Şimdi Ara

Apple’dan iPhone özürü: Pil fiyatlarına indirim gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
3.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Hatırlayacağınız üzere yaklaşık bir hafta önce Apple, eskiyen iPhone modellerini iOS güncellemeleriyle yavaşlatmış olduğunu doğrulamıştı. Firma bu durumu, bataryası eskiyen iPhone modellerinin işlemcisi zorlandığı zaman yeterli enerjiyi çekemediğini ve kendi kendine kapandığını bu bakımdan sistemin hızının pik seviyelere çıkmaya başladığında bunu engelledikleri şeklinde kamuoyuna duyurmuştu. Bu açıklamalar teknoloji gündemini oldukça meşgul etti ve kullanıcılar oldukça sert eleştirilerde bulundu. Hatta Apple'a cihazlara izinsiz müdahale edildiği gerekçesiyle dava dahi açıldı.
     

    Apple'dan Özür Niteliğinde Mektup

    Apple: "Eski piller içeren iPhone'lar için performansı işleme şeklimiz ve bu süreci nasıl ilettiğimiz konusunda müşterilerimizden gelen geribildirimleri dikkate alıyoruz. Bazı kullanıcılar, Apple'ın müşterilerini hayal kırıklığına uğrattığını düşünüyor. Bu konudaki yanlış anlaşılmadan dolayı kullanıcılarımızdan özür diliyoruz. Kullanıcılarımızı bu konu hakkında ve yapmış olduğumuz bazı değişiklikler hakkında bilgilendirmek istiyoruz. "

    "Her şeyden önce, Apple ürünlerinin kasıtlı olarak kısıtlanması ya da kullanıcı deneyimini olumsuz yönde etkileyecek hiçbir şey yapmadık ve asla yapmayacağız. Hedefimiz her zaman müşterilerimizin sevdiği ürünleri yaratmak ve iPhone'ların mümkün olduğunca uzun süre kullanılmasına olanak sağlamaktır."
     
    Apple kullanıcılarının güvenini kazanabilmek adına iki önemli hamlede bulunduklarını belirtiyor: 
    • Garanti dışı bir iPhone'da pil değiştirme ücretlerine indirim getirerek değişim masraflarını 50 $ ile 29 $ arasında bir ücrete tabii tutacak. Apple'ın bu uygulamasından yararlanabilmeniz için iPhone 6 veya daha yeni bir iPhone'a sahip olmanız gerekmekte. Apple, indirimli fiyatların Ocak 2018'den itibaren geçerli olacağını paylaştı.
    • Apple, 2018 başlarında kullanıcıların iPhone'larını pillerin sağlığı hakkında daha fazla bilgi edinmeleri için yeni bir iOS güncellemesi yayınlayacak. Güncellemede iPhone sahiplerine, pil durumunun cihazın performansını olumsuz etkilediğini gösteren bir not yer alacak.
       

    Apple'ın Piller Hakkında Yapmış Olduğu Resmi Açıklama

    Pildeki düşük şarj durumu, yüksek kimyasal yaş değeri ve düşük sıcaklıklar, kullanıcıların beklenmedik kapanmalarla karşılaşma olasılığını artırır. Olağanüstü durumlarda sistem daha sık kapanabilir. Bu da aygıtın güvenilirliğinin veya kullanılabilirliğinin büyük ölçüde kaybedilmesine neden olur. iOS 10.2.1 (Ocak 2017'de yayımlanan) sürümünde, iPhone'un eski modelleri için beklenmedik kapanma sorunlarının önlenmesine yönelik güncellemeler sunulmuştur. Güncellemelerde, aygıtın beklenmedik şekilde kapanmasını önlemek için iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve iPhone SE modellerine yönelik olarak, performanstaki anlık çıkışları dinamik olarak yönetmeye (yalnızca gerektiğinde) ilişkin bir özellik de yer alır. Bu özellik iOS 11.2 yüklü iPhone 7 ve iPhone 7 Plus aygıtları için de genişletilmiştir. Güç yönetimi özelliğimizi gelecekte de geliştirmeye devam edeceğiz. Bu özellik yalnızca, sistemin beklenmedik şekilde kapanmasını önlemek ve iPhone'un kullanılabilmesini sağlamak için tasarlanmıştır.
     
