Şimdi Ara

İngiltere, 2018'de kendi kripto para birimini çıkarabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz yıla damgasını vuran Bitcoin ve türevi altcoinler yeni yılda ilgi görmeye devam edecek. Önümüzdeki yılın önemli gelişmelerinden birini The Bank of England (BoE) gerçekleştirebilir. İngiltere basınında yer alan haberlere göre BoE, 2015’ten beri kendi dijital parasını çıkarmak için çalışmalar yürütüyor. Bankanın 2018 yılı içerisinde kendi kripto para birimini piyasaya süreceği tahmin ediliyor.

     

    Blokchain vb. altyapıyı kullanacak bankanın bu sayede para transferi işlemlerinin daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacak.

     

    Bankanın yöneticisi Mark Carney yaklaşık iki üç gün önce verdiği bir demeçte Bitcoin’in odaklarında olduğunu açıklamıştı. Bitcoin’in merkezsiz oluşunun ve dataların dağıtılmış defterde tutulmasının altındaki teknolojiye hayranlığını dile getiren Carney, İngiliz hukukçularına da Bitcoin’in finansal risklerine odaklanmak yerine hayatımıza katacaklarına odaklanmalarını tavsiye etmişti.

     

    Mark Carney, yaratılacak para biriminin sadece merkez bankaları arasında kullanılacağını söyle de basına göre bu kripto para birimini sterlinle ilişkilendirmek için araştırma ekibi kurulmuş durumda. Devletin kontrolü altında kripto para birimi yaratılmasının etkisini zamanla göreceğiz.

     



  • Devletin kontrolünde olmayan bir para sistemi hiçbir ülkede tam anlamıyla kullanılmaz. Kayıtsız, takipsiz, geri alınamaz, gönderip-almada hata yapma olasılığı yüksek, hacklendiğinde donuna kadar soyulunabilecek bir sistem. Yakında kim tarafından finanse edildiği bilinmeyen terör örgütleri de fırlarsa üstüne tuz biber olur.
  • Bitcoini UK'de barındırmazlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkan Murat Yıldırım -- 2 Ocak 2018; 20:45:17 >
  • -Predestination- kullanıcısına yanıt
    Bitcoin'in sistemini olduğu gibi uygulamazlar. Vatandaşlara para kart hesabı gibi bir hesap açılır ve havaleleri, ödemeleri vs. oradan yaparlar. Sistemdeki para sadece dijital rakamlardan ibaret olmuş olur. Vatandaşların cüzdanına giren ve çıkan paralar devlet tarafından rahatlıkla kontrol edilebilir olur.

  • Oh, birisi girsin de sistemi heklesin diye kaşınıyorlar resmen. 'Hızlı', 'güvenli', 'sağlam': seç ikisini. Uydur kaydır fonların birisi gider, diğeri gelir.
  • Ülkelerde bu kripto para işine girerse işler sarpa sarar.

  • Birşeyde biz lider olarak girelim be...

  • Ortada dönen hikaye, eğer kullanıcıları yeterince mal olup, tek bir sanal paraya yatırım yapacak kadar akılsızlık ederlerse ve şayet tüm birikimleriyle bunu gerçekleştirirlerse, piyasada dönen para maliyetlerinin düşeceğiymişmiş - şayet buna inanacak kadar saf olabilmek de mümkün demek...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.