Arkadaşlar biriniz bana 5.1 sistemine ek olarak bir sürü para verip aldığımız subwooferun çalışma mantığınız biriniz bana anlatırsanız çok sevineceğim.neden derseniz yamaha 359 ve whaferdale hop. sisteminden önce sony dav-dz 100 kullanıyordum ve sistemdeki subwooferdan müzik dinlerken çok güzel bass alıyordum ama şimdi kullandığım wharfedale sw-150 subwooferdan o tadı alamıyorum. dvd film izlerken wharfedale sw-150 sub. ortalığı atağa kaldırıyor doğru.ben müziktede aynı performansı bekliyordum.ama müzik dinlerken çok kötü fena :(....neden ????
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hypnoz -- 18 Mart 2007; 23:10:30 >
çoğu amfide her mod için ses ayarları farklı oluyor müzik dinlerken kullandığın modun subwoofer ayarına bak, belki kısıktır
eğer yine beğenmezsen amfinin front çıkışlarını subwoofer line in girişine bağla kolonları da subwooferin line out çıkışına bağla, bir de öyle dene bu şekilde bağlarsan eğer amfideki sub out bağlantısını kesmelisin
quote:
Orjinalden alıntı: hypnoz
Arkadaşlar biriniz bana 5.1 sistemine ek olarak bir sürü para verip aldığımız subwooferun çalışma mantığınız biriniz bana anlatırsanız çok sevineceğim.neden derseniz yamaha 359 ve whaferdale hop. sisteminden önce sony dav-dz 100 kullanıyordum ve sistemdeki subwooferdan müzik dinlerken çok güzel bass alıyordum ama şimdi kullandığım wharfedale sw-150 subwooferdan o tadı alamıyorum. dvd film izlerken wharfedale sw-150 sub. ortalığı atağa kaldırıyor doğru.ben müziktede aynı performansı bekliyordum.ama müzik dinlerken çok kötü fena :(....neden ????
SATILIK PC: Intel Q6600 işlemci, Msi x38 platinum anakart, ati 3870x2 ekran kartı, 2x1375mhz DDR3 ram, 2x160 gb HDD, Tagan2 force 700w. PSU, RC-831 CM Stacker kasa, DVD RW, X-fi platinum seskartı (2000 $) Logitech Z4, Logitech Z5500, Creative G500
normalde; amfinin sub out çıkışından gelen tek kabloyu subwooferin girişlerinden (line level input) birine takman yeterli (left veya right) klavuzlarda hep left diye önerilir, bende left kullanıyorum.
amfinin sub çıkışını kullanmak istemezsen, taktığın kabloyu çıkarıyorsun ve amfiden frontlara giden kabloları subwooferin line in girişlerine takıyorsun. (speaker level inputs) eğer frontlara giden kabloların ucunda fiş varsa o şekilde de takabilirsin. çıkışlarda zaten belli, line level output.
quote:
bu bağlantı şekli doğrumudur arkadaşım yanlış bir şey yapmayayım ..resme bakarak bu bağlantıyı nasıl yapacağımı anlatırsan sevinirim..
