Şimdi Ara

Facebook'a 'Bir Süre Gösterme' özelliği geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Şüphesiz ki zaman zaman Facebook hesabınızın Haber Kaynağında, arkadaşlarınız veya takip ettiğiniz Facebook sayfaları tarafından paylaşılan rahatsız edici gönderilerle karşılaşmışsınızdır.

     

    Elbette ardı arkası kesilmeyen gönderileriyle size bıkkınlık verenleri takipten ve arkadaşlıktan çıkarma gibi bir seçeneğiniz var ancak artık Facebook her iki tarafı da mutlu edecek geçici bir çözüm sunuyor: Bir Süre Gösterme!

     

    Ayrıca Bkz.2017'de küresel internet hızları %30 arttı! Peki Türkiye kaçıncı sırada?
    Eylül ayı itibari ile Facebook, arkadaşlarınızın veya takip ettiğiniz sayfa ve kişilerin gönderilerini geçici olarak durdurma seçeneğini test etmeye başlamıştı.

     

    Gönderi almayı geçici olarak durdurabileceksiniz


    Sosyal medya devi geçtiğimiz günlerde "Bir Süre Gösterme" adlı özelliğin artık tüm kullanıcılar tarafından kullanılabileceğini duyurdu. Yani böylelikle 30 gün boyunca istemedğiniz kişilerin gönderilerini  almayı durdurabileceksiniz.

     

    Facebook konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bir Süre Gösterme Özelliğiyle, kalıcı olarak takibi bırakmak veya arkadaşlıktan çıkarmak yerine 30 gün boyunca gönderileri görmeyi durdurmayı seçebileceksiniz. Böylelikler artık bu kişi, sayfa veya grupların gönderileri görünmeyecektir. Süre sona ermeden hemen önce ise sizi bilgilendireceğiz" dedi.

     








  • Facebook tan kurtuldum şimdi çok rahatım.Dünya varmış.

  • aynen hocam facebook ,instagram gibi ortamlar sosyal medya altında insan psikolojisine ciddi zararlar veren platformlar.ben de kullanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIME

    aynen hocam facebook ,instagram gibi ortamlar sosyal medya altında insan psikolojisine ciddi zararlar veren platformlar.ben de kullanmıyorum.

    Hocam ben de siz de kurtulmuşuz bu sosyal medya belasından.Darısı diğerlerinin başına.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TIME kullanıcısına yanıt
    Ben kullanıyorum,insan psikolojisine ne gibi zararları var ? Aydınlatır mısınız ?

  • kadirirdem kullanıcısına yanıt
    ABD'deki Missouri-Columbia Üniversitesi'nden uzmanlar, Facebook'un farklı kulllanım amaçları ve bunların insan psikolojisi üzerindeki etkilerini araştırdı.

    Singapur'da yapılan ve 700 öğrencinin katıldığı araştırmaya göre, Facebook kullanıcıları, arkadaşlarının paylaşımlarına bakıp kendi hayatlarını onlarınkilerle kıyaslama eğilimde olabiliyor.

    Bu kıyas sonucu arkadaşlarının hayatlarına özenmek de, kişiyi depresyona sürükleyebiliyor.

    Araştırma ekibinden Margaret Duffy "Facebook, aile ve arkadaşlarla iletişim halinde kalmak için kullanıldığında faydalı ve eğlenceli olabilir. Ancak bu sosyal paylaşım sitesi, listenizdeki arkadaşlarınızın zenginlik ya da iyi bir ilişki içinde olduğunu görüp, bu duruma imrenmenize ve sonunda depresyona sürükleyecek duygular beslemenize neden olabilir" diyor.

    Ekleme
    Son bi kac gundur facebook ve diger organlarin insanlara verdigi zararlar hakkinda haberler yayinlaniyor anasayfada.takip etmenizi oneririm.

    Bir de sosyal medyada gecirdiginiz vakti dusunun.kendi adima aktif kullandigim donemlerde hic degilse 1saatimi harciyordum.15saat uyanik kalan birisi icin 1 saat onemli bir sure.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIME -- 17 Aralık 2017; 1:15:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TIME kullanıcısına yanıt
    Bu yazdığınız doğru,gerek çevremde gerek benim zaman zaman karşılaştığım durum,araştırmalar gayet doğru yani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.