Şimdi Ara

DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.450
Cevap
89
Favori
910.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Onurcuğum,

    Sana da faydalı olabildiysem ne mutlu bana. Bu arada bakıyorum da, araya resmiyet girmiş.
  • Eeee Tabiyki bir Ustayla konuşurken dikkatli olmak lazım!!!
  • Dostum engin bilginden benda faydalanmak istiyorum.Kodak DX4530 kullanıcısıyım ve bahsetmiş oldugun ayarların makıne de hangı baslık altında oldugunu bulmaya calıstım.Exposıve compensation menüsü olabilir mi acaba?Ama buradaki değerler senin söylediğin gibi 1/2000 falan değil 2,1,0,-1,-2 gibi değerler.Akan suyun resmını cektım değerlerle oynayınca yakalama hızı artıyo acaba dogru yolda mıyım?Aydınlatırsan sevınırım sımdıden tesekkurler
  • Sevgili Mustafa,

    Exposure Compensation yani "EV değerleri"; Poz kontrolüdür ve basamaklar ile +2'den -2'ye kadar fotoğrafın pozlanmasından sorumludur. Bu topic altında konu olarak bahsettim enstantane öncelikli ya da diyafram öncelikli gibi manuel modlar, malesef Kodak DX4530 içerisnde bulunmamaktadır.

     DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ
    Kodak DX4530



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 31 Ocak 2005, 9:26:47 >
  • Çok sagol ilgin için.Aslında bu makine canavar kalitede fotolar çekiyo ama ben manuel ayar yapmak istediğim için beni kesmemeye başladı.Neyse artık en kısa zamanda terfi ederiz bizde başka bi makineye...
  • Süper bir çalışma gerçekten. Elinize sağlık...
  • yaw hocam bende lumix fz3 var.bu iso ve auto bracket vede flash degerlerini nasil kullanmam lazim.ayrica verdigin bilgiler icin cok saol.
  • arkadaşlar pixel olayı ile ilgili merak ettiğim birşey var yardımcı olursanız sevinirim.
    pixel in basitce fotoğrafı oluşturan herbir nokta olrak biliyoruz.Yalnız merak ettiğim şu ; farzedelim 5 Mp lik bir makina çekilen fotoğrafa 5 milyon nokta uyguluyor. Peki aynı makinanın düşük çözünürlük değerleride var örneğin aynı makinayla 1 Mp lik fotoğraf çekersek sensördeki 4 Mp lik bölümü kullanmıyorda sadece 1 Mp lik kısmı mı kullanıyor. Yoksa tamamını kullanıyorda fotograf boyutunu mu sıkıştırarak ufaltıyor.
    bilen arkadaşlar bu merakımı giderirse sevinirim.
  • Sevgili @mboyaci

    ISO: fotoğraf filmlerinde, ışığa duyarlılık derecesini belirleyen standart ölçüm sistemidir. Ör:Uzun pozlama yapmayacağın ve alan derinliğini kaybetmek istemediğin zaman ISO ayarlarını yükseltebilirsin.

    AutoBracket ise; bazı zamanlarda doğru beyaz ayarını ya da poz düzeltmesini giremeyebiliriz ya da bunu kontrol edebilmek için fırsatımız olmayabilir. İşte o zaman AutoBracket'i kullanırız. AutoBracket deklanşöre basmamızla farklı poz ve beyaz ayarlarını basamaklayarak bir seri çekimde bulunur.

    Flash konusunda ise; Muhtemelen makinenin kullanım klavuzunda hangi şartlarda hangi flash çeşidi kullanılacağına dair bilgi verilmiştir. Hem bunların ışığında hem de kendin deneyerek, nerede ve nasıl flash kullanman gerektiğine en doğru şekilde karar verebileceğine inanıyorum.

    Sevgili @fani,
    Fotoğraf makinesi ile düşük mp'lik bir çekim yaptığımızda sadece daha düşük çözünürlükte bir fotoğraf çekliyor (Ör:640X480). Çözünürlük düşük olduğu için de dosyanın boyutu da düşük oluyor. Sıkıştırma konusu ise genellikle fotoğraf makinelerinde mp haricinde quality olarak yer almakta. Buradan da çekeceğimiz fotoğrafın sıkıştırma oranını seçiyoruz.




  • Sevgili Arkadşalar,

    Açmış olduğum topic'i az önce güncelledim. Bundan sonra da, aklıma yeni konular geldikçe güncellemeye devam edeceğim. Hepinize bol fotoğraflı günler dilerim.
  • Çok güzel bilgiler var sevgili Mertkan yeniden teşekkür ederim..yazdığın önemli ayrıntıları dikkate almaya çalışacam..senden de bu beklenir yani...
  • sayın mtkn3

    benim nikon 3700 da da bu ayarları yaparak fotoğraf çekmem mümkün mü? yoksa tamamen otomatik mi?
  • Sevgili Osman,

    Nikon 3700 full manuel bir fotoğraf makinesi olmadığı için ancak fotoğraf makinesinin "manuel record mode" menüsünde bulunan alt menüleri değiştirmene izin verebilir.



    Sevgili Doğan,
    Teşekkür ederim, umarım tüm arkadaşlar için de faydalı olur.




  • verdigin bilgiler icin cok saol mtkn3
    peki ev ayari ne oluyor..ayrica ben geceleri cekince isoyu 400 yapsam gunduz gibi cikiyor.80 yapsam karanlik.100 yapsam baska.yani orjinal goruntuyu almak icin isoyu otomatik ayarlatmakmi lazim..
  • Sevgili @mboyaci,
    EV değerlerini değiştirerek fotoğrafta +2 ve -2 arasında (makinelere göre değişiklik gösterebilmekte) pozlama telafisi yapabilirsin. Normalde diyaframı 1stop değiştirdiğimizde 1stop'luk fark elde ederiz ama ara değerleri de EV (exposure value) ile ayarlayabiliriz.

    Gece fotoğrafları çekerken de makinenin özellikleri doğrultusunda en düşük ISO ayarını kullanman çok daha doğru olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 25 Şubat 2005, 17:49:48 >
  • bu ayarlarrin hangilerini Sony Cybershot Dsc-T1 de uygalayabilirim, yardimci olusaniz sevinirim...
  • Sevgili @portuna,

    Sony DSC-T1 bas çek diye adlandırdığımız fotoğraf makinerinin sınıfına girdiğinden bu konu içerisinde bahsettiğim bir çok ayarı kendisi otomatik olarak yapmaktadır. Sadece ISO ayarlarını değiştirebilir ve bir iki post önce bahsettiğim EV (exposure value) değerleri ile pozlama telafisine müdehale edebilirsin ya da "AE Bracketing" kullanarak fotğraf makinenin peş peşe 3 kare çekip basamaklandırma yapmasını sağlayabilirsin. Basamaklandırma yönteminin de yukarıda ne işe yaradığını açıklamıştım.

    Sony DSC-T1 SETUP MENU
  • sevgili @mtkn3 hocam bu bilgiler için çok teşekkür ediyorum çok yardımcı oldun
  • mtkn3 bu paylasimciligin icin ne desek az , tesekkurler dostum
  • höd beee herif su damlacıklarını havada yakalamış helal olsun
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.