    Bu güç yönetimi yaklaşımında aygıtın sıcaklığına, pilin şarj durumuna ve pil empedansına bakılır. Yalnızca bu değişkenler için gerekli olması durumunda iOS, beklenmedik kapanmaları önlemek için bazı sistem bileşenlerinin (CPU ve GPU gibi) gösterdiği maksimum performansı dinamik olarak yönetir. Sonuç olarak aygıttaki iş yükleri kendi kendini dengeler ve bir anda daha büyük ve hızlı performans artışı sunmak yerine sistem görevlerinin daha düzgün bir şekilde dağıtılmasına olanak sağlar. Bazı durumlarda kullanıcılar aygıtın günlük performansında farklılıklar görebilir. Algılanan değişiklik düzeyi, belirli bir aygıt için gereken güç yönetimi düzeyine bağlıdır.
     
    Üst düzeyde güç yönetiminin gerekli olduğu durumlarda kullanıcılar aşağıdaki gibi etkileri fark edebilir:
    • Uygulamaların başlaması için geçen sürenin uzaması
    • Kaydırma sırasında kare hızının düşmesi
    • Arka aydınlatmanın azaltılması (Denetim Merkezi'nde geçersiz kılınabilir)
    • Hoparlör ses yüksekliğinin -3 dB'ye kadar düşmesi
    • Bazı uygulamalarda kare hızının aşamalı olarak azalması
    • En alışılmadık durumlarda kamera flaşı etkisizleştirilir ve bu, kamera arabiriminde görülebilir
    • Arka planda yenilenen uygulamalar için başlatma işleminin ardından yeniden yükleme gerekebilir
     
    Bu güç yönetimi özelliği çoğu önemli alanı etkilemez. Bunlardan bazılarını aşağıda bulabilirsiniz:
    • Hücresel arama kalitesi ve ağ aktarım hızı performansı
    • Fotoğraf ve video çekme kalitesi
    • GPS performansı
    • Konum doğruluğu
    • Jiroskop, akselerometre ve barometre gibi sensörler
    • Apple Pay 







  • Celladına aşık olmuş bir kullanıcı profili var iken

    Statü ve sanal bir karizma sağlar iken

    Fame yada idol sayılacak insanlar kullanırken

    ios ekosistemine alışmış bünyeler var iken

    Facetime muadili bir program yok iken

    Android Samsung Galaxy S3 mini döneminde zannedilirken

    Apple kullanıcıları tarafından kabul görecek

    Hakaret ve yüzsüzlük tadında bir açıklama olmuş.

    Kabul eden bünyeler sadece satın aldıkları malzeme karşılığında ruhunu teslim etmeden şunu sorsun.

    iPhone 7 kullanan insanların suçu nedir?

    2 aylık cihaz bile yavaşlamış iken.

    Ne satsak ne yapsak kabul eden koyun kitlemiz var dediler ama bu sefer taşa tekme atmış oldular.

    Android stabilite olarak farkı kapatmış, premium olarak Huawei piyasada yer almışken, koyun dedikleri kitle uyandı.

    Lütfen fanboy olmadan sadece reel olarak düşünün.

    Stabilite denilen şeyin de son güncellemeler ile kalmadığını görün.

    Paranız ile zekanız ile dalga geçen bu çürük elmaya para kaptirmayin.

    Dalga geçer gibi yaptıkları açıklamalari sanal statü ve prestij kaygısı ile sineye çekmeyin. Sorgulamayan seçmen yüzünden bu hayatı yaşıyoruz bari cihaz alırken seçerken sorgulayin...
    Bırakın kendiniz değiştirebilmeyi, dışarıda değiştirtebilmeyi, kendileri tarafından bile ücreti mukabilinde değiştirilebilen bir parça için telefonu yavaşlattıklarından ve halen daha güç yönetimi özelliğini kullanmaya devam edeceklerinden bahsediyorlar.

