Şimdi Ara

Microsoft, Chrome indirme uygulamasını mağazaya yüklendikten hemen sonra kaldırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Windows 10S sürümü ile uygulama mağazasının zorunlu kılınması ve haliyle uygulamalar üzerindeki kontrolün artması, bu alanda yer almak isteyen geliştiricilerin optimizasyon sürecine girmesini zorunlu kılıyor. Google ise karşı taraftan bazı adımlar bekliyor.


     


    Mesaj gönderdi


     


    Hali hazırda Windows 10S işletim sistemi kullanıcılarının Chrome tarayıcısı kullanma şansı yok zira Microsoft Store mağazasında mevcut değil. Google’a bu konuda pek çok eleştiri iletilmişti ve mağazaya Chrome uygulamasının yüklenmesi istenmişti.


     


    Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir gelişme, Google’ın uzun bir süre mağazadan uzak kalacağını gösteriyor. Firmanın Microsoft Store üzerine yüklediği Chrome indirme uygulaması 12 saat sonra politikaları ihlal ettiği gerekçesiyle kaldırıldı.


     


    Microsoft mağazaya tamamen fonksiyonel uygulamalar yüklenmesini istiyor ve haliyle Chrome yükleme uygulaması da bu kuralın dışında kalıyor. Bu bakımdan da kaldırılması kaçınılmaz oluyor.


     


    Ayrıca Bkz.Peter Jackson’un senaryosunu yazdığı Mortal Engines’den ilk fragman geldi

    Peki Google bunu bildiği halde neden bir yönlendirme uygulaması yükledi? Bazı kaynaklar iki firmanın çocukluk yaptığını belirtse de aslında Google rakibinden bazı hamleler bekliyor. İlk olarak mağazaya yüklenecek tarayıcının EdgeHTML ve JS motorları üzerinde şekillenmesi gerekiyor. Bu yüzden Chrome’un tamamen baştan kodlanması lazım.


     


    Diğer taraftan Windows 10S işletim sisteminde varsayılan tarayıcı Edge ve varsayılan arama motoru da Bing. Kullanıcıların varsayılan tarayıcıyı değiştirmesine izin verilmiyor. Yani Microsoft burada benim hakimiyetim geçer demek istiyor. Bu da elbette Google’ın işine gelmiyor. Bakalım ikili arasındaki kavga ne zaman bitecek?


     



  • Aksine google korkmamalı, beter olsun Google. Windows Phone'a uygulamalarını getirmedi. Microsoft'un kendi yazdığı Youtube uygulamasını dahi dava edip kaldırttı. Google'ın yaptığından bir farkı yok. Eleştirecekseniz de olaylara tarafsız olarak bakın. Yapılanın Google'ın yaptığından pek bir farkı yok.
  • Google, Windows Phone zamanından beri aynı politikayı uyguluyor. Microsoft bu konuda haklı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft, uygulamayı kaldırmakta haklı olsa da mağazada tarayıcılara izin vermemekte haksız.

  • Microsoft rekabetten bu kadar korkmamalı. Elbette biliyor chrome karşısında kendi dandik tarayıcısının hiç şansı olmadığını. Ama bu kafayla işletim sisteminde sağlam bir rakip çıkana kadar gidebilir ancak. Google es kaza bu piyasaya girse, girebilse, tarumar eder.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Aksine google korkmamalı, beter olsun Google. Windows Phone'a uygulamalarını getirmedi. Microsoft'un kendi yazdığı Youtube uygulamasını dahi dava edip kaldırttı. Google'ın yaptığından bir farkı yok. Eleştirecekseniz de olaylara tarafsız olarak bakın. Yapılanın Google'ın yaptığından pek bir farkı yok.

  • sdelta S kullanıcısına yanıt
    Microsoft'un Windows Phone'daki ağır aksak yürüyüşü, geliştirme platformundaki sakatlıklar ve uygulama mağazasındaki saçmalıklar sebebiyle Google Microsoft ile anlaşamadı. Hatta perde arkasında kavga ettikleri sonrasında anlaşarak Chrome OS ile ilgili olarak Google'ın geri plana çekildiği bile dedikodular arasında var.

    Microsoft Mobil tarafta 2. ve en büyük faciasını yaşadı Windows Mobile ile. Bir daha girer mi zannetmiyorum. Ama belli de olmaz.

    10S'in bu şekilde uygulamaları engellemesi de iyi bir uygulama örneği değil. Kimse 10S kurmaz.
  • Microsoft neyin yarışında anlamış değilim. Android platformuyla para kazanmaya başladı ve Google Play üzerinden işlerini yürütüyor. Google'daki iş ahlakı sebebiyle böyle bir güvence buluyorlar heralde. 10S zaten başlı başına saçma, bir ara Apple da Safari tabanlı tarayıcılara izin veriyordu vazgeçti. Edge motoru ne ki onun üzerine kurulsun. :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka


    quote:

    Orijinalden alıntı: Afodfrea

    Microsoft, uygulamayı kaldırmakta haklı olsa da mağazada tarayıcılara izin vermemekte haksız.

