Şimdi Ara

ABD Gıda ve İlaç Dairesi yaraları iyileştiren şok cihazını onayladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Özellikle ayaklarda kan damarlarına ve sinirlere zarar veren diyabet, tedavisi güç olan ciddi enfeksiyonlara neden olabiliyor. Uluslararası Diyabet Federasyonunun verilerine göre her 11 yetişkinden 1'i diyabetli ve diyabetlilerin yaklaşık yüzde 25'i hayatları boyunca diyabetin neden olduğu ayak ülseri ile mücadele ediyor. Üstelik ayak ülserinin iyileşemediği veya tedavinin enfeksiyondaki yayılımı durduramaması durumunda amputasyon(uzvun kesilmesi) uygulaması gerekli olabiliyor. 


     

    Şok Cihazı ile Tedavi 

    ABD Gıda ve İlaç Dairesi tarafından ticari kullanıma sunulması için onaylanan Dermapace System isimli cihaz ise ayak ülserini şok dalgaları yayarak tedavi edebiliyor. 30 günden uzun süren diyabetik ayak ülserine sahip yetişkinler için tasarlanan cihaz yaranın bulunduğu bölgeyi uyarmak için ses dalgalarına benzer şekilde enerji dalgaları gönderiyor. 16 cm²'den küçük yaralar üzerinde kullanılan cihazın ilk test sonuçları da başarılı.


     

    FDA tarafından 336 diyabet hastası üzerinde gerçekleştirilen testlerde, Dermapace System'ın kullanılmasıyla birlikte hastaların ayak ülserlerinde 24 haftada yüzde 44'lük bir iyileşme meydana geldi. Günümüzde ayak ülseri tedavisinde kullanılan ve aslında gerçek bir şok cihazı olmayan cihazların kullanımında iyileşme oranının yüzde 30'larda kaldığını bildiren FDA yetkilileri, Dermapace System ile diyabet hastalarının ayak ülserinin tedavi edilebileceğine ve amputasyon uygulamalarının azalacağına inanıyor. 








  • bizdede yilbaşi yasak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu gibi yaralar için türkiyede kullanılabilecek bir alet yada ilaç varmı

  • Süper bir gelişme. Çekmeyenler ne işe yaradığını bile anlamamıştır sanırım.

  • acaba yanık yaraları için böyle bi cihaz var mı?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.