Merkan usta öğrencilerini yanlız bırakmış sanırım Şaka bi yana Mertkan kardeş bu topik boyunca ettiğin yardımlar gerçekten çok hoş. Allah senden rağzı olsun. Keşke her Pro kullanıcı senin gibi yardımsever ve ileride kendisi gibi fotoğrafçılar görmek istese... Herşey için teşekkürler.
Slm ben sx100 aldım ve çözme aşamasındayım :) srum olacaktı size 1- makinenin özelliklerinde f2,8-f4.3 deniyor fakat f8 e kadar çıkıyor ve girdiğim sitedede bu makineyle f4.3 ün üstüne çıkmamışlar neden ? :S anlıyamadım uzak fotograflar çekiyorlar fakat f4,3 te bu deger f8 olması gerekmezmi çünkü alan derinliği artıyor :s ? 2-Fotografları incelediğim site http://www.dpreview.com/gallery/canonsx100is_samples/ bu site ve burdada bişey dikatimi çekti ; bu resimde 69mm equiv yazıyor bu ne demek ve bunu ben nasıl ayarlayabilirimki öyle birşey oldugunu bilmiyorum ama fotografları incelerken her fotografın o değeri değişik uzak fotograflarda bu büyüyor yakın fotolarda küçüklüyor, açı olması gerek galiba ama bi anlatırmısınız olayı bana :) değişiyormu değişmiyrmu ?( makinenin 36-360mm)
Saygılar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbcem -- 21 Haziran 2008; 14:03:48 >
arkadslar mrb. canon ıxus 900 tı marka fotograf makınem var.fotograf yazıcısı almak ıstıyorum ne onerırsınız. nette gezınırken hp ye baktım HP PHOTOSMART A826 marka yazıcı gozume carptı.(http://www.netsiparis.com/detay.asp?tablo=1504&kod=15041140003) onerırmısınız. tesekkurler
Arkadaşlar bende samsung s500 var ben makinenin makro modundan cok memnunum ama makroda arkadakini flu göstermeyi bir türrlü başaramadım yardımlarnınızı bekliyorum
Web üzerinden fotoğraflarınızı düzenlemenin yollarından birisi de Adobe firmasının bizlere sunmuş olduğu Photoshop Express‘i kullanmak. Photoshop Express fotoğraflarınızı web ortamında paylaşmadan önce dilediğiniz düzenlemeleri yapabilme fırsatının yanısıra bir de galeri oluşturmanız için size 2GB alan veriyor. Bu alandaki fotoğraflarınızı dilediğiniz kişilerle paylaşabilir ve bloglarınızda kullanabilirsiniz. Şu anda Beta 2 olarak açık olan servisin kullanımını detaylı olarak anlatmaya çalışacağım.
slm arkadasım cok guzel bır calısma yapmıssın ellerıne saglık bı yandan okuyup bı yandanda fotograf makınamla uygulama yapmaya ugrastım tesekkurler....
merhaba arkadaşlar. ben yeni adım atacağım bu işe. hobi olarak yapıyorum. yaparken büyük zevk alıyorum. kendi imkenlarımla bir profesyonel makina alacağım. ne tavsiye edersiniz? ayıracağım bütçe 1.100 ytl felan..:|
çok güzel açıklamalar yapmışsınız çok teşekkürler...canon powershot sx100 aldım daha 2-3 gün içinde ve bu fotoğraf işi beni iyice sardı...yanlız bu işe gerçekten çok yeni başladım...bana bu kavramları (diyafram, enstante...ölçüler) daha detaylı öğrenebilceğim bir kaynak verebilirmisiniz...bu işe sıfırdan öğrenerek başlamak istiyorum ve fotoğraf çekmekten gerçekten çok zevk alıyorum