Şimdi Ara

İsrail ''daha hızlı ödeme sistemleri'' için kripto paradan faydalanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Blockchain teknolojisi ve bu teknolojiye dayanan kripto paralar son dönemde ulaştıkları popülerlikle birlikte devletlerin radarına girmiş durumda. Dünya genelinde ülkelerin merkez bankaları, Blockchain teknolojisine ve kripto paralara yönelik çalışmalar yaparken bazı ülkeler(Çin ve Endonezya gibi) ise kripto paraları yasaklama yönünde adımlar atıyor. İsrail'de de geçtiğimiz günlerde piyasa düzenleyicisi kurum ISA tarafından sunulan tasarıda kripto para şirketlerinin borsada işlem görmesinin yasaklanması talep edilmişti. Bu adım ülkenin kripto paralara sıcak bakmadığı şeklinde yorumlanırken ortaya atılan son iddialar İsrail'in kripto paralardan faydalanmayı planladığını gösteriyor.


     

    Merkez Bankası Kendi Kripto Parasını Oluşturabilir 

    Reuters'ın İsrail Merkez Bankası'ndaki kaynaklarına dayandırdığı iddiasına göre İsrail Merkez Bankası, daha hızlı bir ödeme sistemi oluşturmak ve ekonomideki nakit miktarını azaltmak için kripto paraları kullanmayı düşünüyor. Merkez bankasının henüz bu konuda somut bir adım atmadığı vurgulanırken bankanın yeni bir kripto para birimini tedavüle sokabileceği belirtiliyor. Ayrıca İsrail Merkez Bankası'nın bu konuda net bir karar almasını ardından kripto para konusunun ülkenin 2019 bütçesine dahil edilebileceği de iddialar arasında.


     

    Henüz İsrail Merkez Bankası konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmış değil ancak merkez bankası tarafından üretilen ve mevcut fiziksel paralardan daha hızlı ve güvenilir bir şekilde işlem yapılmasına izin veren bir kripto para fikrinin ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacağı düşünülüyor. Bununla birlikte İsrail hükümeti; kara paranın, ülkenin gayrisafi millî hasılasının yüzde 22'sini oluşturduğu tarihten beri ekonomideki nakit miktarını azaltmaya yönelik çalışmalar yapıyor. Kripto paralar nakit miktarının azaltılması için oldukça makul bir seçenek olarak dikkat çekiyor.


     

    Merkez bankası tarafından üretilen kripto paranın ülkedeki geçerli para birimi haline gelmesi önemli avantajlar sağlarken bazı sorunları da beraberinde getirebilir. İsrail vatandaşlarını ve ülkedeki işletmeleri bu parayı kullanmaya ikna etmek zor olabilir. Ayrıca uluslararası ilişkilerde bu kripto paranın kullanımı karşı ülkeler tarafından kabul görmeyebilir. Yine de kripto paralara yasaklanması gereken bir unsur veya deneysel bir araç olarak bakmak yerine kripto paraları ekonomide bir çözüm aracı olarak görmek bu paraların geleceği açısından oldukça önemli. 








  • Bunlar bulaştıysa ortalık karışır.
  • Yakında bitcoin savaşı cıkar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.