Şimdi Ara

Hibrit drone'dan rekor uçuş süresi: 4 saat 40 dakika havada kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Drone teknolojisi hızla gelişmeye devam ederken drone geliştiren şirketler drone'ların havada kalma süresini artırmak için çalışmalar yapıyor. Hobi amaçlı kullanılan drone'ların havada kalma süresi henüz istenilen seviyelere ulaşmamış olsa da üst sınıf drone segmentinde yer alan ve birden fazla rotara sahip olan multikopterlerin büyük bir kısmı 25-30 dakikalık uçuş süresi sunabiliyor. Drone üreticisi Quaternium şirketinin geliştirdiği hibrit drone ise 4 saat 40 dakikalık uçuş süresi ile standartların üstüne çıkmayı başarırken drone dünyasında yeni bir rekora imza attı.


     

    4 Saatin Üstünde Uçuş Süresi 

    İspanya'nın Valencia şehrinde gerçekleştirilen uçuşta Quaternium'un; HYBRiX 2.0 isimli benzin ve elektrikli motordan güç alan drone'u görev alırken şirket yetkilileri rekorun sağlıklı bir şekilde kaydedilmesi için drone'u 4 saat 40 dakika boyunca arka planda saat yer alacak şekilde uçurdu. Guinness Rekorlar Kitabı'ndan herhangi bir yetkilinin yerinden takip etmediği uçuşun videosu rekorun en büyük delilini oluştururken Quaternium, HYBRiX 2.0'ın uzun mesafeden gözlem yapılması gereken görevlerde kullanılması için geliştirildiğini ve uçuş süresiyle bu görevleri başarıyla yerine getirebileceğini belirtiyor.


     

    Henüz Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyen HYBRiX 2.0 için, şirket yetkilileri başvuruyu yapmış durumda ancak Guinness Rekorlar Kitabı'ndan herhangi bir yetkilinin drone'u uçuş esansında yerinden takip etmemesi drone'un rekoruna gölge düşürebilir. Halihazırda en uzun süre havada kalan drone unvanı 2 saat 6 dakika boyunca uçabilen bir drone'a ait. 2015 yılında kaydedilen bu rekorun ardından Skyfront isimli şirketin geliştirdiği drone bu yıl eylül ayında 4 saat 34 dakika boyunca havada kalmayı başarmış ancak Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdıramamıştı. 


     

    Toplam ağırlığı 44 kilogram olan ve maksimum yük altında 2 saatten fazla havada kalabileceği iddia edilen HYBRiX 2.0'ın rekorunun kayıtlara geçip geçmeyeceği ilerleyen günlerde netlik kazanacak ancak aşağıdaki videodan şirketin kayda aldığı uçuşu inceleyebilirsiniz.










  • çok ideal bir süre pantomlarda böyle olsa.

  • Biz o DJİ phantom un lanetli bozulmuş pillerine bakamıyoruz bunlara hiç bakamayız. Kendi kendilerine bozuluyorlar ve garanti de vermiyor

    ( Sağlıklı bakım şartlarına dikkat edilen pillerden bahsediyorum)

  • Drone için gayet iyi bir süre.

  • 44 kg ne arkadaş :)

  • Hibrit drone demişsiniz fakat teknolojisinden hiç bahsetmemişsiniz.

  • Benzinle mi çalışıyor?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.