Şimdi Ara

iPhone kullanıcıları eski iPhone modellerini yavaşlatan Apple'a dava açtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
2.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple'ın eski iPhone modellerini yavaşlattığı iddiası dün Apple tarafından da doğrulanmış ve şirket, eski bataryaya sahip iPhone modellerini, kapanmaları engellemek ve batarya ömrünü korumak için kademeli olarak yavaşlattığını açıklamıştı. Daha önce bu bilgiyi kullanıcıları ile paylaşmayan Apple, açıklamanın ardından şiddetle eleştirilirken bazı iPhone kullanıcıları, iPhone satın aldıklarında Apple'ın bu durumu satın alma sözleşmesinde belirtmediğini ve Apple'ın cihazlarına izinsiz olarak müdahale ettiğini belirterek Apple'a dava açtı.


     
     

    Apple'ın açıklamasının ardından şirkete karşı dava açan ilk isimler Los Angeles'ta yaşayan Stefan Bogdanovich ve Dakota Speas oldu. Halihazırda iPhone 7 kullanıcısı olan ve daha önce de eski iPhone modellerini kullanmış olan Bogdanovich ve Speas, dava dosyasında ''Apple'a cihazlarına müdahale etmesi ve yavaşlatması için asla izin vermediklerini'' belirterek Apple'ın sözleşmeleri ve kullanıcıyı yok sayan bir müdahalede bulunduğunu ileri sürdü. İkili ayrıca Apple'ın bu müdahaleyi cihazların kullanım ömrü için yaptığı savunmasını da hedef alarak ''iPhone'ların normalde yavaş çalışması için kendilerine tercih hakkın sunulmadığını'' vurguladı.


     

    Yeni Modelleri Satın Almaya Yönlendirdi 

    Stefan Bogdanovich ve Dakota Speas'in Kaliforniya'daki bir federal mahkemede açtığı dava, Apple'a karşı açılan tek dava değil. Illinois Eyaleti'ndeki 5 iPhone kullanıcısı tarafından açılan toplu davada ise davacılar Apple'ı, ''Yeni iPhone'ları satmak için kullanıcıları zor durumda bırakmakla'' suçladı. Dava dosyasına göre davacılar Apple'ın, yeni iOS sürümlerini eski model iPhone'lara uygun olacak şekilde hazırlamak yerine müşterileri; iPhone 7, 8 veya X gibi şirketin yeni telefonlarını satın almaya yönlendirdiğini iddia ediyor.


     

    Apple'a karşı eski iPhone modellerini yavaşlattığı gerekçesiyle henüz sadece iki dava açılmış olsa da bu davalarının sayısının artabileceği belirtiliyor. Uzmanlara göre Apple'ın bu yıl satışa sunduğu iPhone 8 ve iPhone X kullanıcıları hariç diğer iPhone modellerini kullanan müşteriler Apple'a karşı, hukuki menfaatleri bulunduğu için, dava açma hakkına sahip. 


     

    Apple'ın Gerekçesi Memnun Etmedi 

    Apple iPhone'ları yavaşlatmaktaki tek amacının bataryaları korumak olduğunu dile getirmiş olsa da bu gerekçe kullanıcılar tarafından kabul görmüş değil. Özellikle eski iPhone modellerindeki batarya performansından şikayetçi olan ve 79$ karşılığında bataryalarını yenileyen kullanıcılar, Apple'ın en azından yeni güncellemelerle birlikte telefonun performansında düşüş yaşanacağını kendilerine söylemesi gerektiğini belirtiyor. 


     

    Şirkete karşı açılan davalarda davacılar; iPhone'ların uğradığı değer kaybına, yeni batarya maliyetine ve iPhone'larını değiştirmek zorunda kaldıkları için uğradıkları zarara uygun bir tazminat talep ediyor. Mahkemenin davacıların bu taleplerine nasıl yanıt vereceği bilinmiyor ancak Apple aleyhine verilecek bir karar ABD başta olmak üzere pek çok ülkede iPhone kullanıcılarının Apple'a dava açmasına neden olabilir. 








  • Samsung note 7 de batarya sıkıntısı yaşadığında onur meselesi yapıp insanların önünde yere kapanmışlardı. Bir takım insanlıktan nasipsizler de bununla dalga geçmişlerdi. Halbuki karşısındaki adam bir hata yapmış ve bunu idrak etmiş, sonrasında da "ne olur kusuruma bakmayın, inşallah hatamı telafi edeceğim" anlamında özür dilemişti. Onurlu, erdemli, bilge insan olsaydılar karşılarındakiler aynı tevazu ile karşılık verirlerdi. Ama böyle olmadıkları için "hööö gördün mü, çinli işte, pis çekik gözlü..."
    L4D deki şişko gibi kusmuşlardı. Çünkü bunların içinde iyilik, güzellik namına bir şey yok. Dışarı çıkardıkları sadece pislik, çünkü içinde sadece pislik var, başka bir şey değil.
    Gelelim epıla, samsung'un hatasına öyle davrananlara layık olanı epıl ideal bir şekilde göstermiş, iyi ahlaklı olanı bırakıp kötü olana yönelirseniz bunu da hak etmiş olursunuz. Ne demiş eski, bilge çinliler " böyle başa böyle tarak"
    Bu tip skandallara ABD de prim tanımazlar. Sözleşmede yazmadığı için Apple'a acı bir fatura çıkacak gibi görünüyor. En osuruktan sebepler le firmalara dava açıp kazananlar var. Bu ise ciddi bir durum ve sözleşmede belirtilmiyor. Apple'ın ilk işi kullanıcı sözleşmesini yenilemek olacak öyle görünüyor. Ama cebinden de iyi bir para çıkacak. Gerçi iSheep çok olunca ödediklerini kısa zamanda amorti ederler o ayrı konu.
  • En büyük samsung vuuuuu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi Apple düşünsün

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben bunu 5 sene iphone kullanmış biri olarak söyledigimde millet yav hehehe diyodu bazi fanboy arkadaşlar
  • "yavaşken bile çok stabil" demelerini beklerdim.

