Şimdi Ara

iPhone X'un OLED ekranı ne kadar süre geçince yanma belirtileri gösteriyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple sonunda iPhone X modeliyle OLED'e geçiş yaparak iPhone kullanıcılarına OLED ekran teknolojisini sunmaya başladı. Ancak daha zengin renkler ve daha derin siyah gibi ekran deneyimini geliştiren avantajlarıyla bildiğimiz OLED panel kullanımı, iPhone X'u ekran yanmasına eğilimli bir cihaz haline getirmiş durumda.

     

    Ayrıca Bkz.Samsung'un parmak izi sensörlü sarılabilir ekranının patenti ortaya çıktı
    Apple zaten akıllı telefonda ekran yanması probleminin görülebileceğini açıkça söylüyor ancak iPhone X ekranının bu konuda nasıl bir direnç gösterdiğini tam olarak bilemiyoruz. Kore merkezli Cetizen web sitesi bu konuda bir test gerçekleştirdi. Elde edilen bulgulara göre 510 saate ulaşıldıktan sonra iPhone X'un ekranında soluk şekilde OLED yanığı belirtileri görülmeye başlıyor.

     


    Galaxy S7 Edge ve Galaxy Note 8 de aynı teste girdi


    Cetizen yanıkları karşılaştırmak için Samsung Galaxy S7 Edge ve Galaxy Note 8 gibi diğer akıllı telefonları da teste tabi tuttu. Her iki cihazın da 510 saat sonra iPhone X'a kıyasla daha belirgin yanıklara maruz kaldığı görülüyor. Bu testlerin doğruluğuyla ilgili yorum yapmak zor. Ancak ekran yanmasının aynı yüksek kontrastlı görüntünün uzun süre gösterilmesi gibi durumlarda ortaya çıkabileceğini düşündüğümüzde 510 saatlik bir sürenin hiç de fena olmadığını söyleyebiliriz.







  • Şu cehalet dolu yorum nasıl bu kadar artı almış akıl alır gibi değil. Full screen brightness diye tabir edilen parlaklık söz konusu olduğunda note 8 maksimum 560 nits, iphone x 634 nits parlaklık veriyor. Zaten iPhone X ekranını en iddialı ekran yapan mzelliklerden biri de oled ekranlar içinde rekor parlaklığa ulaşması.
  • samsung cihazların ekran parlaklığı daha fazla değil mi? Her iki markanında ekran ışığı sonuna kadar açıldıysa bu karşılaştırma adil olmamış derim. Benim bildğiim kadarıyla Ekran ışığı ne kadar açılırsa yanma riskide o kadar artıyor.

  • quote:

    Samsung Apple'a daha iyi ekran mı verecek yeaaa xddd


    Forumda bu kadar boş boş konuşan var az sonra gelip yine saçmalarlar

    Ha bu arada test o kadar lüzumsuz olmuş ki gerçek hayat kullanımıyla gram alakası yok. Kimse telefonun ekranını 510 saat boyunca full parlaklık ve sabit görüntüyle kullanmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmedaltair -- 3 Ocak 2018; 13:32:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 510 saat mi? S6'da 3 ay sonra ekran yanığı olmuştu... Samsung yine renk değişimi falan yapıyor o sabit bölgelerde gerçek hayatta Apple'da daha yüksek bu risk herşeyin rengi sabit.

  • Note 8'in parlaklığı X'inkinin neredeyse iki katı. Aynı süre altında iPhone'dan daha belirgin demek ikiyüzlülükten başka birşey değildir.

  • Hangi Rahatsız 500 Saat Ekran Full Açık Ve Parlaklık Full Şekilde Telefonu Bu Hale Getirmek İçin Uğraşır Merak Konusu.
  • 3, 4 saat youtube, instagram yap burn In oluyor, ne 510 saati ya. Dandik amoled ekranlı S8 , S8+ kullanıcılarının bir kısmı şimdiden şikayetlere başladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky -- 3 Ocak 2018; 15:17:21 >
  • Birkaç yorum yazılmış. Amoled ekranı olanlar otomatik parlaklığı kullanmadığı sürece ekranları yanar. Bu ekranlarını sürekli full ışık kullanamazsınız. Kullanırsanız yanıklardan kaçamazsınız. 5 yıldır amoled ekranlı telefonları kullanıyorum hiçbirinin ekranına yanık izi yok. Nerede ekran ışığını kör olana kadar fullemiş adam görsem direk ekranında klavyenin izi çıkmış tepede başka yanıklar görüyorum. Kullanırken dikkat edin. Ya da başka telefona geçin.

