU üretilmesi ne kadar zaman alır, henüz o konular biraz muğlak.

    AMD'ye GPU tarafında da Ryzen gibi radikal bir çıkış gerek. Gerçi Ryzen beklenmeyen bir gelişme değildi. GPU'da beklenmeyen bir gelişme yaşatmalı. Şu halde bunun olması hâlâ zor görünüyor.
  • Tamam teknoloji gelişsin de piyasanın asıl hedef kitlesini es geçmesinler bu arada. AMD, Vega'yı felan geçsin orta sınıfta 560, 570 gibi kartların yerine ne gelecek onları duyursun asıl.
  • AMD tuzu kuru gibi davranıyor. Acaba bunlar NVIDIA ile birlik olup bizimle dalga mı geçiyorlar. Piyasada kart yok bunlar hangi alemde yaşıyor. Vega 64 endemik bir ekran kartı olarak kullanılması yasaklanabilir. Daha mevcut litografide verimlilik sorunlarını aşamadan 7nm gibi denenmemişin de denenmemişine bir maceraya atılıyorlar. Tamam teknoloji gelişsin eyvallah da bu şekilde sadece verimli olmayan bir GPU'ya daha fazla transistör sığdırarak performans arttırma amacındalar. Radeon bölümü satılmadan AMD'den ben umudu kestim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kripto paraları ekran kartları şirketleri mi icat etti diye şüphelenmiyor değilim.Yeni kart çıkmaması işime geliyor kartım eskimiyor,nvidia yeni model çıkarmaz yeni gelen oyunları da rahatça oynarım.

  • Nvdia 20xx serisi gelmez artik. 2 yil daha piyasada tek basina takılır. 1060 ti istiyoruz nvidia


    Edit : hatta 5 gb 1050 ti modelide koysun. Adinida 1050 titi koyariz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi l4her0 -- 9 Ocak 2018; 8:55:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 nm'e geçiş enerji verimliliği demek bu tamda coincilerin aradığı bir özellik amd bir engel koymazsa son kullanıcı kartların kutusunu bile göremez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nm düşüşleri olmasa amd'nin ilerleme göstereceği yok zaten.
  • Miningciyim. GTX 1070 ve 1070 Ti kartlarda henüz sadece GDDR5 var.
    Daha hızlı olan GDDR5X ise sadece 1080 ve üzerinde var.
    Şöyle 1070 işlemcili ve GDDR5 yerine 5X bellekli bir ekran kartı çıksa ne güzel olur.

  • Yani 2020 ye kadar vga piyasası böyle kalacak bir atılım olmayacak çıkaracağımız sonuç bu. Gerçi 2020 de Navi alabileceğimiz de meçhul. Vega da aynı Fury serisi gibi oldu. Adı var kendisi yok piyasada. Navi de aynı olursa artık orta seviye kartları 1000 usd den alırız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanerşen

    fotoda yuhh amd cpudan daha çok lisa su nun memeleri ön planda

    Ben erkek sanmıştım
  • özelleşmiş vega çıkacaktı yuüzde 15 20 performans artışı olacaktı ne oldu........
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.