Şimdi Ara

Razer telefonla ilk buluşmam l 120Hz ekranı var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Oyun donanımları konusunda dünyanın en büyük firmalarından olan Razer, akıllı telefon dünyasına adım attı ve oyuncular için geliştirdiğini söylediği ilk modelini tanıttı. Razer Phone adını taşıyan telefonu kısa süre için deneme şansı yakaladım ve izlenimlerimi bu videoda anlattım. 



  • Ekran boyutunun yetersizliği ve ekrana dokunarak oyunu kontrol etme gibi hususlar yüzünden telefonda oyun oynamak oldukça keyifsiz. Bu nedenle 120 hzde olsa 240hz de olsa 16gb ram de olsa, 30 çekirdekli işlemcilerde koysalar bunlar günlük deneyimde rakamdan öteye geçmez. Razer markası zaten rakam ve reklam işlerinde başarıyla fahiş fiyatlara ürün satmada uzman bir firma. Gamer, LED ayağına iyi yoldular çoluğu çocuğu.

    İlerde telefonları konsol gücüne gelir mönitöre bağlarsak joystick desteği vb. o zaman iyi olur. Ahkam keser gibi konuşmayı sevmem ama hakkaten boş iş. O kadar küçük ekran 120hz olsa ne olur.... Parasını çöpe atmak isteyen varsa alsın.
    bende 144hz monitör var dostum, masaüstünde fareyi oynatırken bile 60hz e göre farkı anlıyorsun. aynı şekilde philips'in 120hz 4k televizyonu var, görüntüdeki akıcılık çok bariz bir şekilde farkediliyor.

    muhtemelen hiç deneyimlemediğin bir şey, ama oturduğun yerden "soçmo yueaaaah" demek kolay tabi
    Ooooo kişisel saldırılar başlamış çok güzel :D Console peasantcı falan dendi ya :D PC ırkçılığı ha? :D Vay beeee :D
    Sevgili dostum bir insan hem PC hemde konsol alabilir, neden böyle şeyler yapıyorsun? Birde kalkmış 4 yıl önceki mesajımı bulmuşsun buraya koymuşsun harcadığın zamana yazık.

    Düşüncelerimi enine boyuna anlatayım ben. Belliki aramızda bir iletişim problemi var, ki hakaretlere başladın. Ama okuduktan sonra, yinede kalkıp "Almazsın olur biter console peasantcı ehere mehere." dersen, Allah yardımcın olsun.

    Bak şimdi.

    Öncelikle "Karşındaki anlamak istemiyorsa, anlatmanın bir yolu yok." derken senden bahsetmemiştim aslında, dedin ya başta yüksek çözünürlük istemeyip sonra 1080p'yi kabul etmeyenler var dedin? Heh onlar için demiştim.

    Ben bir telefonda yenilik olarak ne beklerim biliyor musun? Hayatımı kolaylaştıracak bir yenilik isterim. Yani bana zaman kazandıracak, önceden daha uzun sürelerde yaptığım bir şeyi daha kısa sürelerde yaptıracak bir yenilik isterim. Akıllı telefon denen şeyin yegane amacıda bu değil mi zaten, bizim hayatımızı kolaylaştırmak.

    Şimdi bu 120 hz bizim hayatımıza ne katacak da Razer kalkıp 120 hz bir telefon yapıp satmaya çalışıyor? Büyük TV'lerde monitörlerde yine bir nebze anlarım, ama telefonda olmasının amacı ne? Bize ne tür bir zaman kazandıracak, kolaylık sağlayacak?

    Ortalıkta kaç tane yüksek FPS'li film var? "120 fps animede var, adam akıllı ararsan bulursun." demişsin. İşte bak arayınca bulunuyor. E yaygın değil yani. Netflix'e her ay para veriyorum, birde 120 FPS anime için araştırma mı yapacağım, o kadar boş zamanım yok benim.

    "120hz cihazların sayısı arttıkça ona görede içerik çıkmaya başlar." demişsin, 60 hz ekranlar kaç yıldır hayatımızdalar, hani nerede 50 FPS, 60 FPS filmler, nerede 60 hz ekranlar için içerikler? Youtube daha yeni 60 FPS video desteği vermeye başladı, oda oyun videoları için.
    Hobbit filmi 40 FPS çekildi ve galasında insanlar beğenmedi, başarısız bir girişim olarak kabul edildi. 40 FPS ha 60 bile değil.

    Durum daha 60 hz için böyleyken 120 hz'e daha çoooooooooook zaman var. Önce 60 hz için içerikler yayılsın, kolayca bulanabilir hale gelsinler sonra gider 120 hz monitör alırım ve 120 hz içeriklerini beklerim.

