Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: DERS: Diyafram ve ENSTANTANE

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: ramo96
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: DERS: Diyafram ve ENSTANTANE Sayfa: <<   < önceki  7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
hubab

5 Şubat 2006; 11:46:43 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Mertkan bey,
Bu kadar çabuk ilginiz için çok teşekkür ederim.Böylece yeni digital kamera v.b.alırken sizin gibi uzmanların görüşlerini almadan hareket etmemem gerektiğini anladım.
İster inanın ister inanmayın ama adsl ile tanışmadan önce net te böyle fotoğraf konusu ile ilgili kaynak bulunabileceğini,görüş alınabileceğini bilmiyordum.
Gerçekten bu topik çok yararlı oluyor.
Kolay gelsin.

nikefootball

5 Şubat 2006; 20:38:54 

Bugün ilk denemelerimi yaptım manual ayarları tam kullanamadığım için iyi şeyler çıkaramadım pek mesela ben ön taraf net arka taraf flu olsun istiyordum evde denemelerde yapıyorum bunu makro kullanrak zoom yapıorum netleme yi yaptıktan sonrada çekiyorum ama stadda makro yaptığım zaman futbolculara netleme olmuyor. ancak diyaframı kendim belirliyorum enstantaneyi kendisi ayarlıyor böylede güzel çıkıyor gibi ama tam istediğim gibi değil hareketli durumlarda nasıl yapıca M moduna aldığımda diyafram ve enstantaneyi kendim ayarlıorum ama bu seferde acayip karanlık çıkıyor resim.

Bu resimde netlik felan tam istediğim gibi fakat arka plan flu çıkmadı bunada şükür başlangıc olarak ama arka planda flu çıkarsa daha hoş olacağını düşünüyorum.

buradaki resimdede taraftlar el çırparken bozuk çıktı burada enstantaneyi yükseltmem gerekiyor ama kapalı tribün olduğu için ışık az gelior ve karanlık çıkıor bunun için ne yapabilirim

KOCAELİSPOR
ramazanavci

Sisteme Gözat

6 Şubat 2006; 0:41:48 

sevgili @mertkan

sony-dsc-h1 foto makinemle panaromik foto çekebilirmiyim çekebiliyorsan hangi ayarlarla

Mertkan

6 Şubat 2006; 1:42:32 

Sevgili @nikefootball,
Fujifilm FinePix S5200 (S5600)'ün maksimum diyafram açıklığı geniş açıda f:3/2, telephoto'da f:3,5'dur. Diyaframı sonuna kadar açmak net olmayan alan derinliğini arttıracaktır. (sen de ilk fotoğrafında öyle yapmışsın.) Ancak odaklanan nokta uzakta ise, diyframı açmak odaklanan noktaya yakından çektiğimiz fotoğraflardaki kadar net olmayan alan derinliğini sağlamaz. Uzaktaki bir nesneyi netledikten sonra yüksek düzeyde, net olmayan alan derinliğini oluşturabilmek için tele objektifler/SLR, D-SLR makineler (Örneğin diyaframı f:2,8 ya da f:2 gibi açılabilen) kullanılmaktadır. İlk fotoğrafında arka planda bulunan, fotoğraf çekmek yerine o sırada yürüyen basın mensubunun elinde bahsettiğim tele objektifi görebilirsin.

İkinci fotoğrafında yüksek perde hızı kullanmak isterken ışık yeterli olmuyorsa, bu sefer ISO'yu yükseltmelisin. Ancak ISO'yu fazla yükseltmenin aynı zamanda noise oranını yükselteceğini de unutmamalısın.

Sevgili @ramazanavci,
Malesef Sony DSC-H1'in ön tanımlı sahne modları içerisinde panoramik çekim modu bulunmamaktadır. Ancak tripod yardımıyla yan yana iki ya da daha fazla kare çekip, panormik fotoğraflar oluşturan yazılımlar yardımıyla bunları birleştirerek panoramik görüntüler elde edebilirsin.

[img]http://img62.exs.cx/img62/2117/Nikon.jpg[/img]ASUS P4P800 SE + P4 2,8E 1MB + HIS ATI RADEON 9600XT + 1,25GB TWINMOS DDR400 RAM + MAXTOR S-ATA 80GB
nikefootball

6 Şubat 2006; 2:54:03 

teşekkürler Mertkan bey,

S 5600 (5200) makinalarına objektif takılmıyor sanırım yukarıda yazdıklarınızdan yola çıkarak SLR makinalarındaki gib net bir şekilde yakalamam mümkün değil sanırım

KOCAELİSPOR
BooMeranG

6 Şubat 2006; 10:31:43 

ARKADAŞLAR BEN FOTOĞRAF İŞİNE YENİ SARDIM ELİMDE GÜZEL Bİ MAKİNE OLDUĞUNA İNANIYORUM AMA ACEMİ OLDUĞUM İÇİN TAM NASIL BİŞEY OLDUĞUNU BİLMİYORUM ELİMDEKİ MAKİNE EOS500n
BU MAKİNENİN DİYAFRAMI VARMI NASIL YAPILAR NERDEN BULURUM ESTANTANE AYARI VARMI BU SAYFA SAYESİNDE ISO AYARINI BULDUM TABİ BNEİM MAKİNE DİJİTAL DEĞİL BEN ANALOG SEVİYORUM NE ÇIKACAĞI SÜPRİZ :D NEYSE BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ ÖZELLİKLE DİYAFRAM VE ESTANTANE AYARLARI İÇİN

Nikon D80+ 50 mm f:1.8 + Nikkor AF-S DX 18-70 f:3.5/4.5G ED
ShoCkwave

6 Şubat 2006; 19:28:28 

Mertkan Bey,

Canon A620 ile Enstantane Onceligini kullanarak cekim yapiyorum. Ozellikle su damlalari orneginiz cok hosuma gittigi icin onu deniyorum ama neden se fotolarin EXIF kisminda Shutter Speed icin 1/501 ve Exposure Time da 1/500 gosteriyor. Oya ben 1/2500 Enstantane ile cekim yapiyorum. Damlalari cok guzel goruyorum.

