Şimdi Ara

Güçlü dizüstüler için Ryzen G serisi APU’lar geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Zen işlemci mimarisini ve Vega grafik mimarisini bünyesinde toplayan AMD’nin yeni Ryzen APU serisi ilk olarak ultra ince ve melez dizüstü modelleri için kullanıma sunulmuştu. Şimdi sırada güçlü dizüstü modelleri var.

     

    Ryzen G serisi neler sunuyor?

     

    Ortaya çıkan bilgilere göre Ryzen APU ailesinde saat frekansları ve ısıl tasarım güçleri yüksek işlemciler G serisi altında toplanacak. İnce dizüstü modellerine yönelik işlemciler için U takısı kullanılıyordu.

     

    Ryzen G serisi APU’lar şu anda iki tane görünüyor. Ryzen 5 2400G ve Ryzen 3 2200G adlarını taşıyan yongalar daha yüksek saat frekansının yanında grafik birimi olarak da çıtayı biraz daha yukarı çekiyor.

     

    Ryzen 5 2400G biriminde 4 Zen çekirdeği ve 8 izlek birimi yer alırken, Seviye 2/3 ön bellek ise 6MB boyutunda. Vega 11 birimi de toplamda 702 stream işlemcisi barındırıyor. Şu ana kadar Rzyen APU ailesindeki en güçlü Vega grafik birimi Vega 11 durumunda.

     

    Ayrıca Bkz.Masaüstü AMD APU’ları görünmeye başladı

    Ryzen 3 2200G ise 4 Zen çekirdeği ve 4 izlek birimi barındırıyor. Seviye 2/3 ön bellek ise 4MB boyutunda. Vega 8 grafik biriminde yine 512 stream işlemcisi yer alıyor. APU’lar 65W ve 35W şeklinde TDP değeri taşıyan farklı versiyonlar sunacak.

     

    Diğer taraftan U serisine de bir ekleme yapılmış. Ryzen 3 2300U APU’su 4 Zen çekirdeği, 4 izlek birimi ve 384 Shader işlemcili Vega 6 grafik birimi barındırıyor. Ailedeki en alt seviye APU Ryzen 3 2300U durumunda. Yeni Ryzen APU’ların önümüzdeki yıl başından itibaren ilk cihazlarda yer alması bekleniyor. 

     



  • Gelsin artık şu apular." ATİ alan üsküdarı geçti ."

  • mobil apular ve a serisi apuların çıkması çok önemli. aio pc . multimedya pc laptop vs. malum herkes yüksek grafikli oyun pc si toplamıyor

  • Çok güçlüymüş gerçekten. Snapdragon 845 geçecek yakında ;)
  • İlginç bir konu olmuş .
  • birde 2600G olması gerekmiyor mu ? AMD 3-5-7 olarak tanıtmışdı u serisi apularını G serinde sadece 2 model var. Sanırım G serisinin daha güçlü bir modelinin 7 adı altında daha sonra çıkartacaklardır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F5DFA3868 -- 3 Ocak 2018; 17:00:01 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.