Şimdi Ara

DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.449
Cevap
89
Favori
918.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha önce dealarc yazdım sordum ama cvp alamadım,yada takibini yapamadım...Fotoğrafçılıkta yeniyim daha doğrusu yeni başlayacağım....Makina tercihim ne olmalı sizce?Yeni başlayacağım için öyle profesyonel bişey almayayım diyorum,ama aynı zamanda öyle bişey almalıyım ki bu işe başlar başlamaz beni soğutmasın...Yardımcı olursanız sevinirim....PM lütfen...Şimdiden teşekkürler...
  • Cvp gelmedi.Vazgeçtim fotoğrafçılıktan...dermişim...ya bu konu da çok ciddiyim bi yardım lütfen...
  • quote:

Orjinalden alıntı: xmustix

selam arkadaşlar ben yeniyim benim makinem samsung digimax A55w bu makinede diyafram ve enstantane ayarı nasıl yapılıyor?? Yardımcı olursanız size minnettar kalırım.

cevap gelmedi arkadaşlar lütfenn yardım edinn.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cricket_man

Cvp gelmedi.Vazgeçtim fotoğrafçılıktan...dermişim...ya bu konu da çok ciddiyim bi yardım lütfen...

Sana Canon A530 tavsiye edebilirim. Cidden amatörler için mükemmel bir makina. Her şeyi yapman mümkün(bir profesyonel makinada olan) Kendim kullanıyorum.
  • konia çok teşekkür ederim..
  • bende arçeliğin adk z410 modeli var
    ben makinalardan çok aşırı anlayan biri değilim ama bu işede gerçekten ilgiliyim ve biyerden başlamak istiyorum
    ilk önce bu işte usta olan arkadaşlarım makinemin iş yapıp yapamayacağını söyleyebilirmi yani nası bi makina yetermi bana
  • Arazi ve Açık alan çekimleri yapmak için kullanıcı memnuniyetine göre hangi makinaları tavsiye edersiniz (aklımda canon A520 yada A530 var ama emin değilim lütfen yardımcı olun ....)
  • quote:

Orjinalden alıntı: xmustix

selam arkadaşlar ben yeniyim benim makinem samsung digimax A55w bu makinede diyafram ve enstantane ayarı nasıl yapılıyor?? Yardımcı olursanız size minnettar kalırım.

CEVAP VEREN YOK MUUUUUU??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmustix -- 13 Haziran 2006; 23:32:42 >
  • çekilen makrolarda fon siyah oluyor ya onu nasıl yapıyoruz acaba diyaframı en küçük değere getirip flaş kullandığımızda mı elde ediyoruz nasıl deniyorum deniyorum olmuyor yani mesela sinek ve çiçek gayet net geri kalan tüm alan siyah.
  • Photoshop, ACDSee vs. gibi çekim sonrası işleme (post process) programları ile yapıyoruz ve sineği bayıltıp siyah ve parlak olmayan, yani ışığı yansıtmayan, mat bir kumaş üzerine koyuyoruz.

Su damlalarını çekmekten başka flaş kullanmıyorum çünkü flaş detayları yok eder, hatta bazen o kadar abartır ki ortalığı bembeyaz yapar.

Diyaframı en küçük değere getirmek, arka planı bulanıklaştırmaya yarar, makro çekimlerde ana konuyu vurgulamak için kullanılır, izleyicinin dikkatinin başka yönlere kaymasını engellemeye yarar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dire depeche

beyler makro ile mikro arasına ne gibi farklılıklar vardır

0cm makro bile olduğuna göre... Makro fotoğraf makinesi ile çekilen, mikro da mikroskopla çekilen olabilir.
  • valla ben çat pat biliyorum ama ilk sayfadaki bilgileri görünce benim bildiklerim önemsiz ayrıntı gibi geldi bana ((daha net bi şekilde aağzım açık kaldıı kendimi cahil hissettim tannrııımmmm =|| ))
    o yüzden üstadından öğrenmek gerenk.... =P
  • quote:

Orjinalden alıntı: requiem

Photoshop, ACDSee vs. gibi çekim sonrası işleme (post process) programları ile yapıyoruz ve sineği bayıltıp siyah ve parlak olmayan, yani ışığı yansıtmayan, mat bir kumaş üzerine koyuyoruz.

Su damlalarını çekmekten başka flaş kullanmıyorum çünkü flaş detayları yok eder, hatta bazen o kadar abartır ki ortalığı bembeyaz yapar.

Diyaframı en küçük değere getirmek, arka planı bulanıklaştırmaya yarar, makro çekimlerde ana konuyu vurgulamak için kullanılır, izleyicinin dikkatinin başka yönlere kaymasını engellemeye yarar.

tşkkürler de bak mesela şunu diyorum ben programsız yaptığını söylemişti fotonun sahibi ama unuttum ya nasıl dediğini daha makinam yoktu o zaman sormaya da utanıyorum bidaha

http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=62032

• Programsızsa, flaşlı çekim olabilir, karanlıkta çekmiş olabilir, light-box kullanmış olabilir (gerçi fotoğraf bir doğa manzarasından parça ama.. olmaz olmaz değil).

Ama ben program kullandığını düşünüyorum hala .
  • ewt zaten öle dediydi flaşlı çekim yaptığımda bi de bi ayar dediydi ya o şekilde fonu siyah elde ediyorum demişti. programsız, ah kafa ah yaşlandık artık
  • Akşamüstü, karanlığa yakın bir zaman çekmiş olabilir mi?
  • o kdr ını bilmiyorum ya, tekrar sorcam karar verdim cvbı yazarım burayada hem de denediğim bi fotoyu koyarım A610 resimlerine
  • Tabi önce finallerinin bitmesi lazım .

Fazla oyalanma etraflarda, gözüm üzerinde .
  • bitiyo bitiyo yrn mrk etme sonrasında da belki 1 2 büt olabilür sonra freedom
  • valla fotolarla ilgili topiklerde daha güzellerini gördüğüm çok fazla oluyor.... harika işler çıkıyor...
    şu valencianın hakkını bi veriim ilk dijital bi fotoğraf makinası alıp bu camia ya girecem =))

beni kabul ve de adam adam edersiniz mi??
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.