Şimdi Ara

Deniz taşımacılığında Blockchain teknolojisi yaygınlaşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Kripto paraların temelinde yatan Blockchain teknolojisini son zamanlarda kripto paraların artan popülerliğine bağlı olarak çok daha sık duymaya başladı. Tabi Blockchain genelde kripto paralarla anılıyor olsa da finans sektörünün yanı sıra uluslararası taşımacılıkta da örneklerini görmeye başlıyoruz. Dünyanın en büyük deniz taşımacılığı şirketi Maersk Line, geçtiğimiz yıl Blockchain teknolojisini test etmeye başlamıştı. Japon nakliye devi Mitsui OSK Lines(MOL) da IBM iş birliğinde bu Blockchain tabanlı takip platformu oluşturacak.


     

    Gerçek Zamanlı Kayıtlar 

    Uluslararası deniz taşımacılığında bir limandan yola çıkan gemi varış limanına ulaşana dek onlarca limanda geçerken bu limanlarda yetkili birimlerden onay alma, gemideki malları teslim etme veya gemiye yeni mallar yükleme gibi çok sayıda işlem gerçekleştiriyor. İşte bütün bu kayıt altına alınması gereken işlemlerin eksiksiz ve herhangi bir kuşkuya neden olmayacak şekilde tutulmasını sağlamak için Blockchain tabanlı çözümler test ediliyor. MOL de test edeceği Blockchain tabanlı yeni uygulamasıyla; yapılan sözleşmeleri, taşımaya ve sigortaya ilişkin belgeleri ve geminin durumuyla ilgili diğer bütün detayları gerçek zamanlı olarak takip edebilecek.


     

    Mitsui OSK Lines, aralarında IBM'in de yer aldığı ortaklarıyla birlikte geliştirip test edeceği Blockchain uygulamasının temelinde Linux Vakfı liderliğinde Hyperledger Blockchain konsorsiyumu tarafından geliştirilen Hyperledger Fabric Blockchain yapısı yer alıyor. Geçtiğimiz temmuz ayında Hyperledger Blockchain konsorsiyumu, konsorsiyum tarafından geliştirilen ve üzerinde Akıllı Sözleşmeler'in yürütülebildiği ilk blockchain yazılımı olan Hyperledger Fabric 1.0'ı piyasaya sürmüştü. Geliştirilmesinde IBM'nin büyük rol üstlendiği Blockchain yazılımı, geçtiğimiz günlerde Rusya'nın en büyük bankası olan Sberbank tarafından da ilk kez test edilmişti.


     

    Blockchain teknolojisinin test edilmesi ve değerlendirilmesi için kullanılacak uygulama hakkında açıklama yapan Mitsui OSK Lines, testin amacının güvenliği artırmak ve sınır ötesi ticaret işlemlerinin halledilmesi için gereken süreyi azaltmak olduğunu belirtiyor. Şirket ayrıca Blockchain uygulamasını test ederek belgeler arasındaki tutarsızlıklara engel olmak ve idari maliyetleri düşürmeyi hedefliyor. 








  • b.kunu çıkartmak denir buna.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.