Ufaltılmış ön izleme resmi
SATILIK PC: Intel Q6600 işlemci, Msi x38 platinum anakart, ati 3870x2 ekran kartı, 2x1375mhz DDR3 ram, 2x160 gb HDD, Tagan2 force 700w. PSU, RC-831 CM Stacker kasa, DVD RW, X-fi platinum seskartı (2000 $) Logitech Z4, Logitech Z5500, Creative G500
hayır frontlar devre dışı olur mu hiç frontları subwoofer üzerindeki line out çıkışlarına bağlayacaksın
subwoofer'daki amfi devre dışı kalmıyor, frontlara giden bass seslerini ayarlıyor bu bağlantı stereo sistemleri 2.1 yapmak için kullanılır
sende sinema sistemi varsa bu bağlantı sana göre değil bence amfi üzerindeki ayarları kontrol et amfilerde speaker boyut ayarları var eğer speaker boyutunu büyük olarak ayarlarsan bass sesleri frontlara gider ve subwoofer'dan az ses çıkar speaker boyutlarını ve müzik dinlediğin moddaki subwoofer ses ayarını kontrol et mutlaka gözden kaçırdığın bir şey vardır
quote:
bağlantıda front hoparlörleri devre dışı bırakmıyoruz değil mi ? birde subwooferdaki anfi devre dışımı oluyor bu bağlantı ile ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKREPmt. -- 19 Mart 2007; 3:56:52 >
dediğin gibi bağlantıyı yaptım.. iştee bu dedimm müzik dinlerken bass mükemmel.tam anlamıyla göğsünde hissediyorsun bass'ları..dediğin gibi film yada müzik birisinden feragat etmek gerekiyor.diğer bağlantıda bu bass'ları almak çok zor.ama filmde de subwoofer olmadan da olmaz ne yapacağız şimdi
bir yol daha var biraz karışık anlatmaya çalışayım sinema için olan bağlantıyı yapıyorsun amfiden kolonlara direk kablo subwoofer kablosunu da amfinin subwoofer çıkışından bağlıyorsun
normal bağlantıyı yaptıktan sonra amfinin arkasından front B çıkışından subwoofer speaker level inputs girişine kabloyu takıyorsun fakat subwoofer'dan kolonlara kablo çekmiyorsun, subwoofer'a sadece giriş olacak bir tanesi amfinin sub out çıkışından gelen mono kablo, diğeri ise front B den gelen stereo kablolar
kullanması ise müzik dinleyeceğin zaman stereo modda; speakerA ve speakerB açık konumda olacak, bu modda sub out iptal oluyor film seyredeğin zaman speaker B kapalı olacak (bunlar kumandadan tek düğme ile yapılabiliyor) ikisi aynı anda açık olduğu zaman subwoofer çalışmayabilir
biraz karışık gibi gelse de aslında çok basit
Peki benim 2 sorum olacak 1.Frontlar bu sisteme dahil değilmidir? sadece sub mı? sana toplam kaça patladı? 2.DAV DZ110 alsam müzik kalitesi nasıldır? z5400 ile kıyaslanırsa çok kaybi varmı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BzBz -- 20 Mart 2007; 0:50:17 >
AKREPmt dostum senin dediğin bağlantıyı anladım ama anfiden front a-b seçeneklerinden b seçtiğimiz zaman subwooferdan ses alırız ama bu defada frontlar a çıkışında takılı olduğu zaman frontlardan ses alamayız.çünkü anfiden a ve b seçeneğini aynı anda seçemiyoruz.ya konumunda olacak yada b konumunda.bu seçenek iç ve dış mekan hoparlörlerin ayrımı için yapılmışlar.doğru mu ? birde önceki tarifinde anfiden front çıkışından subwoferdaki level inputs girişlerini bağladım fakat dediğin gibi front hoparlörlerin bağlantısını yine anfiden front çıkışlarına bağladın subwoferdaki output çıkşından ses alamadım.
sendeki amfinin özelliklerini tam bilmiyorum bendeki amfide a ve b aynı anda çalabiliyor a çıkışlarına normal frontlar bağlı b çıkışına subwoofer bağlı ve sana yazdığım gibi subwoofer ile frontlar arasında kablo yok gayet güzel çalışıyor film seyretmek istediğimde front b seçeneğini iptal ediyorum
sana anlatmak istediğimi ben uyguluyorum, sorunsuz çalışıyor ama front a ile front b aynı anda çalışmıyorsa malesef yapacak bir şey yok
Sayın Akrep, bende Yamaha RXV-359 anfi, 8.4 , Mx-1 ve Mx-c hoparlörler var. Henüz sub alamadım. Ancak eski Vestel home cinema sisteminin sub ının bu sisteme entegre etmek istiyorum ancak bunu beceremedim. çok başarılı olmayacağını biliyorum ama en azından alıncaya kadar idare eder diye düşündüm. Sub 'ın kablosu ikili hoparlör kabosuyla aynı, diğer sublarda olduğu gibi tos girişi gibi ucu yok o nedenle anfinin sub girişine bağlayamıyorum. Anfide Speaker B'de önler bağlı, sub ı speraker A ya bağlasam bu defada önlerden ses alamıyorum, sadece sub, arka ve center dan ses geliyo. Bu sistemi 5+1 e çevirmenin bir yolu varmı, selamlar..