Fotografin orjinalini 7.1MP ile cektim ama buraya koymak icin kucultuyorum biraz.

http://img404.imageshack.us/img404/5263/enstan5rd.jpg

Sizce bu fotoda daha ilk fotosunu cekmis birisi olarak ne gibi hatalar yaptim ? Benim ilk fotograf makinesi denemem ve sizin yazdiklarinizi okuduktan sonra yaptigim bir deneme bu.
Cok tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShoCkwave -- 6 Şubat 2006 19:29:13 >

When a man lies, he murders some part of world...
Mertkan

7 Şubat 2006; 1:44:00 

Sevgili @nikefootball,
Malesef Fujifilm FinePix S5200 (S5600)'ün objektifi değiştirilememektedir. Ancak sadece geniş açı dönüştürücü ek objektifini (WL-FX9B) desteklemektedir. Bu dönüştürücü objektif sayesinde Fujifilm FinePix S5200 (S5600)'ün 38mm olan geniş açı değeri 30mm'ye düşürülmektedir. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgilere kullanım klavuzunun (eng) 117. sayfasından ulaşabilirsin.

Sevgili @BooMeranG,

Canon EOS 500N, diğer isimleriyle "Rebel G" ve "EOS New Kiss"'in command dial'ı üzerinde bulunan "M" Manuel mod, "AV" Diyafram öncelikli mod, "TV" Enstantane öncelikli modları sayesinde, diyafram ve enstantaneye aynı anda ya da ayrı ayrı müdehale edilebilir. Ayrıca buraya tıklayarak ulaşılacak link Eos 500N hakkında faydalı bilgiler içermektedir. Yararlı olabileceğini düşünüyorum.

Canon EOS 500N Command Dial

Sevgili @ShoCkwave,
Yanılmıyorsam aynı sorunun cevabını bir önceki sayfada da vermiştim, Canon A620'nin kullanım klavuzunun (eng) 42. sayfasında da yazdığı gibi, Canon A620'nin flash senkronizasyon hızı max. 1/500sn'dir. Bunun üzerinde belirlenecek perde hızlarında, fotoğraf makinesi perde hızını otamatik olarak 1/500sn'ye düşürecektir. Fotoğrafın konusunda ise; sadece kadraj içerisine konu haricindeki objeler dahil edilmeden farklı bir açı ya da zoom ile yaklaşılabilseydi daha iyi olabilirdi diye düşündüm. Fotoğraf makinesini tanıdıkça ve bol bol fotoğraflar çektikçe çok daha iyi çekimler yapabileceğinden hiç kuşkum yok. Ellerine sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 7 Şubat 2006 1:44:50 >

[img]http://img62.exs.cx/img62/2117/Nikon.jpg[/img]ASUS P4P800 SE + P4 2,8E 1MB + HIS ATI RADEON 9600XT + 1,25GB TWINMOS DDR400 RAM + MAXTOR S-ATA 80GB
Blur

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

7 Şubat 2006; 23:32:28 

Eweeet nihayet konuyu bastan sona okudum -2 gunumu alsa da ;) simdi tesekkur sıram geldi
Bu iki günde aklımdaki bir cok soruya cevap buldum @Mertkan harikasın ve de çok sabırlı
ve su an temel bazı sorulara da cevap werebilecegimi düşünüyorum :) Soğol @Mertkan

Son olarak basit bir soru aklıma takılan. SONY-DSC model bi makinem war ve SCN modu!
Bu nedir? Fotograf cekim modundan ne farkı wardır? Kullanıcıya ne sunar?...

Şimdi, ilk fırsatta daha bilinçli fotoğraf çekmek için sabırsızlanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blur -- 7 Şubat 2006 23:34:02 >

.·°·..·°·..·°·. кѕк ℓσνє 35½..·°·..·°·..·°·.
Mertkan

8 Şubat 2006; 1:54:20 

Sevgili @Blur,

Öncelikle konuyu baştan sona okumuş olamana çok sevindim. Aklındaki bazı soru işaretlerine cevap verebildiysem ne mutlu bana. Fotoğraf makinenin tam modelini yazmamışsın ama SCN; Scene Modunun kısaltılmış halidir. Yani ön tanımlı sahne modları. Örneğin (Portrait, landscape, macro vb) Eğer yanılıyorsam, fotoğraf makinenin tam modelini yazarsan yine yardımcı olmaya çalışırım.

BooMeranG

8 Şubat 2006; 12:38:02 

Sevgili Mertcan arkadaşım

Yardımın için çok teşekürler bişey daha sormak istiyorum şimdi ben Av den diyafram ayarını ayarlayıp tv e geçip ordanda estantaney, ayarladıktan sonra manuel e dönüp mü çekim yapiyim yoksa bu ayarları mesela av de bırakıp diyafram öncelikli çekimmi yapiyim yani menüden ayarları kombine kullanabiliyomuyum yoksa hepsi kendi içindemi kulanılabiliyo?

Nikon D80+ 50 mm f:1.8 + Nikkor AF-S DX 18-70 f:3.5/4.5G ED
Mertkan

8 Şubat 2006; 13:21:07