Şimdi Ara

CES Fuarı'nda, Amerikan Ulaştırma Bakanı ve Beyaz Saray yetkililieri de olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Kısa adı CES olan Tüketici Elektroniği Fuarı, 9-12 Ocak tarihlerinde Las Vegas'da düzenlenecek. Akıllı şehirler konusunun ön plana çıkacağı fuar kapsamında, devlet kademesinden yöneticiler de varlık gösterecek. Organizasyon tarafından yapılan açıklamaya göre, otonom araçlar başta olmak üzere insan hayatına doğrudan temas edecek yenilikçi yaklaşımlar ve radikal gelişmeler, Amerikan Ulaştırma Bakanı'nın da gündeminde.
     
    "Ulaştırma Bakanlığı olarak milyonlarca insanımı adına erişim ve mobiliteyi daha iyi bir noktaya taşıyabilmek için gelişmekte olan teknolojilere güvenli entegrasyon ve ulaşım güvenliği konulara yoğunlaşıyoruz." diyor. CES Fuarı'nın sahibi olan Tüketici Teknolojileri Birliği'nin başkanı Gary Shapiro ise "Amerika'nın bir numaralı ulaştırma yöneticisini fuarda ağırlayacağımız için inanılmaz derecede heyecanlıyız..." diyor.
     
    Siyaset arenasından başka isimler de yeni nesil teknolojileri yakından takip edecek. Amerika'da kabine sektreteri, Beyaz Saray temsilcileri, federal komisyonları üyeleri de katılacak. Son günlerde Amerika'nın en çok konuşulan ismi FCC Başkanı Ajit Pai, Federal Havacılık Dairesi yetkilileri, Ulusal Telekomünikasyon ve Bilgi Yönetimi, Amerikan Patent ve Marka Ofisi ve Çevre Koruma Ajansı gibi önde gelen devlet kurumları katılım gösterecek. 
     
    Aynı açıklama kapsamında ilginç bazı istatistikler de var. Fuar organizasyonunun raporuna göre Amerika'daki dron satışları bu yıl %40 artış ile 3.4 milyon adede yükseldi ve elde edilen gelir de %44 artış ile 1.1 milyar dolar seviyesinde oldu. Yani ilk defa 1 milyar dolar barajı aşılmış oldu. Sadece pratik ulaşım değil, geleceğe yönelik drone teknolojileri ve diğer gelişmeler de Amerikan Ulaştırma Bakanlığı'nın radarında bulunuyor. 
     







  • nVDİA YENİ KARTLARINI duyurur inşallah.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.