Şimdi Ara

Hackerlar, Ortadoğu'daki bir enerji santralinin operasyonlarını durdurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Devlet destekli ciddi bir siber saldırıda, endüstriyel ekipmanları hedef alan tehlikeli bir zararlı yazılım (malware) türü keşfedildi. FireEye Inc. araştırmacıları tarafından “Triton” olarak adlandırılan bu zararlı yazılımın, Ortadoğu'daki kritik bir enerji santralinin operasyonlarını durdurduğuna yönelik söylentiler var.

     

    Ayrıca Bkz.Tesla Süperşarj istasyonlarının kullanımını kısıtlıyor
    Zarar gören şirketin ismi açıklanmadı, ancak malware'ın petrol ve gaz tesislerinde kullanılan Schneider Electric'in satışını yaptığı bir ekipmanı hedef aldığı belirtiliyor. Kötü amaçlı yazılım Schneider'in tehlikeli durumlarda sistemi güvenli bir duruma getiren Triconex ürün gamını (SIS) devre dışı bırakacak şekilde tasarlanmış.

     

    Saldırı fiziksel zarar verme amaçlı


    FireEye saldırının para kazanmaktan ziyade fiziksel zarar verme amaçlı gerçekleştirildiğini düşünüyor. Şu an için bahsi geçen bu siber saldırıya kimin maruz kaldığı bilinmiyor ancak Ortadoğu'da meydana geldiğine göre akla gelen bazı muhtemel isimler var.

     

    Bu yılın başlarında Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere Körfez ülkeleri, Katar'ın İran'la olan bağlantıları nedeniyle bu ülke ile diplomatik ilişkilerini kesmişti. Son yılların en büyük diplomatik krizi halen devam ediyor, bu nedenle saldırı katılım gösteren ülkelerden birine yapılmış olabilir.







  • zor ölüm 4.0 daki durum yaşanabilir mi acaba?

  • amma detay vermişsiniz haberde...

  • Bu hackerlerde nedense hep Orta Doğu' yu hedef alıyor yav...

  • baya bilgilendik :) stuxnete benziyor. o siemens pic'e saldırmıştı bu da triconex'e saldırmış.

  • Mısır Afrika kıtasında.
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    "Ortadoğudaki bir enerji santrali", ifadeye bak... sanırsın, komşu sahil beldesinin günün belli saatinde açık kalan son işyeri, o derece bir siliklik.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.