    Soap Oprah Effect diye bir şey var bilir misin? TV'lerdeki ara frame oluşturma teknolojisi. TV 2 frame arasına kendisi bir frame oluşturur, böylece videonun FPS'i artmış olur. TV kullanıcılarının bu efekti neden sevmediklerine, neden hemen kapatmak istedikler. 120 FPS animelerin bulduğu şu dünyada insanların böyle şeyler yapması enteresan değil mi? :D

    Almazsın biter diyorsun ama bitmiyor işte lanet olsun bitmiyor.Ben iPhone'da almıyorum, ama etkileri dört bir yandan ağzıma yüzüme giriyor. O yüzden Razer yada herhangi bir marka gereksiz, saçma bir şey yaparsa, almamakla kalmayıp yüzüne yüzüne "Bu saçma" demeliyim. Belki Razer yada o herhangi bir marka Apple'ın konumuna gelecek, kim bilir?

    O yüzdennnnn, bence telefonda 120 hz gereksiz.

    PPI konusuna hiç girmeyeceğim, matematik ortada, insan gözünün yapabildikleri ortada. Tartışacak bir konu yok.
    Ben şimdi gidip PC'de 60 FPS'de Assasin's Creed Origins oynarım, biraz Euro Truck Simulator 2 oynarım, belkide PS4'de 30 FPS Horizon oynarım, Rainbow'a girerim. Bunların önemi yok, kendinizi boş yere dertlere sokmayın. Ha 30 FPS, ha 60 FPS, oyun güzelse güzeldir FPS sayısı bunu değiştirmez. FPS kontroller ilede oynanır mouse ilede.
    Biraz açık görüşlü olan açık görüşlü. Çerçevenin dışını görmeye çalışın. Bu pis firmaların, şirketlerin bizim gözümüze sokmaya çalıştıkları "Yüksek rakam her zaman iyidir." düşüncesini kabul etmeyin, itin elinizin tersiyle. Burada dost olan benim, sensin, Razer değil, Apple değil, Nvidia değil, Sony değil.

    Öpüyorum yanacıklarından, kendine çok iyi bak :D
  • Iyy, o ne öyle tepsi gibi.

  • Android ne kadar izin veriyor bilmiyorum ama çift grafik işlemcili gibi değişik çözümler bence fark oluşturur. Neticede donanım her şey. O da diğerleriyle aynı...

    Ayrıca oyun mu var :)

  • Alınmaz. Albenisi yok ve o donanımda zaten bir sürü telefon var. Ayrıca oyun odaklı telefon deniyor ki olay yine aynı donanımda bir sürü ve daha sağlam olan telefonlar olmasına geliyor. Ve daha ucuza.

  • Sony xperia ailesine benziyor. :D

  • 120hz maşallah

  • 120hz ekran mı? Allah'ım çok şükür, artık hayatım çok daha kolay olacak. Yapamadığım bir çok şeyi bu telefonla yapabileceğim artık. hemen almalıyım bu telefonu.

    Saçma sapan şeyler ya.

  • Donanım önemli ama bu telefonla tipin de çok önemli olduğunu anladık.

  • Ben tasarımı çok beğendim açıkçası

  • iPhone'a 120Hz ekran gelse Ay'daki uzaylılara duyuracak insanlar gelmiş Razer yapınca saçma diyor :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: FX57
    120Hz ekranı var

    Başlıkta "120Hz ekranı var" yerine "120Hz Ekran Deneyimi" yazsa daha heyecanlandırıcı olurdu..
  • Çok güzel bir alet.Türkiye de satılacak mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37A42C87E -- 20 Aralık 2017; 18:41:46 >
  • fiyat seviyesi ne 3000 TL üzeri mi :)

  • en az 4000 tl olur türkiyede

  • Bu telefonun tek kötü yanı kamera performansı. Razer'in sahibi 1 ay evvel bu sorunu update'le cozeceklerini söyledi. Ve bugün de o update yayınlandı. Erdi kardeşim keşke update'den sonra bu telefonu deneseydin. Bu telefon sırf 4000mah pil için bile alınır. Eğer update kamera için işe yaradiysa bu telefonu alacağım inşallah.

  • amazonda 699.99$

  • Çin de ulefone gibi markaların ürettiği ucuz kasalar.Aynı kasadan u58 modeli örnek verilebilir.



    Özellikleri iyi gözüküyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 144hz monitör var dostum, masaüstünde fareyi oynatırken bile 60hz e göre farkı anlıyorsun. aynı şekilde philips'in 120hz 4k televizyonu var, görüntüdeki akıcılık çok bariz bir şekilde farkediliyor.

    muhtemelen hiç deneyimlemediğin bir şey, ama oturduğun yerden "soçmo yueaaaah" demek kolay tabi
  • Telefonu ayrıca el konsoluna dönüştüren tuşlu kılıflarda çıksa gayet güzel olur tabi yazılım olarakta desteklenmeli yoksa ps vita gibi çöp olur.

  • Şu videoları keşke 60 fps ile falan çekseniz. Ekranda ki akıcılığı anlayamıyoruz mesela.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.