Şimdi Ara

USB HDD 'GECIKMELI YAZMA HATASI' / 'DELAYED WRITE FAILURE'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    FLY marka 2,5" IDE USB kutuya ASUS M6WR'den çıkma 40Gbyte IDE HDD'yi taktım.
    Işyerimdeki bilgisayarımda sorunsuz çalıştığı halde (XP Pro+SP2) evdeki laptop'unda ASUS M6WR (XP home+SP2) sürekli
    "Gecıkmeki Yazma Hatası" / "Delayed Write Failure" hatası alıyorum.

Yurtdışı forumlardan
    1- HDD'nin "gecikmeli yazma" özelliğini kapatma
    2- ATI video kartı disable etme
    3- Registry'de Cache ile ilgili bazı değerleri değiştirme

gibi önerilerin hepsini denedim hiç birisi işe yaramadı.

Bu sabah microsoft support'dan KB:908673 için olan hotfix'i istedim bu akşam deneyeceğim çözülüp çözülmeyeceğine bakacağım.
    Eğer çözülürse buradan bildireceğim.

Bir de bir başka makale'de partition magic kullanarak external HDD'yi logical disk olarak tanımlarsam problemin çözüleceğine dair birşeyler okudum onu da deneyeceğim eğer hotfix problemimi çözmezse.

sizlerin bu probleme çözüm önerileleriniz var mı ??

NOT: MiniUSB kablo'nun uzun olmasının da bu problemi yaratacağı yazılıyor bbir yerlerde. Bendeki 3 miniUSB kablo'da 1m civarında. 10-15'lik bir mini USB kablo'yu nereden bulabilirim.

• Benim problemimi msn support'un bana yolladığı hotfix çözdü.
    İsteyenler için
    problem tanımı aşağıdaki linkten ulaşılabilir durumda..
    http://support.microsoft.com/kb/908673
    eğer probleminiz buradaki problem ile örtüşüyor ise
    Microsoft Türkiye Teknik Destek Hattı [+90 (212) 33 66 999 ]'nı arayıp 6'yı tuşlarsanız ve "bana 908673 numaralı problemin hotfix'ini yollayın derseniz size mail ile yolluyorlar. bunu kurunca derdiniz çözülüyor.
    Sevgiler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: dionysos77

Benim problemimi msn support'un bana yolladığı hotfix çözdü.
    İsteyenler için
    problem tanımı aşağıdaki linkten ulaşılabilir durumda..
    http://support.microsoft.com/kb/908673
    eğer probleminiz buradaki problem ile örtüşüyor ise
    Microsoft Türkiye Teknik Destek Hattı [+90 (212) 33 66 999 ]'nı arayıp 6'yı tuşlarsanız ve "bana 908673 numaralı problemin hotfix'ini yollayın derseniz size mail ile yolluyorlar. bunu kurunca derdiniz çözülüyor.
    Sevgiler...

Arkadaşım galiba sorunun "Windows gecikmeli yazma başarısız" dı.. Tam olarak bu uyarı geliyor, koyalama ya da yükleme yapamıyordun değil mi? Bende de aynı sorun vardı, servise götürerek sorunumu hallettim ancak sen çözümü bulmuşun galiba.

Acaba bu "hotfix" ne işe yarıyor, nasıl bir program.? Bu arada verdiğin link ing. ve oradan "hotfix" adlı program indirilemiyor. Eğer sendeki bu program çok büyük değil ise buraya yükleyebilir misin.? Biz de yüklediğin siteden alalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıdemli Yarbay -- 20 Mart 2007; 20:17:45 >

• Hocam hotfix'i belirttiğim numaraya telefon edersen Microsoft destek'in bir yere upload etmesini sağlıyorsun zaten. şifrelenmiş bir selfextracting dosya indiriyorsun. İki günlük bir şifre ile mailde link yolluyorlar..
    Dosyaya çift tıkladığın zaman şifre soruyo verilen şifreyi girince kendini açıyo ve kuruyo.

Yalnız bu arada bu akşam problemin tekrarladı. Küçük küççük dosya aktarırken problem olmadı ama yüklü transfer deneyince göçtü.
    Ben de son çare olarak Partition Magic'ten bir güzel formatladım.
    Birisi 30GB NTFS birisi 10 GB FAT32 iki tane "logical" disk yaptım.
    Şimdi canafar gibi maşallah..
    Ben hotfix'den önce bu yontemi tavsiye ediyorum.

PArtition Magic'in full versiyonunu utorrent veya azureus kullanarak t o r r e n t s p y . c o m (boşlukları siliniz) 'dan bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos77 -- 21 Mart 2007; 9:56:23 >
  • Eğer yukardaki yöntemler de işe yaramazsa lütfen laptop'unuzu açtığınızda ilk iş olarak internal DVD veya CD ROM'unuzu USB'de güvenli kaldır yapın. Ondan sonra external hdd bağlantısı yapın.
    ve mümkün olan en kısa usb kablonuzu kullanın.
  • dionysos77 merhaba;
    bende de aynı sorun var aslında benim bilgisayar hdd yi tanıyordu fakat ağ da ki network la çakıştı ve bende harfini değiştirmek istedim işte sorun bundan sonra oldu sadece benim bilgisayarda hard di. tanıyor bil. birseyler kopyalayabiliyorum ama yazma yetkisi gvermiyor.
    GALİBA benimki de aynı sorun..
    partition magic ile formatlarsam olur mu
    veya format atmadan diğer işlemleri yapsam da olur mu?
  • gecikmis mesajim icin ozur dilerim oncelikle. denedin mi yontemleri bilmiyorum ama umarim cozmussundur. cozemediysen tekrar yazarsin o zaman uzerinde konusuruz
    quote:

Orjinalden alıntı: sallamax

dionysos77 merhaba;
    bende de aynı sorun var aslında benim bilgisayar hdd yi tanıyordu fakat ağ da ki network la çakıştı ve bende harfini değiştirmek istedim işte sorun bundan sonra oldu sadece benim bilgisayarda hard di. tanıyor bil. birseyler kopyalayabiliyorum ama yazma yetkisi gvermiyor.
    GALİBA benimki de aynı sorun..
    partition magic ile formatlarsam olur mu
    veya format atmadan diğer işlemleri yapsam da olur mu?
  • UP...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.