Fotoğrafla eskiden beri haşır neşir olmama rağmen teknik detayları ve tüm incelikleri anlamaya ÇALIŞARAK çekmeye yeni yeni başladım.Aklıma ilk gelen bir fotoğraf kursuna gitmek oldu.Arkadaşlardan kurs konusunda tavsiyeler de aldım.İlerleyen zamanlarda (yani elime para geçince gidicem).Senden bize ne, neden anlatıyorsun diyeceksiniz.Bu başlığı görünce yani fotoğraf çekmenin inceliklerinin anlatıldığı bir başlık olduğunu görünce belki fotoğrafla ilgilenen diğer arkadaşlara faydası olur diye söylemek istedim.National Geographic dergisi "National Geographic Fotoğrafçılık Okulu" adı altında tamamen fotoğrafçılık ve güzel fotoğraf hakkında bilgilendirici ve eğitici görsel çalışmalar sunan bir set vermiş zamanında dergi ile birlikte ama bundan yeni haberim oldu.Satın almak istedim ama bulamadım.Daha sonra internette arattığımda bazı sitelerde cd lerin tamamının download edilebilme imkanı olduğunu gördüm.Download ettim ve şu an çok güzel faydalanıyorum.Demem odur ki,oldukça faydalı bir kaynak ve herkesin yararlanmasını isterim.
ilk önce şunu belirtmek istiyorum çok güzel bir konu olmuş. Sony H9 almak üzereyim ve National Geo.'nun foto simülatörü varmış bunu arıyorumda acaba ulaşabileceğimiz bir yer var mı?
ilk önce şunu belirtmek istiyorum çok güzel bir konu olmuş. Sony H9 almak üzereyim ve National Geo.'nun foto simülatörü varmış bunu arıyorumda acaba ulaşabileceğimiz bir yer var mı?
Paylaşımınız için teşekkür ederim Mertkan Bey...Fotoğraf dersime iyi çalışacağım.Çok güzel bir sanat bence,şu an için sınırlı haklara sahibim.Umarım ilerde kaliteli ve profesyonel bir fotoğraf makinesine sahip olurum...
Arkadaşlar fotoğraf makinesinin merceklerinin ucunda yazan değerler nedir?? Ne anlama gelir??
Mesela benim makinem FZ30 ve Leica - DC Vario Elmarit lensler var.. Yanında 1:2.8-3.7/7.4-88.8 ASPH yazıyor.. bunun anlamını anlaşılır biçimde açıklayacak arkadaşların yardımlarını bekliyorum...
Arkadaşlar fotoğraf makinesinin merceklerinin ucunda yazan değerler nedir?? Ne anlama gelir??
Mesela benim makinem FZ30 ve Leica - DC Vario Elmarit lensler var.. Yanında 1:2.8-3.7/7.4-88.8 ASPH yazıyor.. bunun anlamını anlaşılır biçimde açıklayacak arkadaşların yardımlarını bekliyorum...
Teşekkür ederim..
1:2.8-3.7 diyafram değeridir
yani objektifindeki diyaframın 2.8 değeri en açık olduğu,3.7 ise en kısık olduğu değerdir.
7.4 mm objektifinin geniş açısı oranı 88.8 mm yakınlaştırma oranıdır
ASP (Aspherical Lens)
Asperikal lens yapısı tasarımın daha da geliştirilmesi, performansın yükseltilmesi ve daha az düzeyde bileşenin bir araya gelmesi ile daha küçük ve hafif lens üretilmesini sağlar. Bu özellik size daha yüksek optik performans sağlamak amacı ile üretilmiştir. Örneğin 12-24mm F:4-5.6 EX DG Asperikal lens geniş açı lenslerin tüm alanlarını kapsar ve single fokal lensler kadar yüksek çekim kalitesine ulaşır. Bu lens teknolojisi sayesinde telefoto ve telefoto zoom lenslerde küçük ve bir o kadar yüksek çekim kalitesinde lensler üretmek mümkündür
daha detaylı kullanım bilgilerini forumda bulabilirsin.
Ben manual çekim yaptığımda fotoğraflar karanlık çıkıyor otomatik çekiyorum sorun yok..Makinenin otomatikte verdiği değerleri birebir manual uyguluyorum yine karanlık...Neden boyle oluyor acaba?Makine Canon G9
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morgoth -- 12 Şubat 2008; 3:11:27 >
Ben manual çekim yaptığımda fotoğraflar karanlık çıkıyor otomatik çekiyorum sorun yok..Makinenin otomatikte verdiği değerleri birebir manual uyguluyorum yine karanlık...Neden boyle oluyor acaba?Makine Canon G9