Şimdi Ara

Samsung geçen yılı rekorla kapatmaya hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Geçen yıl televizyon ve akıllı telefon sektörlerindeki liderliğin ardından gelir anlamında yarı iletken pazarının da lideri olan Samsung, son çeyreği tarihi bir rekor ile kapatmaya hazırlanıyor.


     


    Tarihi rekor


     


    Geçen yıl DRAM üretiminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle ortalama fiyatların yükselmesi Samsung başta olmak üzere bellek üreticilerini olumlu etkilemişti. Ayrıca Galaxy S8 serisi ile Galaxy Note 8 modelinin yüksek kar marjları da Samsung’a rekor karda yardımcı oldu.


     


    Ayrıca Bkz.Nokia 4 ve Nokia 7 Plus sesleri

    Yeni analizlere göre Samsung geçen yılın son çeyreğinde yüzde 73 artış göstererek 15 milyar dolar faaliyet karı elde edecek. Bir önceki çeyrek 13 milyar dolar civarında faaliyet karı elde edilmişti. Bu firma tarihinde ulaşılmış en yüksek rakam. Ayrıca global olarak bu rakamlara bir çeyrekte erişebilen belli başlı firmalardan olacak. Yine yıl genelinde yaklaşık 53 milyar dolar faaliyet karı ile rekor seviyeye erişilmiş olacak.


     


    Geçen yıl elde edilen büyük yükseliş oranları nedeniyle bundan sonraki yıllarda bu denli yüksek rakamlara erişemeyeceği tahmin ediliyor. Özellikle DRAM üretiminde dengenin yakalanacağı beklentisi fiyatları da normal seviyelere çekecek. Samsung’un yarı iletken sektöründe lider kalmaya devam edeceği ancak yılın ikinci yarısından sonra karında düz bir çizgi izlemeye başlayacağı ifade ediliyor. 


     







  • Ekrem düşünsene Samsung şu kardan biraz sana yolladı anında Samsung fanboyuna dönüşürsün.

  • Alt alta iki haber.. Lg g serisini rafa kaldırıyor. Samsung yılı rekorla kapatıyor..iki koreli arasındaki 24 farkı bulun..

  • Karı mı elde etmiş? Kimin karısını aldınız lan. Karı diyor hâlâ. Sor dışarıda "modern, mürekkep yalamış, eğitimli" addeder kendini. Karını ortalığa salma Ekrem. Yazık karına. Karın diyorum bak yanlış anlama.
    Kâr ile kar arasında nasıl bir benzerlik kurabilir bir insan? Peli kârı ile karı arasında?
    Sizi editör yapanlarda suç. Bin kere söyledik olmadı, sert konuştuk olmadı, küfrettik lan karına yine ses yok. Bu ne genişlik. Karına derken bu yıl ki karına yanlış anlama. Ne kar yaptın sen bu yıl öyle.

    Resmen cümlede anlam değişiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gcb1903

    Karı mı elde etmiş? Kimin karısını aldınız lan. Karı diyor hâlâ. Sor dışarıda "modern, mürekkep yalamış, eğitimli" addeder kendini. Karını ortalığa salma Ekrem. Yazık karına. Karın diyorum bak yanlış anlama.
    Kâr ile kar arasında nasıl bir benzerlik kurabilir bir insan? Peli kârı ile karı arasında?
    Sizi editör yapanlarda suç. Bin kere söyledik olmadı, sert konuştuk olmadı, küfrettik lan karına yine ses yok. Bu ne genişlik. Karına derken bu yıl ki karına yanlış anlama. Ne kar yaptın sen bu yıl öyle.

    Resmen cümlede anlam değişiyor.

    Silmarilyonları bilir misin reis.
  • Samsung fanboyları toplanmış hemen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sektör orta vadede nasıl değişti ama,pazar git gide samsung apple huawei belki xaomi ye kalacak gibi duruyor

  • 90larin basinda turkiye ekonomisi ile kore ekonomisi hemen hemen ayni boyutlardaydi. simdi kore tamamen ayri siklette guresiyor. samsung gibi tek bir dunya markamizin olmayisi bizim ayibimizdir.

  • dün markette telefonları inceledim kendime malum online siteden huawei p10 aldım 2200'e resmi garantili olmayanını tabi arada 1200tl var. bu fiyatı düşününce rakibi yok huawei'nin ama gitmişken samsung note 8 ve iphone x'i karşılaştırayım dedim. Arkadaş göz var izan var siz note 8 gibi bir tasarım/yazılım harikası cihaz varken iphone x denen ucubeye nasıl para veriyorsunuz yahu? garantisini marantisini bilmem sadece kameralarına bakınca dahi iphone'un alması gereken daha çok yol olduğu anlaşılıyor dolayısıyla bu karları boşuna yapmıyor samsung valla imrendim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.