Mertkan bey, muhteşemsiniz. Bu çok değerli bilgileri bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler. Yalnız benim size özelden çok acil ulaşmam lazım. Ama mesaj yollayamıyorum.
Bişey sorucam paylaşımı yapan kardeşimin fotoları çok güzel (gece bekçisi vs.) Onlara çok güzel çerçeve yapmış altına kendi adını ve resmin adını yazmış.Onu nasıl yapıyorsunuz hangi programla ?
I had a friend many years ago,One tragic night he died,The sadest time of my life,For weeks and weeks I cried,Through theanger,and through the tears I've felt his spirit through the years I'd swear, He's watching me Guiding me through hard times I feel it once again It's overwhelming me His spirit's like the wind The angel guarding me Oh, I know, oh, I know He's watching over me Oh, I know, oh, I know He's watching over me
arkadaslar bende canon a620 var, makineden cok memnunum ancak söyle bi problemim var..
Indoor resimlerde flaşsız çekim yaptıgım zaman çektiğim kişi yada nesne en ufak bi harekette bulundugunda görüntü flu, bulanık oluyor, yani böyle net degil diyeyim..
Ancak aynı kareyi flaş ile çektiğimde kalite süper..
Işık azlığından mı kaynaklanıyor? Bunun bir ayarı var mıdır?
Yardımcı olan olursa çok memnun olurum gerçekten..
XBOX360 PRO PACK @ PAL -- SONY PS3 60GB @ U -- SONY Bravia KDL-32V2000 HD Ready Live: AirjordanTR .. PSN: skywalker_tr --- Tomacro limHD 310S --- Apple iPhone 8GB ... Toyota Auris 1.6 Elegant Multimode SR... Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3.8ghz / 4gb G.Skill PC8000 @1056mhz / MSI P35 Neo2 FR / Sapphire HD4850 / 250gb + 500gb +500gb 32mb Harddisk / Thermaltake Tsunami / Creative X-Fi Extreme Music / Logitech Z5500 / Logitech VX Revolution / HP W2207H / Airties Rt-205
arkadaşlar meraba. yeni canon s2 aldım. bir şey soracağım. flaşı açtığım zaman enstantane ayarı en yüksek 1/500 oluyor daha yukarısına çıkmıyor.acaba bunu 1/1000 e falan çıkarma şansımız varmı? yada neden böyle? yardımcı olursanız sevinirim.
arkadaslar bende canon a620 var, makineden cok memnunum ancak söyle bi problemim var..
Indoor resimlerde flaşsız çekim yaptıgım zaman çektiğim kişi yada nesne en ufak bi harekette bulundugunda görüntü flu, bulanık oluyor, yani böyle net degil diyeyim..
Ancak aynı kareyi flaş ile çektiğimde kalite süper..
Işık azlığından mı kaynaklanıyor? Bunun bir ayarı var mıdır?
Yardımcı olan olursa çok memnun olurum gerçekten..
evet sebebi ışık azlığı. bu yüzden makina daha çok ışık toplayabilmek adına enstantaneyi uzatıyor dolayısı ile daha çok ışık girerken nesnelerdeki ya da makinadaki haraket direkt fotoya yansıyor. bunu önlemek için ya ortam aydınlatılacak ya flaş ya da iso ayarını 200 400 gibi tutacaksın. fakat yüksek isoyla birlikte noise in geldiğini unutmamak lazım.
@tetix; senin soruna gelince evet bende de A610 var ve onda da flaşla senkronizasyonda 1/500 oluyor bunun sebebini şu an hatırlamıyorum ama bu sayfalarda özellikle başlarda Mertkan hocamın yazdığını hatırlıyorum. zaten 1/500 bile gayet yeterli oluyor mesela suyu tane tane dondurmak için
Cok ama cok yararli bir baslik olmus bu gunlerdir okuyorum, en sonunda bitirebildim ve anlayabildim tum yazilanlari. Okunmasi gereken cok sey var. Dijital makinenin benim bildigimin otesinde neler yapabildigini ogrendim.
arkadaşlar meraba. yeni canon s2 aldım. bir şey soracağım. flaşı açtığım zaman enstantane ayarı en yüksek 1/500 oluyor daha yukarısına çıkmıyor.acaba bunu 1/1000 e falan çıkarma şansımız varmı? yada neden böyle? yardımcı olursanız sevinirim.
1/500 çok iyi bir değer. Benim bildiğim kadarıyla flaşın belli enstantane değerinin altında çalışmaması flaşın konuyu aydınlatmasından önce obtüratörün kapanıp fotoğrafın bir kısmını karanlık bırakmasıdır. Tabi bu anlattığım örnek analog makinaların çalışma mantığı. Sanırım dijital mantık ta bunun gibi işliyordur. Eskiden Canon AE-1 imle 1/60 ın üzerinde flaşla çekim yaptığımda bile problem oluyordu. O yüzden 1/500 çok iyi . Hem zaten flaşın aydınlatması anlık olduğundan 1/60 la karanlıkta bir arabayı çektiğinizde sadece flaşın aydınlattığı bölümü aydınlık göreceğinizden net bir fotoğrafınız olacaktır.