  • Buhar Abi kullanıcısına yanıt
    telefon diye geberen kişiler.

  • Ekran yanığı, kalitesini bilmem de forumun kalitesi çok düştü.

    Forumun amacı paylaşmak, yol göstermek, deneyimleri paylaşmaktır. Maalesef fanboyluk mu desem, çok konuşup boş konuşan mı desem.. Neyse!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Doğru, zaten düz mantık aslında;

    Her bir pixel ayrı ayrı aydınlatıldığı için, pixel başına düşen led ne kadar zorlanırsa o kadar hızlı eskir. Üstüne üstlük daha yüksek parlaklıkta eskidiğini de daha fazla gösterecektir. iPhone X’da 600 nite çıkabilen bir ekran var. Note 8’de ise 1100 nit. Artık gerisini siz düşünün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeğendeki Samsung S6 veya S7 Edgede bariz şekilde ekran yanığı var. Whatsapp simgesi kaybolmuyor. Servis kullanıcı hatası diyor. Var mı böyle bir şey?

  • Karşılaştırmalı teste bakmak için link
    http://review.cetizen.com/6520/view/3/6520/rview/5/21381/review
  • Kerim5100 kullanıcısına yanıt
    Ipx 640 nit.

    Note 8 518 nit.

    Test kaynak phone arena.

    www.phonearena.com/reviews/Apple-iPhone-X-Review_id4441

    Altini doldurup konusun ltf.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çare sony cledis

  • Bunlar hep Apple’ı karalama kampanyası. Evet oled ekranlarda yanma sorunu vardır tv lerde de vardır ama bunun hiç yüzlerce saat ekranın devamlı açık kalması gerekir yani kasıtlı olarak ekranın yanması için özel bir çaba sarf etmek lazım. Normal bir kullanıcıda ekran yanması olma ihtimali yoktur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kerim5100

    Note 8'in parlaklığı X'inkinin neredeyse iki katı. Aynı süre altında iPhone'dan daha belirgin demek ikiyüzlülükten başka birşey değildir.

    Şu cehalet dolu yorum nasıl bu kadar artı almış akıl alır gibi değil. Full screen brightness diye tabir edilen parlaklık söz konusu olduğunda note 8 maksimum 560 nits, iphone x 634 nits parlaklık veriyor. Zaten iPhone X ekranını en iddialı ekran yapan mzelliklerden biri de oled ekranlar içinde rekor parlaklığa ulaşması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • simdi olaya bir de fiyat bazinda bakarsak, eger yanlis hatirlamiyorsam piyasadaki en pahali cihaz (yani porsche edition, altin kaplama, ustunde degerli taslar olan ya da el yapimi tarzi ozel cihazlar disinda) su anda iPhone X ve ekran yuksek parllaklik seviyesindeyken yuksek kontrastli goruntuye uzun sure maruz birakildiginda yaniyor... yani hem o kadar para verip hem de el bebek gul bebek mi kullanilacak bu cihazlar... telefon cizilmesin kilif alalim, ekran kirilmasin ekstra cam takalim derken simdi de ekran yanmasin parlakligi kisalim mi diyeceksiniz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 3 Ocak 2018; 19:39:18 >
  • Benim anlamadığım durum amoled panelli Nokia C7 ve Note 3 kullanan biri olarak o kadar eski cihazlarda dahi herhangi bir sorun yaşamazken çok daha yeni teknoloji panellerde neden ekran yanması söz konusu olabiliyor çözemedim.
  • transverse T kullanıcısına yanıt
    İnternette 1200 nit diye belirtilmiş note 8?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.