Şimdi Ara

Tesla Süperşarj istasyonlarının kullanımını kısıtlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Tesla bu yılın başına kadar bir Tesla otomobili satın alan bütün müşterilerine Süperşarj istasyonlarından ücretsiz(ve süresiz) yararlanma hakkı veriyordu. 15 Ocak tarihinden itibaren Tesla marka otomobil satın alan müşterilerine 400KWh'lık ücretsiz Süperşarj hakkı tanıyan ancak sonrasında Süperşarj istasyonunun kullanılması için ücret talep eden şirket şimdi Süperşarj istasyonlarına yönelik bir kısıtlama daha getiriyor. Otomobilini ticari amaçlar için kullanan Tesla sürücüleri artık Süperşarj istasyonlarından faydalanamayacak.
     

    Adil Kullanım Politikası Devreye Giriyor 

    Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre sürücülerin araçlarını oldukça kısa sürede şarj edip yolculuklarına devam etmesini sağlayan Süperşarj istasyonlarının bütün müşteriler tarafından eşit bir şekilde kullanılabilmesi için ''Süperşarj Adil Kullanım'' politikası devreye sokuluyor. Bu yeni politika uyarınca Tesla, Süperşarj istasyonlarının kullanım amacını sınırlandırmaya yönelik ek önlemler alıyor. Aracını ticari amaçlar için kullanan Tesla sürücülerinin, Süperşarj istasyonlarını kullanmasını yasaklayan şirket, istasyonların kullanımını denetleyeceğini ve uyarılara rağmen Süperşarj Adil Kullanım politikasına uymayan sürücülerin araçlarını Süperşarj istasyonlarından engelleyeceğini açıkladı.
     
    15 Aralık tarihinden itibaren geçerli olan Süperşarj Adil Kullanım politikasından en çok etkilenen kişiler Tesla marka otomobilleri ile Uber veya Lyft gibi platformlar aracılığıyla yolcu taşıyan kişiler olacaklar. Bu durumu göz önünde bulunduran şirket, Süperşarj Adil Kullanım politikasından aşırı derecede zarar görecek olan kişiler için yeni çözüm yolları bulmaya çalıştığını da ekledi. Ayrıca şirket, yerel koşullara uyum sağlamak amacıyla bu yeni politikayı değiştirebileceğini veya askıya alabileceğini de belirtiyor ancak şu an için araçlarıyla Uber veya Lyft platformlarında sürücülük yapan Tesla müşterilerinin, Süperşarj istasyonlarından yararlanması pek mümkün görünmüyor. 







  • millet arabayı şarj edip arabada ki elektrik ile sanal madencilik yapıyordu iyi olmuş

  • Türkiye'de satılıyor mu bu araba markası?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReflexAction

    millet arabayı şarj edip arabada ki elektrik ile sanal madencilik yapıyordu iyi olmuş

    Ha valla. Aynısını yazmak için girmiştim. Adam arabaya kartları doldurmuş. Sürekli elektrik çekip para kazanıyor.
  • Yavaş yavaş tamamen ücretli hale getirecekler bu işi.
  • Resmen adil kullanım kotası getirmişler. Noldu Elon Musk Türk Telekom la filan mı görüştü Ankarada?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu aklı Türkiye'den almıştır.
  • Ya adam arabaya o kadar para basmış istediğini yapar şarj istasyonunu yasaklamak da ne oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rachsuchtig

    Ya adam arabaya o kadar para basmış istediğini yapar şarj istasyonunu yasaklamak da ne oluyor

    Supercharger ağları hem şirkete maddi olarak yük getiriyor hem de bulundukları alanın elektrik şebekesine ağır bir yük oluşturuyorlar. Tesla'nın ilk zamanlarında böyle bir sorun yoktu çünkü kullanan çok yoktu. Marka patlayıp arabalar fırıl fırıl her yere çıkmaya başlayınca Supercharger ağları da zor duruma düştü.

    Tek şarj yöntemi Supercharger değil, akşam evine döndüğünde şarja takarsın sabah tamamen dolu alır çıkarsın. Supercharger'lar zaten sürekli şarj amaçlı yapılan birşey değil; sürücüler uzun mesafe yolculuklarında bataryaları kısa sürede doldurup yollarına devam edebilsinler diye inşa ediliyor.




  • Kurunun yanında yaşta yanarmış,bu olay biraz öyle oldu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.