Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: DERS: Diyafram ve ENSTANTANE

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: DERS: Diyafram ve ENSTANTANE Sayfa: <<   < önceki  9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Cricket_man

12 Haziran 2006; 10:53:03 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

daha önce dealarc yazdım sordum ama cvp alamadım,yada takibini yapamadım...Fotoğrafçılıkta yeniyim daha doğrusu yeni başlayacağım....Makina tercihim ne olmalı sizce?Yeni başlayacağım için öyle profesyonel bişey almayayım diyorum,ama aynı zamanda öyle bişey almalıyım ki bu işe başlar başlamaz beni soğutmasın...Yardımcı olursanız sevinirim....PM lütfen...Şimdiden teşekkürler...

BURSASPOR
Cricket_man

12 Haziran 2006; 12:27:43 

Cvp gelmedi.Vazgeçtim fotoğrafçılıktan...dermişim...ya bu konu da çok ciddiyim bi yardım lütfen...

BURSASPOR
xmustix

12 Haziran 2006; 12:39:29 

quote:

Orjinalden alıntı: xmustix

selam arkadaşlar ben yeniyim benim makinem samsung digimax A55w bu makinede diyafram ve enstantane ayarı nasıl yapılıyor?? Yardımcı olursanız size minnettar kalırım.

cevap gelmedi arkadaşlar lütfenn yardım edinn.

konia

12 Haziran 2006; 21:24:39 

quote:

Orjinalden alıntı: Cricket_man

Cvp gelmedi.Vazgeçtim fotoğrafçılıktan...dermişim...ya bu konu da çok ciddiyim bi yardım lütfen...

Sana Canon A530 tavsiye edebilirim. Cidden amatörler için mükemmel bir makina. Her şeyi yapman mümkün(bir profesyonel makinada olan) Kendim kullanıyorum.

Canon Powershot A530
Cricket_man

13 Haziran 2006; 5:48:19 

konia çok teşekkür ederim..

BURSASPOR
Darkevil_26
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 3 günü kaldı.

13 Haziran 2006; 17:23:02 

bende arçeliğin adk z410 modeli var
ben makinalardan çok aşırı anlayan biri değilim ama bu işede gerçekten ilgiliyim ve biyerden başlamak istiyorum
ilk önce bu işte usta olan arkadaşlarım makinemin iş yapıp yapamayacağını söyleyebilirmi yani nası bi makina yetermi bana
abby

13 Haziran 2006; 20:41:57 

Arazi ve Açık alan çekimleri yapmak için kullanıcı memnuniyetine göre hangi makinaları tavsiye edersiniz (aklımda canon A520 yada A530 var ama emin değilim lütfen yardımcı olun ....)

xmustix

13 Haziran 2006; 23:29:58 

quote:

Orjinalden alıntı: xmustix

selam arkadaşlar ben yeniyim benim makinem samsung digimax A55w bu makinede diyafram ve enstantane ayarı nasıl yapılıyor?? Yardımcı olursanız size minnettar kalırım.

CEVAP VEREN YOK MUUUUUU??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmustix -- 13 Haziran 2006; 23:32:42 >

RaYNoX

15 Haziran 2006; 0:50:17 

çekilen makrolarda fon siyah oluyor ya onu nasıl yapıyoruz acaba diyaframı en küçük değere getirip flaş kullandığımızda mı elde ediyoruz nasıl deniyorum deniyorum olmuyor yani mesela sinek ve çiçek gayet net geri kalan tüm alan siyah.

COWON D2 incelemesi için TIKLA

requiem

15 Haziran 2006; 1:31:54 

Photoshop, ACDSee vs. gibi çekim sonrası işleme (post process) programları ile yapıyoruz ve sineği bayıltıp siyah ve parlak olmayan, yani ışığı yansıtmayan, mat bir kumaş üzerine koyuyoruz.

Su damlalarını çekmekten başka flaş kullanmıyorum çünkü flaş detayları yok eder, hatta bazen o kadar abartır ki ortalığı bembeyaz yapar.

Diyaframı en küçük değere getirmek, arka planı bulanıklaştırmaya yarar, makro çekimlerde ana konuyu vurgulamak için kullanılır, izleyicinin dikkatinin başka yönlere kaymasını engellemeye yarar.

MSN / e-post@ : hakanertugrul [at] gmail.com
requiem

15 Haziran 2006; 1:50:35 

quote:

Orjinalden alıntı: dire depeche

beyler makro ile mikro arasına ne gibi farklılıklar vardır

0cm makro bile olduğuna göre... Makro fotoğraf makinesi ile çekilen, mikro da mikroskopla çekilen olabilir .

Manero

15 Haziran 2006; 2:59:41 

hep bende merak etmişimdir?makro,mikro olayını.

rule of diee

15 Haziran 2006; 12:16:56 

valla ben çat pat biliyorum ama ilk sayfadaki bilgileri görünce benim bildiklerim önemsiz ayrıntı gibi geldi bana ((daha net bi şekilde aağzım açık kaldıı kendimi cahil hissettim tannrııımmmm =|| ))
o yüzden üstadından öğrenmek gerenk.... =P

gümüsh renkli güne başlarkkenn.....
RaYNoX

15 Haziran 2006; 16:07:40 

quote:

Orjinalden alıntı: requiem

Photoshop, ACDSee vs. gibi çekim sonrası işleme (post process) programları ile yapıyoruz ve sineği bayıltıp siyah ve parlak olmayan, yani ışığı yansıtmayan, mat bir kumaş üzerine koyuyoruz.

Su damlalarını çekmekten başka flaş kullanmıyorum çünkü flaş detayları yok eder, hatta bazen o kadar abartır ki ortalığı bembeyaz yapar.

Diyaframı en küçük değere getirmek, arka planı bulanıklaştırmaya yarar, makro çekimlerde ana konuyu vurgulamak için kullanılır, izleyicinin dikkatinin başka yönlere kaymasını engellemeye yarar.

tşkkürler de bak mesela şunu diyorum ben programsız yaptığını söylemişti fotonun sahibi ama unuttum ya nasıl dediğini daha makinam yoktu o zaman sormaya da utanıyorum bidaha

http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=62032

requiem

15 Haziran 2006; 16:49:25 

Programsızsa, flaşlı çekim olabilir, karanlıkta çekmiş olabilir, light-box kullanmış olabilir (gerçi fotoğraf bir doğa manzarasından parça ama.. olmaz olmaz değil).

Ama ben program kullandığını düşünüyorum hala .

RaYNoX

15 Haziran 2006; 17:41:22 

ewt zaten öle dediydi flaşlı çekim yaptığımda bi de bi ayar dediydi ya o şekilde fonu siyah elde ediyorum demişti. programsız, ah kafa ah yaşlandık artık

requiem

15 Haziran 2006; 18:18:38 

Akşamüstü, karanlığa yakın bir zaman çekmiş olabilir mi?

RaYNoX

15 Haziran 2006; 18:34:52 

o kdr ını bilmiyorum ya, tekrar sorcam karar verdim cvbı yazarım burayada hem de denediğim bi fotoyu koyarım A610 resimlerine

requiem

15 Haziran 2006; 19:32:49