Şimdi Ara

Apple'ın hatasını fırsata çevirdiler: İtalyan giyim firmasının Steve Jobs zaferi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • İtalyan bir giyim firması, uzun süren bir davanın ardından "Steve Jobs"u marka adı olarak kullanmaya devam etme hakkı kazandı. Steve Jobs giyim şirketi 2012'de Vincenzo ve Giacomo Barbato tarafından kuruldu. İki kardeş, Steve Jobs isminin marka tescilinin yapılmadığını fark edince Apple'ın kurucusunun ismini kullanmaya karar verdi.

     

    Ayrıca Bkz.Microsoft Andromeda OS uygulamaları internette görüldü
    İkili, Repubblica Napoli gazetesine verdiği demeçte "Pazar araştırmalarımızı yaptık ve dünyadaki en tanınmış şirketlerden biri olan Apple'ın, kurucusunun markasını tescil ettirmeyi düşünmediğini fark ettik, bu yüzden bunu yapmaya karar verdik" dedi. Hatta bu da yetmemiş, ısırılmış J harfinin üzerine bir yaprak kondurarak Apple'ın logosunu da taklit etmişler.

     

    Apple markayı geri alamayınca logoya dava açtı


    Durumu öğrenen iPhone üreticisi, Barbato kardeşlere karşı dava açtı. Apple, Steve Jobs'un adını markalaştırmayı akıl etmediği için davayı kaybetti. Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi, 2014 yılında Apple'ın markaya olan talebini reddetti ve kullanım hakkını kardeşlere verdi.

     


    Apple bu kez de şirkete logosunu ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtı. Bu davayı da kaybetti. Fikri Mülkiyet Ofisi, logonun Apple'ın logosundan yeteri kadar ayrıldığını ve "J harfinin yenilebilir olarak algılanamayacağını" ve bu nedenle eksik kısmın ısırık olarak değerlendirilemeyeceğine karar verdi.

     

    Şirket şu anda giyim ve aksesuar üzerine çalışıyor ancak elektronik cihaz üretme planları da var. Kardeşler oldukça yenilikçi, yıllardır üzerinde çalışmakta oldukları bazı elektronik cihazlar olduğunu söylüyor. Yani yakında Apple ile doğrudan rekabet edebilecek ürünlerle boy göstermeye başlamaları sürpriz olmayacak.







  • çok yaratıcı :) kendileri keşke steve abi gibi başarılı olup kendi isimlerini duyursaymış olsun buda bir şey :D

  • Bu italyanlar tip olarak bize benziyorlar zaten :D Demek ki üç kağıt olayında da bize benziyorlar :D

  • Eskidikçe küçülen kıyafet üretsinler iyi tutar :D

  • Apple bu yenilgiyle, Tim Cook dahil tüm yöneticilerinin isim hakkını almıştır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Steve Jobs isminin bu iğrenç logonun yanında duruyor olması bile komik

  • İtalyanların atası satıyan Etrüskler'in Türk olduğu rivayet edilir,demekki bu rivayetin bir gerçeklik payı varmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 30 Aralık 2017; 9:13:55 >
  • Kıyafeti yanlış kullanıyorsunuz diyecekleri günü bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekrem italyaya nota çek

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hazarRS

    Profesyonel bakış açısıyla bakınca sorun yok ama etik olarak yaptıkları tam bir şerefsizlik :)

    evet şerefsizlik ama karşıdaki firma bunlardan daha şerefsiz olduğu için bence sorun yok:)
  • Grkwnxs G kullanıcısına yanıt
    :D :D

  • Apple denen vahşi kapitalist firmayı günahım kadar sevmem ancak yapılan tam anlamıyla yasal asalaklık. Adamların kurucusunun adını kullanıyorsun. Hadi kullandın da o ısırılmış elma logosunu apartmak da nedir! Etik zaten değil de aynı zamanda çocukça, sanki nispet yaparmış gibi. Davalardan yırtmış olsalar da elektroniğe eş atacaklarını söylemeleri ise başlarını belaya sokabilir gibime geliyor. Çünkü şu an içinde bulundukları sektör Apple'ınkiyle tamamen alâkasız. Ancak sen adamların şirketinin kurucusunun adını kullanıp hem logonu Apple logosundan apartıp bir de üstüne aynı sektöre dalarsan çekirge 3. kez zıplayamabilir. Bence logoyu hiç benzetmekle uğraşmasalardı sadece isimle yürüselerdi yeterliydi. Bu kadar kaşınmanın anlamı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte moral düzelten umut veren bir haber sonunda. Fırsatçılık budur. Ama üretecekleri elektronik aletlerin rekabet edebileceğini sanmıyorum. Ama sırf marka dolayısıyla biraz da özenli üretilmiş ürünler tasarlarlarsa elektronik piyasasında bir isimleri olabilir. Olmadı fason üretim yaptırıp üstüne logolarını koyarlar. Apple da aynısını yapmıyor mu sanki? Ortada etik olmayan hiçbir durum yok. Apple Xerox firmasından klasik windows arayüzünü çalınca bir şey oldu mu? Microsoft da Apple'dan arakladı. Sonuçta Xerox firmasına bir şey oldu mu? Steve Jobs markasının varlığı da Apple'a zarar vermez belki de başkalarına yeni başlangıç fırsatı verdiği için çok daha iyi sonuçlar doğurabilir. Gerçekten ilham verici bir haber. Markalaşmak çok önemli. Tanınır ve güvenilir olmak ürünün kendisinden bile çok önemli günümüzde. Steve Jobs adının varlığı bile şirketin yüzde 50 kısmının tamamlanması anlamına geliyor. Dediğim gibi sır fason üretim yapsalar ürünleri piyasada yer edinir.





  • Kimse de yazmamış. Türkiye'de böyle dava olsa, açılmadan kapanır. 1 telefon, tak bitti baba alamazsın ismi derler s*ktiri çekerler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılan hareket daha çok bizimkilerin yapacağı bir şey aslında ama ne hikmetse İtalya'da da böyle Türk zekası sahipleri varmış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple i Tokat manyağı yapmislar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hazarRS

    Profesyonel bakış açısıyla bakınca sorun yok ama etik olarak yaptıkları tam bir şerefsizlik :)

    Size katılmıyorum.

    ne açıdan bakarsan bak sıkıntı yok. Demek ki azını ayırıp bakmayacaksın bunun yerine hemen değer verdiğin ismi tescil edeceksin
  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Kendi düşüncen kendi yorumun. Kendi sinirini bozmaya devam et sen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.