Şimdi Ara

Dell XPS 13 yeni işlemci ve soğutma sistemi ile geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Dizüstü pazarındaki en beğenilen modellerden birisi olan Dell XPS 13 güncellendi. Yeni versiyonda daha ince bir kasa, Coffee Lake işlemciler ve yeni bir soğutma sistemi yer alıyor.


     


    Dell XPS 13 fiyatı ve özellikleri


     


    13.3 inçlik IPS dokunmatik ekranında Full HD veya 4K çözünürlük sunan yeni model sadece 4mm kalınlığındaki çerçeveler ile hem kompakt bir gövdeye hem de hoş bir görünüme sahip. Ayrıca daha ince bir gövde bizi bekliyor. Ekran Gorilla Glass 4 ile de çizilmelere karşı dayanıklı hale getirilmiş.


     


    İşlemci tarafında Coffee Lake tabanlı Intel Core i5-8250U veya Core i7-8550U işlemcisine yer veriliyor. 4 çekirdek ve 8 izlek birimine sahip işlemcilere Intel UHD 620 grafik birimi eşlik ediyor.


     


    Ayrıca Bkz.Teknoloji dünyasında büyük şok: Intel, ARM ve AMD'de kritik donanımsal açık!

    Önceki nesilde yer alan bir fan ve bir ısı borusu bu modelde iki fan ve iki ısı borusu olarak geliştirilmiş. Böylece daha iyi bir soğutma performansı elde edilmiş. Ayrıca dizüstü segmentinde ilk kez Gore Thermal Insulation teknolojisi kullanılmış. Bu teknolojide ince ve esnek bir termal taban ile ısı borularının belirli bölümlerindeki sıcaklıkları dağıtılıyor. Böylece soğutmaya ekstra katkı yapılıyor.


     


    Bellek tarafında çift kanal LPDDR3 konfigürasyonuna devam eden model 4GB ve 8GB bellekleri 1866MHz seviyesinde, 16GB bellekleri ise 2133MHz seviyesinde çalıştırıyor. Depolama tarafında ise 128GB M.2 SATA SSD, 256GB, 512GB ve 1TB M.2 PCIe SSD seçenekleri mevcut. Ayrıca microSD kart yuvası da bulunuyor.


     


    Intel Wireless AC 8265 veya Killer Wireless AC 1435 WiFi seçenekleri olan model arka aydınlatmalı bir klavye sunuyor. İnceliğinden dolayı sadece 3 adet USB Tip-C kullanılmış ve iki tanesi Thunderbolt 3 destekliyor. Yine portlarda DisplayPort desteği mevcut.


     


    Yeni Dell XPS 13 modelinde Windows 10 versiyonu 1000$ başlangıç etiketine sahip. Ubuntu tabanlı geliştirici versiyonu ise 950$ seviyesinden başlıyor. 

       







  • Coffee lakein ateşini anca dindirebilmişler herhalde

  • en önemli bilgi atlanmış gene...

    TB3 artık 4-line, 2-line değil. Buda 40Gbps performans sağlıyor artık dar boğaz yapmıyor. eGPU şeklinde kullanacaklar için kafadaki soru işareti de ortadan kalkıyor.

  • En beğendiğim ultrabook serisi. Batarya ömürleri de çok iyiydi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: manyakurt

    en önemli bilgi atlanmış gene...

    TB3 artık 4-line, 2-line değil. Buda 40Gbps performans sağlıyor artık dar boğaz yapmıyor. eGPU şeklinde kullanacaklar için kafadaki soru işareti de ortadan kalkıyor.

    ben de bunu soracaktım , sağolasın..
  • eGPU için aranan kan bulundu :D

  • 8500

  • XPS serisi Windows Platformunda bir ayrı yeri var.

  • Türkiye'ye ne zaman gelir ki acaba? Şimdiki 7. nesil işlemcilerle aralarında çok fazla performans farkı var. Bazı yerlerde 8. nesil eski XPSler satılıyor ama Türkiye'ye yenileri gelince fiyatları da düşer zaten diye düşünüyorum. Bu tarz bir laptop alacağım, ihtiyacım da var ama maalesef şu an almak birazcık saçma geliyor. Eğer bu ay içerisinde satışa başlarsa, ki sanmıyorum, fiyatları 8000 civarında kalır umarım.

    Ayrıca 4K ekranın çözünürlüğünün ve kalitesinin arttığını okudum.
  • Bayağı beğeniyordum şu makineleri ta ki rakipleri ile klavye kıyaslamasına girene kadar.

    Klavye zevki kişiden kişiye değişir ama testi benim için ilk sırada apple ikinci sırada garip şekilde HP aldı.

    1.3kg altı ultrabooklardan bahsediyorum bu arada.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.