    Bir otomobil firmasının balatalar azalınca frenlemede kayıp yaşanacağı için aracı kasıtlı olarak sizlere söylemeden bunca yıldır yavaşlattık, 170 beygir olarak aldığınız araç 120 beygire düşmüş olabilir demesinden hiçbir farkı yok.
    Ki bu konuda müşterileri bilgilendirmemek büyük ve açık hatadır.

    En nihayetinde Lityum iyon bataryadır, kapasitesi, ömrü bellidir, senin telefonunla ilgisi yoktur, sen ne karışıyorsun benim telefonumun işlemci hızına?
    Memnun olmayan ister yan sanayi bataryayı alır kendisi takar veya birine taktırır, ister gelir senin dükkanında ücreti mukabilinde orjinal batarya taktırır, isterse telefonunu değiştirir. Sana ne?

    Benim satın aldığım, sahibi olduğum ürünü nasıl yavaşlatırsın? Ben telefonu A8 işlemcisiyle aldım, A8 olarak kullanmak istiyorum, motorlu araçlardaki balata, benzin, akü, yağ, filtre benzeri sarf malzemenin tükeneceğini, ömrünün azalacağını, belirli bir kullanım veya süre sonunda değiştirmem gerektiğini biliyorum, bu sarf malzemelerin ömürlerinin azalacağı sebebiyle benim kullandığım ürünü nasıl yavaşlatırsın, bana sordun mu yavaşlatırken?
    Belki ben aynı hızda 10 saat kullanacaksam 8 saat kullanmaya razıyım? Veya kendim bataryamı arzu ettiğim zaman değiştirebilirim?


    1751 mAh bataryalı iPhone 6'mın bataryası 1500 mAh'a düştü bir süredir, ki bu 2 senelik bir telefon için gayet 'normal' seviyelerde bir düşüş,
    Bunca zamandır telefonumu 10.3.3'te gayet hızlı ve güzel bir şekilde kullanıyordum, iOS 11'deki şikayetler sebebiyle de uzun süredir aynı yazılımda bekliyordum.
    Lakin 2 gün önce çarşamba günü Apple Watch'ımı WatchOS 3'ten WatchOS 4'e yükseltmek için mecburen telefonumu da son versiyon olan iOS 11.2.1'e güncelledim, güncellemez olaydım, 1-2 saatte %65'lere inmeye başladı sapasağlam telefon.

    Resmen bir yazılımla çöp oldu.

    Ayrıca yavaşlaması da cabası, e hani bu güç yönetimi olayını, yani yavaşlatma olayını 10 saat giden telefon yine 10 saat gitsin diye yapmıyor muydunuz?
    E benim cihazım hem yavaşladı, hem de bir önceki yazılıma göre çok daha hızlı bir şekilde bataryası bitiyor???

    İşte bu yukarıda yazdığım işin kandırmaca kısmıdır, senelerdir söylediğimiz Apple'ın değişmez politikası olan maksimum 2 senede bir yeni telefona geçmenizi sağlama aracıdır.

    Bu kandırmacadır, aldatmacadır, açık hatadır, açılan davalar son derece haklıdır ve problem giderilse bile dava açıldığı tarihte dava açılmasına sebebiyet verildiği için davaların davacılar adına olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum, ki bence de öyle olmalı, bunu emisyon skandalından bir farkı yok, resmen skandal.

