Şimdi Ara

Ziyaretçilerinin bilgisayarlarında madencilik yazılımı çalıştıran sitelerin sayısı giderek artıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Son dönemde web site sahipleri çok ilginç bir gelir kazanma yöntemi keşfetti. Sitelerini ziyaret eden kullanıcıların sayfada kaldığı süre boyunca arka planda izinsiz bir sanal madencilik yazılımı çalıştıran geliştiriciler, böylece reklam haricinde de bir gelir elde etmiş oluyordu.


     


    Milyon dolarlar kazanıyorlar


     


    Sanal madencilik yazılımları yüksek donanım gücü gerektirdiği için sıkıntı da burada başlıyor. Kullanıcı sitede kaldığı süre içerisinde donanımı zorlanmaya ve haliyle enerji tüketimi artmaya başlıyor. Diğer taraftan site sahibi herhangi bir donanım gerektirmeden sanal madencilik yapmış oluyor.


     


    Kripto para birimlerinin inanılmaz değer artışı yaşaması, bu yöntemi de oldukça popüler hale getirdi. Siteyi ziyaret eden bir kullanıcı sanal madencilik yazılımının farkına vararak kapatsa bile, popüler bir site için ilk defa ziyaret edecek milyonlarca kullanıcı devasa bir ağ oluşturuyor.


     


    AdGuard tarafından yapılan bir araştırmaya göre arka planda sanal madencilik yazılımı çalıştıran sitelerin sayısı giderek artıyor. Özellikle sitelerinde kullanıcıları daha çok tutabilen platformlar çok daha avantajlı.


     


    Ayrıca Bkz.Baidu veri merkezlerine AMD EPYC desteği

    Gizli madencilik yazılımı çalıştırdığı tespit edilen sitelerden birisi Openload. Daha çok film ve yetişkin videoların izlendiği bu platform, üçüncü taraf sitelere entegre de olabiliyor. Hem kendi sitesinde hem de entegre olduğu sitede madencilik yazılımı çalıştırabilen platform aylık 330 milyon ziyaretçiye sahip. Elde ettiği tahmini gelir ise aylık 95 000 civarında.


     


    Gelir anlamında rekor OnlineVideoConverter platformunda. Kullanıcının belirli bir süre beklemek zorunda olduğu platform aylık 490 milyon ziyaretçi ve 200 bin dolar gelir ile ilk sırada yer alıyor.


     


    Aylık 42 milyon ziyaretçisi olan Steammango ve 60 milyon ziyaretçisi olan Rapidvideo da hiç bir şeyden habersiz kullanıcıları üzerinden binlerce dolar kaldırıyor. Tüm siteler Coinhive adındaki sanal madencilik yazılımı ve türevlerini kullanıyor. Yani Coinhive geliştiricileri de bu iş birliğinden sağlam bir para kazanıyor.


     


    Gizli madencilik yazılımı için reklam engelleyici ve anti-virüs yazılımları kendilerini güncellemeye başladı. Bu tür siteleri ziyaret eden kullanıcılar uyarılıyor veya yazılım otomatik olarak engelleniyor. 


     







  • Ben de diyordum hep, niye bissürü site korsan dizi film yayınlıyor ama bunu bedava yapıyor diye :D demekki bir karşılığı varmış.

  • Donanımhaber bu fırsatı kaçırmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanımhaber de yapar yakında.

  • kripto paralar türeyeli bir sürü sıkıntı yaşandı. piyasada ekran kartı bulunamaması mı dersin, internet sitelerinin gizlice madencilik yapması mı dersin, madencilik yüzünden artan elektrik kullanımı mı dersin, sürekli gündemi meşgul etmesi mi dersin say say bitmiyor. illet bir şey.

  • Donanımhaber de boş durur mu yapıştırır kodu sonra kurallar değişir nolcak :D

  • Bunlar yüzünden ekran kartı alamıyoruz arkadaş ya. Kur zaten yüksek bir de stok sorunu yüzünden fiyatlarla uğraşıyoruz.

  • Aslında şöyle olacak madem adblock kullanıyorsun ozaman miner yapacaksın yok kullanmıyorsan reklam göreceksin vs bu tarzda bir sistem mantıklı olurdu bence :D

  • Dh de bu yöntemi uygulayıp şu reklamları bir azaltsa artık.



    İki tık üçüncüye reklam, konuyu okurken tak reklam bu nedir Allah aşkına siteden bezdirdiniz.





  • geçen gün aklıma gelmişti bilgisayar oyunlarına böyle bişey olurmu diye adamlar sitelere yapmış bilgisayar oyunlarınada yakındır yapıyolardır.

  • Donanımhabere 1 gpu feda olsun. Varsın sömürsün rx550yi.
  • rwo kullanıcısına yanıt
    Watch Dogsun ilk oyunun korsan sürümünde vardı arka planda kazıyordu.
  • Donanımhaber bunu yapsa Kullanıcılarının donanımhaberi aforoz edeceğini bilir.

    Yapsada sıkıntı yok ebnim için para kazansınlar mutlu olurum . Kaybetmesi yerine kazanması daha önemli.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: rwo

    geçen gün aklıma gelmişti bilgisayar oyunlarına böyle bişey olurmu diye adamlar sitelere yapmış bilgisayar oyunlarınada yakındır yapıyolardır.

    Program ve oyunlara yapılan crack dosyalarında buna benzer şeyler oluyor zaten.
  • Fark edilmesi aslında çok basit.

    Özellikle düşük sistemlerde çok çabuk fark ediliyor, sistem kasmaya başlıyor laptop kullanıyorsanız fanlar coşuyor. Antirvirüslerin büyük kısmı da artık tespit edebiliyor.

    Google'a siteyi şikayet ederseniz google'da gerekeni yapıyor, yakında zaten otomatik olarak bu tür siteleri tespit edip zararlı site olarak işaretlemeye başlar google.

    Yasal olarak cookie toplarken bile ziyaretçiye bilgilendirme yapmak zorunda site sahipleri, hal böyleyken bu tür bir olay yasal olarak kesinlikle sakıncalıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 19 Aralık 2017; 0:33:34 >
  • Antivirüs, Antispy, bir de antimining lazım olacak bu gidişte. Artık tarayıcı eklentilerine bir tane daha eklenir.

    Bazı uyanık sitelerde şu çıkar: Sisteminizde aktif bir mining engelleyici tespit edildi. Sitemizden faydalanabilmek için lütfen mining engelleyicinizi devre dışı bırakın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 18 Aralık 2017; 10:27:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canguler917

    kripto paralar türeyeli bir sürü sıkıntı yaşandı. piyasada ekran kartı bulunamaması mı dersin, internet sitelerinin gizlice madencilik yapması mı dersin, madencilik yüzünden artan elektrik kullanımı mı dersin, sürekli gündemi meşgul etmesi mi dersin say say bitmiyor. illet bir şey.

    zamanında almayanlardanmısınız ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurkanse

    quote:

    Orijinalden alıntı: canguler917

    kripto paralar türeyeli bir sürü sıkıntı yaşandı. piyasada ekran kartı bulunamaması mı dersin, internet sitelerinin gizlice madencilik yapması mı dersin, madencilik yüzünden artan elektrik kullanımı mı dersin, sürekli gündemi meşgul etmesi mi dersin say say bitmiyor. illet bir şey.

    zamanında almayanlardanmısınız ?

    zamanında bitcoin aldın bravo ne kadar akıllısın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu resmen hırsızlık! bunu yapan siteleri ifşa edelim!

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.