    Tarayıcılara izin vermeme gibi bir durum yok. Yanlış lanse etmeyin.

    İstediği gibi kodlanmasını istiyor.

    Apple'da da benzer durumlar geçerli.

    İstediği düzeyde optimizasyon yoksa sizin uygulamanızı kabul etmiyor.



    burda apple yada google dan farklı bir durum var. microsoft tarayıcı kısmında ben başarılı olmadıysam kimse olmasın kafasında gidiyor.

    W3C standartlarını kabul etmeyen Microsoft. HTML5 varken EdgeHTML nedir ya.

    https://www.w3schools.com/

    Arkadaş açıklamış burda.

    quote:

    Son olarak, Internet Explorer'in ne kadar stabil oldugundan da bahsetmeye gerek yok sanirim En son Microsoft da kabul edip Internet Explorer'i kaldirip yerine Edge diye bir web browser koydu. Tum web browser rakipleri acik kaynak kodluyken Microsoft bu rakiplerinin kodlarini mutlaka incelemistir, butun bunlara ragmen Edge de bir Chrome, bir Firefox, bir Safari kalitesini ASLA yakalayamadi. Tum rakiplerinin kabul ettigi W3C standartlarini da kabul etmedi, sirf kendi tekelini kurmak adina, sirf bazi siteler (ozellikle Microsoft urunlerine gobekten bagli olan sirket siteleri, Intranet sayfalari falan) Internet Explorer ve Edge disindaki web browserlarda problem cikarsin, calismasin diye.

    Ya hepsini gectim de, Activex nasil bir teknolojidir Allah askina ya! Web sayfalarinda direkt olarak exe dosyalari calistiriyor, boyle birsey olabilir mi ya! Javascript falan hepsi bosuna, Activex'i gelistirdi Microsoft! Garip ve kalitesiz otesi gercekten.
  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Ek olarak;

    quote:

    Zamaninda ISS Web Server, Internet Explorer disindaki web tarayicilara web sayfalarini ozellikle bozuk olarak gonderiyordu (Opera web tarayicisiyla ayni sayfaya browser ismini Opera uzerinde "Internet Explorer" yaparak erisince her ne hikmetse ayni tarayicida sayfalar duzgun gelmeye basliyormus). Javascript gibi seylerde W3C standartlarina uymayarak kendi isletim sistemini ve dolayisiyla web tarayicisini zorla kullandirtmaya calisan bir firmanin hakkini vermek nasil oluyor gercekten anlayamiyorum.



    https://forum.donanimhaber.com/bill-gates-dunyaya-damga-vuran-windows-u-tam-34-yil-once-tanitti--129832405
  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Web tabanlı uygulamalarda (ör. Chromium tabanlı Electron uygulamaları) problem yok, fakat konu tarayıcı olduğunda HTML rendering ve JavaScript motoru (Chakra Core) Edge'e ait olmalı. Haberin düştüğü her kaynakta belirtilen durum bu. Hatta Hacker News'te Brave tarayıcı ekibinden birisi sadece bu sebepten mağazaya koyma taleplerinin reddedildiğini belirtti.

    Yanlış bilgi yaymıyorum. Yayılan bilgiyi aktarıyorum.
  • chrome sayfasında .exe var oradan indirmek daha kolay ne gerek var ki buna
  • Sonuçta chrome başka yerden kurulabiliyor basitçe, çok da gerekli değil mağazada olması.

  • drjacob kullanıcısına yanıt
    Windows 10 S (S harfine dikkat et) masaüstünden yüklenilen yazılımları çalıştırmıyor. Öyle exe indiririm yüklerim, olmuyor. Kullanacağın yazılımları mağazadan yükleyeceksin.
  • İyi yapmış Microsoft. Windows Phone'dan Youtube uygulamasını kaldırmıştı zamanında Google.

  • Hep bu google yüzünden güzelim Windows Phone tarihe gömüldü. Google bütün hizmetlerini aynı Apple'a olduğu gibi Microsoft'a da açsaydı o dalga geçilen Windows Phone şu anda piyasanın kralı olurdu. O yüzden şu anda Microsoft sonuna kadar haklı bence. Ya markete adam gibi gerçek uygulama geliştircen ya da yan yollara girmiycen Google kardeş...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Celonfix

    İyi yapmış Microsoft. Windows Phone'dan Youtube uygulamasını kaldırmıştı zamanında Google.

    Dostum konuyu nasıl hortlattıysan, sayende haberi yeni sanıp ben de yorum yaptım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi santhora -- 11 Ocak 2019; 14:06:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: santhora

    quote:

    Orijinalden alıntı: Celonfix

    İyi yapmış Microsoft. Windows Phone'dan Youtube uygulamasını kaldırmıştı zamanında Google.

    Dostum konuyu nasıl hortlattıysan, sayende haberi yeni sanıp ben de yorum yaptım

    Alıntıları Göster
    Konu anasayfada (portalda) gözüküyordu,forumdan arayıpta hortlatmadım yani. Tarihine hiç dikkat etmemişim
  • Çok haklı. Ama kullanıcı kaybı olmaması da önemli.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.