    Ayrıca en kısa zamanda buna benzer bir gelişmenin, şarj kablosunun zedelenen, kopan uç kısmı için de gerçekleşmesini bekliyorum.
    Bu tasarım hatasının tüketiciyi pert olmuş vaziyetteki şarj kablosu kullanmaya veya sıfırını almaya mecbur bırakmasının da önüne geçilmesi gerekir.
  • "Sizi kazıkladık enayi yerine koyduk, bu indirimi bir özür olarak kabul edin lütfen" diyor kendileri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xAdli -- 29 Aralık 2017; 12:17:11 >
  • Ö.D.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısaca pil fiyatlarını düşüreceğiz ama cihazları yavaşlatmaya devam edeceğiz demek istemiş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süper.
  • Ne güzel ya durduk yere cihazlarımız yavaşlasın hızlandırmamız için de satın almak zorunda kalacağımız bataryanın fiyatını düşürsünler güzel iş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • La şu işe bak.. İnsanları aptal yerine koyanlar sadece bizim ülkemizde yokmuş desene. "..semer vuran çok olur" diye boşuna dememiş atalarımız.

  • Krizi fırsata çevirmek buna deniyor işte. Helal olsun vallahi , tüketim çılgınlığı almış başını gidiyor...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar iyi kalpli bir firma. Hem özür dilemiş hem de indirim diyor ayy ne şeker demi..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eşşek gibi o işlemci hızını olması gereken seviyeye getiren güncelleme yayınlacaksınız eşşek gibi adi herifler....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentalform -- 30 Aralık 2017; 16:19:59 >
  • Vay bee sonunda itiraf ettiler :) Ama batarya fiyatlarini zaten indirmeleri gerekiyordu , gereksiz sekilde pahaliydi ,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Let the linç begin

  • Bence bedava değişim yapmaları lazım.. 20-30 dolar indirim yaptıkları ayıbı kapatamaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • xxxxxxxxxx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 17 Mayıs 2020; 10:3:43 >
  • ipad air 2 güncelleme öncesi tam bir canavardı. artık pdf açarken bile bulanık bulanık açıyor sonra netleşiyor. Allah belanı versin apple :D

  • İnşallah açılan davayı kaybeder, trilyon dolarlar ödersiniz, yüzsüz herifler demiyorlarda düzeltme güncellenmesi yapacağız diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geri adım atın. Ben pil değiştirmek için cihazımı parçalamak istemiyorum belki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi güzel hoşta, benim eskiden uçan şimdiyse yerlerde sürünen 5s telefonum için neden geçerli değil !?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EFSANEBRAD -- 29 Aralık 2017; 12:17:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • güncelleme de eski kaliteyi yakalasın, pili iyileştirip stabilleştirmeye de çalışsın, yok öyle pil ucuzlayacak demek ile, zaten tr de ucuzlasa da ucuzlamayacaktır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Celladına aşık olmuş bir kullanıcı profili var iken

    Statü ve sanal bir karizma sağlar iken

    Fame yada idol sayılacak insanlar kullanırken

    ios ekosistemine alışmış bünyeler var iken

    Facetime muadili bir program yok iken

    Android Samsung Galaxy S3 mini döneminde zannedilirken

    Apple kullanıcıları tarafından kabul görecek

    Hakaret ve yüzsüzlük tadında bir açıklama olmuş.

    Kabul eden bünyeler sadece satın aldıkları malzeme karşılığında ruhunu teslim etmeden şunu sorsun.

    iPhone 7 kullanan insanların suçu nedir?

    2 aylık cihaz bile yavaşlamış iken.

    Ne satsak ne yapsak kabul eden koyun kitlemiz var dediler ama bu sefer taşa tekme atmış oldular.

    Android stabilite olarak farkı kapatmış, premium olarak Huawei piyasada yer almışken, koyun dedikleri kitle uyandı.

    Lütfen fanboy olmadan sadece reel olarak düşünün.

    Stabilite denilen şeyin de son güncellemeler ile kalmadığını görün.

    Paranız ile zekanız ile dalga geçen bu çürük elmaya para kaptirmayin.

    Dalga geçer gibi yaptıkları açıklamalari sanal statü ve prestij kaygısı ile sineye çekmeyin. Sorgulamayan seçmen yüzünden bu hayatı yaşıyoruz bari cihaz alırken seçerken sorgulayin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.