Şimdi Ara

Apple A12 yonga seti yine TSMC’ye emanet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İki yıl önce önemli bir atak yaparak Apple A yonga setlerinin üretimini Samsung’un elinden tamamen kapan TSMC, görünüşe göre bu hakimiyeti uzun bir süre devam ettirecek. Bu yıl da üretim TSMC tarafından yapılacak.

     

    Büyük hakimiyet

     

    Pazar payı olarak sektörün yüzde 55’ine hâkim olan TSMC, bunu büyük oranda Apple gibi ortaklarına borçlu. Samsung ise Qualcomm gibi bir devi yanına almasına rağmen henüz çift haneli paylara ulaşabilmiş değil.

     

    Gelen bilgilere göre Apple A12 yonga setlerinin üretimi de tamamen TSMC tarafından yapılacak. Böylece Apple A10, A11 Bionic ve A12 yonga setleri TSMC imzası taşımış olacak.

     

    Ayrıca Bkz.LG Display bu yıl Apple’a OLED ekran sağlayabilir

    Kaynaklar TSMC’nin ikinci nesil daha gelişmiş 10nm süreci ile üretim yapacağını tahmin ediyor. Firma 7nm sürecine hazır ancak tarafların riske girmek istemedikleri düşünülüyor. Apple A12 yonga setini bu yıl yeni iPhone X modellerinde ve muhtemel 6.1 inçlik yeni iPhone modelinde göreceğiz. Ayrıca gelecek yıl için A12X yonga setinin de iPad Pro modellerine hayat vermesi bekleniyor.

     

    Diğer taraftan Qualcomm’un sadece Snapdragon 855 yonga seti için 7nm sürecinde bir yıllığına TSMC ile anlaşabileceği belirtiliyor. Bu durumda 2019 yılında TSMC’nin Apple A12, Apple A12X ve Snapdragon 855 yonga setlerini üreteceği söylenebilir. Bu da pazar payı anlamında büyük bir katkı yapacaktır. 

     







  • Ekrem halay çekiyor şuanda Samsung üretmiyor diye :D

  • Samsung tsmc yi alınca Apple error verir heralde. Askflslf.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.