  • Apple bu hamleden geri atmalı. Git gide boş işler yapıyor çürük elma.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer bu şekilde devam ederseler birdahaki telefonum android olacak. 2 Yıldır 6S kullanıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamlar dürüstçe cevabını vermiş ki bu diğer şirketlerden beklenmeyen bir hareket. Bari gidiptr davadan fazlasını yapmayın, dürüst şirketleri yalana ve dolandırmaya itiyorsunuz. Sanki Çinliler, Japonlar siz çok mu iyi insanlar zannediyorsunuz. Samsung’un batarya mevzusunu çok iyi biliyoruz, kaldı ki Asyalılar para konusunda daha açgözlü insanlar, berbat Android telefonları dahi Dünya para istiyorlar. Yanlış anlaşılmasın birçok markayı ve Android’in birçok özelliğini İos’tan bile iyi ve yenilikçi bulurum. Benim kastettiğim, Android olup uyumsuzluk ve kasma yapan telefonların yüksek para istemesi, istisnalar her zaman mevcuttur...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Iphone bomboş bir çöptür. Ekranı opsiyonel olarak koysalar sıraya girecek binlerce insan var, ama bu ayfon

  • TeaParty T kullanıcısına yanıt
    Yok artık, bir market dana eti yerine at eti satıp bunu itiraf etse sempati duyacaksınız yani, bu kadar da fanboyluk olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman gelmişinizi geçmişinizi silkeleyeyim sizin. 7 Plus kullanıyorum. 11.2.1'deyim bundan sonra güncelleme yapmayalım bari cihazlara.

    Düzenleme: iPad Mini 2 kullanıyorum. Onun da içine ettiniz zaten. iOS 9'da bırakmalıydım onu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProsesMuhendisi -- 22 Aralık 2017; 18:53:51 >
  • Malumun ilanı olmuş.Hiçbişey yapmayıp çok şey yapmış gibi gösterme ve bunu pazarlama konusunda ustalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iphone 6 kullanıcısı olarak yazıyorum.gördüğüm en stabil ve muhteşem ios sürümü şuan kullandığım 11.2 dir.siz hala çamur atmaya devam edin.hiç bir bugla karşılaşmadım.ios 10dan çok daha iyi pil performansı alıyorum.daha dün life is strangeyi kurdum 60fps değerinde oynuyorum.yok neymiş 600 mhz ye kadar işlemciyi düşürüyormuş.yav he he dünyadan haberiniz yok ya.ben fanboy felanda değilim ancak şu bir gerçek apple müşterileri için emek verir.benim eyyolamam bu kadar

  • https://www.youtube.com/watch?v=O1z3HUSNSyw Ampül komplosu belgeselinde anlatıldığı gibi her firma daha çok ürününü satabilmek amacı ile kaliteyi düşürüyor ya da hile yoluna başvuruyor. Apple samsung gibi markalar almak yerine oneplus gibi markalara yönelmek güzel bir alternatif olacaktır. En son özellikte olması yerine kalite ve fiyat performansa baktığınız sürece kazanırsınız. Bir ürünü satın alıp problem yaşadığınızda hakkınızı savunun. "Lg g4" sebebiyle Lg Türkiye'ye pek çok kullanıcı dava açmıştır. Apple ipod batarya sebebi ile de dava açan ve tazminat alan kullanıcılar mevcuttur.

    Marka bağımlısı olmayın. Biri gider biri gelir. Daima işinde dürüst olan hakkıyla yapan firmaları seçin.
    Elon musk tesla'nın patentlerini herkesin kullanımına sundu. Teknoloji çağında yaşıyoruz. Teknolojiyi kendine saklayan ve kullanıcısını bol bol sömüren firmalar zamanla ölmeye yok olmaya mahkumdur. 10 sene ya da 20 sene içinde mi olur bilinmez ama her zaman bu şekilde olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi experiment67 -- 22 Aralık 2017; 19:34:52 >




  • PalaSakal P kullanıcısına yanıt
    İşlemcinizin frekansını takip etmeden nasıl bu kanıya vardınız? Haberi okuyup öyle yazarsanız daha sağlıklı olur. Adamlar işlemcinin saat hızlarını düşürüyor bizden habersiz. Resmen skandal.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elmanın kurdu dışarı çıktı bu halde bile alıp yiyecek fanboylar var malesef.

  • Umarım davadan bir şey çıkar ve bu uygulamadan vazgeçerler.

  • 3ün1 ini alırlar, gerçekçi olalım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nokia diyodu da siz inanmıyodunuz. aha da şimdi poku yendin aple

  • Bu tip skandallara ABD de prim tanımazlar. Sözleşmede yazmadığı için Apple'a acı bir fatura çıkacak gibi görünüyor. En osuruktan sebepler le firmalara dava açıp kazananlar var. Bu ise ciddi bir durum ve sözleşmede belirtilmiyor. Apple'ın ilk işi kullanıcı sözleşmesini yenilemek olacak öyle görünüyor. Ama cebinden de iyi bir para çıkacak. Gerçi iSheep çok olunca ödediklerini kısa zamanda amorti ederler o ayrı konu.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.