Şimdi Ara

Sanal gerçeklik başlığı Rusya'da ölüme neden oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Sanal gerçeklik (VR) başlıkları daha daha uygun fiyatlı hale geldiğinde, Moskova'da yaşanan bu üzücü olay maalesef ki daha sık meydana gelebilir. Moscow Times gazetesinin haberine göre, 44 yaşındaki bir Rus adam, evinde VR başlıkla dolaşırken ölümcül şekilde yaralanıp hayatını kaybetti.

     

    Ayrıca Bkz.Edward Snowden'dan şanına yakışır bir Android uygulaması: Haven
    Yayınlanan rapordaki ayrıntılar çok az ancak VR başlık giyip evinde dolaşan adamın cam masaya düştüğü bildiriliyor. Kırılan masa talihsiz adamı yaralayarak sonu ölümle sonuçlanacak derecede kan kaybı yaşamasına neden oldu. Diğer detaylar muhtemelen, devam etmekte olan soruşturma bittikten sonra netleşecek.

     

    Danny Unger uyarmıştı: VR'da ilk ölüme çok yakınız


    Mevcut VR teknolojisi kullanıcıları, görsel ve işitsel duyularının tamamiyle VR deneyiminin hakimiyeti altına girdiği sanal bir alana sokuyor. Bu da sanal gerçeklik başlığını takanların dikkatli olmadıkları taktirde yaralanmalara neden olabilecek şekilde fiziksel çevre bilincini kaybetmeleri demek. Rus adamın ölümü, VR başlıkların 2016'da Oculus Rift, HTC Vive ve PlayStation VR'ın piyasaya sürülmesiyle popüler hale gelmesinden bu yana yaşanan ilk ciddi kaza olmuş durumda.

     



    2014'deki bir panelde, video oyun geliştiricisi Danny Unger, VR'ın kullanıcıları derin dalgınlığa sürüklemesinin ölümcül sonuçları hakkında uyarıda bulunmuştu. Unger'in ilk teorisi aniden gelişen gürültü gibi korkudan insanları yerinden zıplatan (jump scare) "korkutma temalı" VR oyunların insanları öldürebilmesiydi. Ancak Rus adamın ölümünde böyle bir durum söz konusu olmadı. Unger, 2014'teki açıklamasında "VR'da ilk ölüme çok yakın durumdayız, buna kesinlikle inanıyorum" demişti.







  • bu dünyada VR zaten fazla kaptırmamak lazım

  • bunu paylaşıyorum başka bir şey demiyorum
    https://youtu.be/Odax7F3tWhM

  • Acaba VR'da ne yapıyordu :D

  • Vr ayakta kullanmak için değil zaten hele ki etrafında cam masa varmış salağın :) VR'ı oturarak kullanın diye uyarıyorlar zaten...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaya123450

    bunu paylaşıyorum başka bir şey demiyorum
    https://youtu.be/Odax7F3tWhM

    :)
    Bu gözlüğü denemem lazım.
  • İnsanlığın sonunu teknoloji getirecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonra teknoloji öldürdü oluyor, biraz dikkatli olmak gerekli, kullanım kılavuzu okuma huyu gelişse biraz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.