Şimdi Ara

China Unicom rekor 4G hızlarına ulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Dördüncü nesil iletişim teknolojileri yani 4G LTE yaygın kullanıma sunulduğu günden bu yana hedeflenen 1Gbps indirme hızlarına pratik olarak ulaşmak pek mümkün olmamıştı. 5G teknolojilerine geçiş arefesinde artık bu hızlara ulaşabiliyoruz.


     


    Gigabit ve üzeri hızlar


     


    Son dönemde iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmeler artık Gigabit seviyesinde hızları mümkün kılıyor. Özellikle MIMO adı verilen çoklu anten dizilimi, CA adlı frekans birleştirme teknolojisi ve QAM modülasyon tekniği hız artışında etkili oldu.


     


    Intel ve Qualcomm’un yeni nesil 4G modemlerinde LTE Cat. 18 yani 1Gbps üzeri hızlara ulaşmak mümkün. Bu modemler en erken gelecek kullanıma sunulacak ve şimdiden denemelerde başrol oynamaya başladı.


     


    Elbette operatör tarafında da bunun desteklenmesi gerekiyor. Henüz Gigabit LTE teknolojisini destekleyen baz istasyonları belli başlı şehirlerde bulunuyor ve en fazla 1 kilometre çevreye bu hızları verebiliyor.


     


    Ayrıca Bkz.İlk 5G standardı resmi olarak tanımlandı

    Çin’in önemli operatörlerinden China Unicom, Snapdragon 845 yonga setli bir cihaz ile yaptığı denemelerde 1.2Gbps hızlarına ulaştığını duyurdu. Yani gelecek yıl uygun koşullarda Snapdragon 845’li cihazlar 1155Mbps hızlarını görebilecekler. Bilindiği üzere bu yonga setinde Snapdragon X20 modem yer alıyor.


     


    Bugüne kadar bu seviyeye çıkan bir operatör olmamıştı. China Unicom böylece hız rekorunu kırmış oldu. Daha önce Avustralyalı Telstra operatörü 970Mbps ile rekoru elinde bulunduruyordu.


     


    Yukarıda da bahsettiğimiz gibi 1.2 Gbps hızları Çin’in belirli şehirlerinde geçerli. Yaygın kullanıma geçmesi ise yatırım gerektiriyor. Bu bakımdan bir süre beklemek gerekecek.


     







  • Bizimki 4 buçuk Çinlilerinki 4 demekki bizimki daha hizli.

  • Çin sabrımızı sınama bak direk atlar 5G'ye geçeriz :D

  • Kerim5100 kullanıcısına yanıt
    Bizimki aslında 4 buçuk değil, 4 çubuk oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.